قاسم زاده: اصفهان ظرفیت آموزش صنایع دستی به شهرهای خواهرخوانده را دارد
سفیر نیجریه در ایران: پیشنهاد خواهرخواندگی یکی از شهرهای شمالی آفریقا با اصفهان
به گزارش رکنا از اصفهان، علی قاسم زاده در دیدار سفیر نیجریه در ایران، سفیر جمهوری اسلامی ایران در نیجریه و رایزن اقتصادی سفارت نیجریه با ابراز خرسندی از این دیدار، اظهار کرد: اصفهان یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران و در طول تاریخ چندین دوره پایتخت ایران بوده است؛ اصفهان موزه تاریخ تمدن ایران محسوب می شود. 

 

 

وی با بیان اینکه در شهر اصفهان مردم در کنار هم با اعتقادات دینی متفاوت اعم از مسیحی، مسلمان، یهودی و دیگر آئین ها زندگی می کنند، گفت: سال هاست تجربه همزیستی توام با صلح و دوستی را در اصفهان داریم و این ریشه در تاریخ ما دارد، همچنین معماری شهر اصفهان به گونه ای است که ساختمان های متعلق به مسلمانان، یهودیان و مسیحیان در کنار هم بنا شده است.

 

شهردار اصفهان با اشاره به اینکه ادیان مختلف آئین های مخصوص به خود را در شهر اصفهان اجرا می کنند، گفت: سالهاست پیروان آئین های متفاوت در این شهر برای یکدیگر احترام قائل اند. وی بیان کرد: از همین رو شهر اصفهان به شدت آماده تعامل و ارتباط با همه دنیا به خصوص کشورهای اسلامی است. شهرداری ها این اختیار را دارند که در قالب دیپلماسی عمومی به این حوزه وارد شوند و با شهرهایی که اشتراک فرهنگی، جغرافیایی و .. دارند، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند.

 

 

قاسم زاده با ابراز علاقه از فراهم کردن مقدمات پیمان خواهرخواندگی با یکی از شهرهای نیجریه اظهار کرد: شهری که با اصفهان وارد رابطه می شود باید دارای اشتراکات جمعیتی و فرهنگی باشد؛ شهرهایی که با اصفهان این پیمان را امضا کرده اند، روابط خود را با رفت و آمد هیئت های تجاری، هنری و دانشگاهی عمق می بخشند و با این روش کمک می کنیم تا دو شهر آشنایی بیشتری با هم پیدا کنند.

 

وی از تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه های اصفهان و دانشگاه آزاد خوراسگان گفت و افزود: یکی از مباحث مورد تعامل بین اصفهان و شهری که از کشور نیجریه با ما خواهرخوانده می شود، می تواند تبادل دانشجو باشد. همچنین اصفهان ظرفیت آموزش صنایع دستی خود به شهرهای خواهرخوانده را نیز دارد. 

پیشنهاد خواهرخواندگی یکی از شهرهای شمالی و مسلمان نشین نیجریه با اصفهان در ادامه این دیدار، یاکوبو سانتوراکی سلیمان، سفیر نیجریه در ایران اظهار کرد: این نخستین سفر من به شهر اصفهان بود و در مدت اقامتم این شهر را نمونه ای برای دنیا یافتم که قابلیت الگوبرداری دارد.

 

 

وی با بیان اینکه فرهنگ زندگی مسالمت آمیز ادیان مختلف در شهر اصفهان می تواند به سایر شهرها هم تسری یابد، گفت: به عنوان یک مسلمان همان احساس آرامشی را در شهر اصفهان تجربه کردم که در شهرهای مکه و جده داشتم که این فضا نتیجه تعقل و تلاش مردم اصفهان است

 

.  سفیر نیجریه در ایران با بیان اینکه امیدوارم دست پر به نیجریه بازگردم، گفت: سفیر ایران در نیجریه تعامل بسیار خوبی با ما دارد و نمونه بارز مردم اصفهان است که امیدوارم با همکاری وی میزبان شهردار اصفهان در نیجریه باشیم.

 

وی با بیان اینکه فضای سبز شهر اصفهان من را تحت تاثیر قرار داد، افزود: در سفر به اصفهان روز گذشته دیدارهایی با مدیران اتاق بازرگانی استان اصفهان و فولاد مبارکه داشتیم و خوشحالم که یک کشور اسلامی چنین ظرفیت هایی دارد. 

 

 
یاکوبو سانتوراکی سلیمان تاکید کرد: امیدوارم با همکاری دوستانم در وزارت امور خارجه ایران، زمینه تعامل تجار ایرانی و نیجریه ای را گسترش دهیم.
  وی از پیشنهاد خواهرخواندگی یکی از شهرهای شمالی و مسلمان نشین نیجریه با اصفهان گفت و افزود: پیشنهاد من شهر کانو با جمعیت بیش از 25 میلیون نفر و 98 درصد مسلمان است که مانند اصفهان پذیرای سایر قومیت ها نیز هست.

 

سفیر نیجریه در ایران اظهار کرد: به فرماندار کانو توصیه خواهم کرد طی سفر به ایران بازدیدی هم از شهر اصفهان داشته باشد تا زمینه رایزنی های بعدی برای تفاهم خواهرخواندگی دو شهر فراهم شود. 

 

اصفهان زمینه همکاری فرهنگی و مذهبی با نیجریه را فراهم کند

 

در ادامه این جلسه، محمد علی بک، سفیر جمهوری اسلامی ایران در نیجریه، بیان کرد: در سال های اخیر روابط ایران و نیجریه رو به رشد بوده است و این مهم حاصل تلاش سفرا و وزارت امور خارجه بوده است.

 

وی ادامه داد: ایران و نیجریه دو کشور مهم در دو قاره مهم جهان هستند و نیجریه با 220 میلیون نفر جمعیت، به عنوان مهمترین و قدرتمندترین کشور افریقایی شناخته شده است؛ البته همیشه رقابت بین نیجریه و افریقای جنوبی بوده است. 

 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در نیجریه با بیان اینکه جمهوری اسلامی هم به عنوان کشوری تاثیرگذار در آسیا و خاورمیانه، زمینه زیادی برای تعامل با کشورهای جهان دارد، اظهار کرد: ایران و نیجریه در سازمان های بین المللی مانند اپک، مجمع صادرکنندگان گاز و سازمان همکاری اسلامی با یکدیگر همکاری های مشترک دارند. وی بیان کرد: متاسفانه روابط فرهنگی این دو کشور همپای تعاملات اقتصادی و سیاسی رشد نکرده است و این درحالی است که بیش از 50 درصد از مردم نیجریه مسلمان هستند و در حقیقت جمعیت مسلمان آن از کل جمعیت ایران بیشتر است.
علی بک افزود: اصفهان به عنوان شهری که پرچم دار پایتخت فرهنگی جهان اسلام محسوب میشده، می تواند روابط فرهنگی و مذهبی با نیجریه را گسترش دهد. 

اصفهان-بهمن راعی