کمبود فضای آموزشی در منطقه تبادکان تبدیل به یک معضل شده است

به گزارش خبرنگار رکنا از مشهد، علی سعیدی رئیس آموزش و پرورش منطقه تبادکان گفت: بیش از ۱۴۰ هزار دانش‌آموز در حالی  در مدارس تبادکان تحصیل می‌کنند که سالانه بین پنج تا هشت هزار نفر بر شمار جمعیت دانش‌آموزان این منطقه افزوده می‌شود.

او افزود: جمعیت دانش‌آموزی منطقه آموزش و پرورش تبادکان امسال حداقل ۶ هزار نفر افزایش یافته است که معادل جمعیت دانش‌آموزان در برخی از استان‌های کشور از جمله سمنان است.

رئیس  آموزش و پرورش منطقه تبادکان ادامه داد: ۲۱ هزار دانش‌آموز از اتباع خارجی هم در مدارس این منطقه در حال تحصیل هستند، که معادل یک‌سوم کل جمعیت دانش‌آموزان خارجی شاغل به تحصیل در خراسان رضوی است.

سعیدی بیان کرد: میانگین سرانه فضای آموزشی در منطقه تبادکان به ازای هر دانش‌آموز، با احتساب منطقه شهری و روستایی، تنها ۱.۸ مترمربع است و حال آنکه رقم استاندارد آن هشت متر مربع و میانگین کنونی همین شاخص در آموزش و پرورش خراسان رضوی ۴.۵ مترمربع است.

او تصریح کرد: در برخی نقاط مانند جاده قدیم در بلوار توس نیز به دلیل نبود زمین، سرانه فضای آموزشی ۱.۲ متر مربع است که جزو مناطق پرچالش این منطقه است.

رئیس  آموزش و پرورش منطقه تبادکان تأکید کرد: در ۶ سال اخیر با همراهی اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی و شهروندان نیکوکار، ۱۲۰ مدرسه در قالب طرح‌های آموزشی در منطقه تبادکان ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

سعیدی اظهار کرد: با این وجود هنوز سرانه آموزشی در این منطقه، به علت بالا بودن شمار دانش آموزان و افزایش زیاد جمعیت آنان، بسیار پایین است به طوری که از وضعیت بحرانی هم فراتر رفته است.

او روند "ترک تحصیل" دانش‌آموزان را نیز در تبادکان فاجعه‌آمیز توصیف کرد و افزود:  گرچه هنوز آمار این وضعیت به روشنی احصا نشده، اما روند ترک تحصیل دانش‌آموزان تبادکانی به خصوص در پایه‌های ورودی هر مقطع تحصیلی به وضوح قابل مشاهده است.

رئیس  آموزش و پرورش منطقه تبادکان مشکلات اقتصادی و معیشتی را مهمترین عامل ترک تحصیل دانش‌آموزان در منطقه تبادکان ذکر کرد و ادامه داد: گرچه آموزش و پرورش مسوول اصلاح و بهبود وضعیت معیشتی نیست، اما این مجموعه تلاش‌های فراوانی را برای بازگرداندن دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده به کلاس درس انجام داده است.