با همکاری سپاه و جهاد کشاورزی استان گیلان؛
اجرای طرح زراعت چوب در گیلان
رکنا :فرمانده سپاه استان گیلان میزان تاثیرگذاری زراعت چوب در جهت حفاظت از جنگلها و منابع طبیعی را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: با اجرای طرح زراعت چوب میتوان از تخریب جنگلها جلوگیری کرد و این نعمتها را برای آیندگان که باید از بهرهمند شوند حفظ کرد.
به گزارش رکنا از رشت، سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد عبداللهپور در جمع خبرنگاران با اشاره به موهبتهای گیلان اظهار داشت: جنگلهای گیلان سند گردشگری استان هستند که از این نعمت خدادادی میتوان در راستای افزایش درآمد در زمینه گردشگری استفاده کرد.
فرمانده سپاه استان گیلان ظرفیت اشتغالزایی گیلان در عرصههای مختلف را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: ظرفیتهای خوب مردمی در سطح کشور و استان گیلان وجود دارد که از این ظرفیتها بایستی در راستای اشتغالزایی بیشتر و افزایش تولید استفاده شود.
عبداللهپور با اشاره به مزایای توسعه زراعت چوب گفت: ایجاد فرصتهای شغلی جدید، درآمدزایی برای جوامع محلی، استفاده از زمینهای بایر، تنفس جنگل، تامین مواد اولیه صنایع سلولزی، تأمین نیاز صنایع چوبی کشور و احتیاج به واردات کمتر از جمله مزایای توسعه زراعت چوب در استان است.
وی به ضرورت حفظ جنگلهای هیرکانی به عنوان ظرفیت گردشگری گیلان اشاره و بیان کرد: در حوزه زراعت چوب، طرح حاج قاسم با هماهنگی جهاد کشاورزی در گیلان آغاز شده است و در این راستا 10 هزار هکتار از اراضی سپاه گیلان به منظور کاشت نهال و اجرای این طرح در اختیار متولیان قرار میگیرد.
عبداللهپور با بیان اینکه سپاه استان گیلان همواره یکی از حامیان تولید و ایجاد اشتغال در کشور است تصریح کرد: دولت با توسعه زارعت چوب گام بلندی در راستای حفاظت از عرصههای جنگلی برداشته که به کاهش قاچاق چوب و ارتقا تولیدات و پویایی صنایع سلولزی نیز کمک میکند.
فرمانده سپاه استان گیلان اظهار داشت: طرح زراعت چوب اگر منجر به افزایش تولید در واحد سطح، افزایش سطح صنوبرکاری، بهبود کیفیت محصول و همچنین کاهش زمان تولید شود میتوان بهراحتی اقتصاد گیلان را رونق بخشید.
وی با اشاره به تاثیرات طرح زراعت چوب در ایجاد اشتغال پایدار گفت: تاکنون 5 هزار و 200 کشاورز صنوبرکار بهصورت اشتغال مستقیم، 10 تثبیت اشتغال قریب شرکت صنایع چوبی، تثبیت اشتغال 300 نفری و اشتغال هزار و 500 راننده و کارگر برش درخت بهطور غیر مستقیم در گیلان انجام شده است.
وی با بیان اینکه حدود 6 هزار نفر در این حوزه بهصورت اشتغال مستقیم و 12 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم دارند تصریح کرد: عدم وابستگی به واردات یکی از اهداف تعیین شده در طرح زراعت چوب به شمار میرود.
عبداللهپور️ نیاز روزافزون به چوب، گسترش صنایع چوبی، کمک به تأمین مواد اولیه صنایع چوبی و کمتر شدن نیاز به واردات را جزو دیگر اهداف طرح زراعت چوب برشمرد و گفت: کمک به اقتصاد و معیشت کشاورزان با استفاده از زراعت چوب در اراضی مستثنیات مردمی و حفظ جنگلهای هیرکانی نیز از اهداف این طرح هستند.
رشت /مرجان گودرزی
ارسال نظر