برگزاری نخستین جشنواره چای املش /فعالیت 175 کارخانه چایی در استان گیلان/به همراه فیلم و عکس
رکنا :نخستین جشنواره چای املش در بخش تابستان نشین روستای بیلی لنگه، با حضور دکتر ولی جهانی مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور، فرماندار لنگرود، و جمعی از مسئولین شهرستان املش و مردم مشتاق استان در 25 اردیبهشت برگزار شد.
به گزارش رکنا از رشت، دکتر ولی جهانی مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان در نخستین جشنواره چای املش در روستای بیلی لنگه اظهار داشت : شهرستان املش با قدمت 3500 ساله در بخش آثار باستانی بسیار غنی است که بخشی از آن آثار در موزه های داخل کشور و بخشی هم در خارج از کشور موجود است.
وی با اشاره به اینکه 350 اثر از املش در فهرست آثار ملی ثبت شده اند،گفت : در زمینه آثار باستانی دومین شهرستان در سطح کشور و چهارمین شهرستان در استان می باشد .
جهانی افزود: 470 هنرمند صنایع دستی در شهرستان املش فعالیت می کنند و این شهرستان یکی از هفت شهرستان استان است که در زمینه بافت تاریخی در گیلان حائز اهمیت است.
جهانی اضافه کرد: در زمینه گردشگری نیز ظرفیت های زیادی دارد که سرمایه گذاران می توانند از آنها بهره گیری کنند.
وی در پایان از تلاشهای تمامی دست اندرکاران برگزاری این جشنواره تشکر و قدردانی کرد.
حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور در نخستین جشنواره چای املش گفت : چای، نوشیدنی محبوب بسیاری از مردم کشورمان است و اولین نوشیدنی بعد از آب در کشور است .و این صنعت با همت دولت و در سالهای اخیر احیاء شده است.
وی افزود :اهمیت چای برای استانهای گیلان و مازندران خاصه املش در زمینه اقتصادی بسیار مهم است. این محصول 3500 میلیارد تومان گردش مالی در بازه زمانی کوتاه و در یک اقلیم جغرافیایی محدود درآمد زایی ایجاد می کند.
و 200 هزار اشتغال موقت در فصل شش ماهه در داخل کشور و خارج از کشور ایجاد می کند.
جهانساز ادامه داد : 175 کارخانه در عرصه چای در استان فعالیت دارند، که علاوه بر بحث مزایای اقتصادی ، در بحث گردشگری هم با وجود مناظر زیبای باغات چای جایگاه ویژه ای دارد.
رییس سازمان چای کشور خاطر نشان کرد: وجود باغات چایی در پیشگیری از سیلاب و روان آبها نیز مهم است.
وی تاکید کرد :نوشیدنی چای داخلی بر خلاف چایی خارجی علاوه بر حمایت از تولید کننده ی داخلی چند ویژگی دارد؛ چایی ایرانی که در تمام اقلیم 37 درجه ی عرض جغرافیایی تولید می شود، قطعا ویژگی خاصی نسبت به سایر چایی های وارداتی که در عرض های جغرافیایی پایین تر تولید می شود دارد و در تمام طول سال مشغول بهره برداری هستند و آنها مجبور هستند در سال پس از هربار چین یک مرحله باغات چایی خود را به جهت کاهش بار میکروبی و سموم چایی سم پاشی کنند. و بر خلاف چایی های وارداتی چایی ایرانی به صورت ارگانیک هیچ آفتی که زیان اقتصادی به چایکاران وارد کند در استان گیلان و مازندران نداریم و این امر سبب می شود که نیازی به سم پاشی چایی ایرانی نباشد و این امر دلالت بر ویژگی مهم ارگانیک بودن چایی ایرانی دارد.
وی گفت :اولین جشنواره ملی چای در شهر لاهیجان در سال 98 بود و امروز پس از چند سال بعد از شیوع کرونا این جشنواره در املش برگزار شد و قصد ما بر این است که این جشنواره در سایر شهرستان های استان برای معرفی چایی ایرانی به مصرف کنندگان برگزار شود، و چایی ایرانی با کیفیتی بهتر به مصرف مردم برسد.
ایشان همچنین اعلام کرد؛ 30 هزار تن چای در داخل کشور تولید می شودو مصرف چای در کشور 80 هزار تن است که ما به تفاوت این مقدار مصرف وارد می شود و امید می رود که در بازه زمانی 5 ساله بتوانیم نیاز کامل داخل کشور را تأمین کنیم.
رشت /مرجان گودرزی
ارسال نظر