صادرات دام عشایری مهم ترین راهکار برای افزایش درآمد این قشر از جامعه

عباس پاپی زاده در جمع خبرنگاران در بجنورد اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت دام عشایر در کشور نسبت به کشورهای همسایه کمتر و قیمت گوشت در آن کشورها نسبت به قیمت جهانی گوشت دو تا سه برابر بالاتر است، فرصتی خاص است تا تولیدات عشایر را صادر کنیم.

وی گفت: با انجام این کار به ازای هر کیلوگرم گوشت دام عشایری که صادر می کنیم می توان ۲ کیلوگرم گوشت باکیفیت با قیمت جهانی بدون اینکه ارزی از کشور خارج شود، وارد کرد.

پاپی زاده با اشاره به اینکه در نیمه دوم سال گذشته ۳۵ هزار راس دام عشایری به خارج از کشور صادر شد، افزود: این عدد هر چند در مقابل جمعیت دامی عشایر ناچیز بوده اما تاثیر خود را بر اقتصاد این جامعه گذاشت.

وی در ادامه به بودجه و اعتباراتی که به عشایر کشور اختصاص می یابد نیز اشاره کرد و ادامه داد: اتفاقات خوبی در بودجه ۱۴۰۱ برای جامعه عشایری افتاده بطوریکه بودجه عشایری تا سه برابر افزایش یافته است.

رئیس سازمان عشایری بیان کرد: در حوزه آبرسانی نیز سیاست این سازمان آن است که به سوی شبکه های آبرسانی پایدار پیش رود.

وی در ارتباط با صنایع دستی تولیدی جامعه عشایری نیز بیان کرد: ۳۵ درصد از تولیدات صنایع دستی در کشور توسط جامعه عشایری تولید می شود این در حالی است که حداقل حمایت ها از بخش صنایع دستی عشایر می شود.

پاپی زاده گفت: رویکردی که دنبال می کنیم آموزش عشایر برای استانداردسازی تولیدات صنایع دستی و تولید آن ها بر اساس نیازها است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر صنایع دستی که توسط این افراد تولید می شود به علت اینکه بازاررسانی خوبی ندارد و به طور مناسب به فروش نمی رسد، درآمد آنچنانی نیز برای عشایر ندارد.

به گفته وی هم اکنون تمامی تولیدات صنایع دستی عشایر در داخل مصرف می شوند.