ضرورت تشکیل و تقویت صندوقهای حمایت از منابع طبیعی در استان گلستان
هوشنگ محمدی مدیر توسعه عملبات و بهبود بهره وری بیان کرد: ایجاد صندوق میتواند ضمن فراهم کردن مشارکت فعال مردم آسیبهای وارده بر منابعطبیعی را کاهش دهد.
به گزارش رکنااز گلستان،در نخستین جلسه هئیت موسس، محمدی گفت: منابعطبیعی از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار است و تشکیل صندوق میتواند کنشیار و پشتوانه طرحهای منابعطبیعی باشد.
ایشان افزود: ما میتوانیم ایدههای اجرایی طرحهای منابع طبیعی را با ایجاد تشکلها و جوامع بهره بردار و با پشتوانه صندوق حمایت از منابع طبیعی اجرایی کنیم.
مدیر توسعه عملبات و بهبود بهره وری یادآور شد: به گفته متخصصین منابع طبیعی، فقر جوامع بهرهبردار یکی از مهمترین عوامل آسیب زا در منابع طبیعی است و تقویت معیشت مردم بهره بردار با حمایت و پشتوانه صندوق میتواند آثار تخریب را کم رنگ تر نموده و آنها را به یک حامی و احیاء کننده منابع طبیعی تبدیل نماید.
وی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی با دارا بودن ظرفیتهای اقتصادی فراوان نظیر گیاهان دارویی، زراعت چوب، محصولات فرعی جنگلی و مرتعی و وجود زمینههای اکوتوریسم و گردشگری و سایر توانمندیها میتواند نقشآفرینی بسیاری داشته باشد و وظیفه ماست که منظر این توانمندیها را برای بهره برداران ترسیم نماییم.
محمدی تاکید کرد: باید برای اقدامات در عرصههای منابع طبیعی طرح داشته باشیم و اجرای این طرح ها باید با محوریت جوامع بهره بردار انجام شود.
ایشان در بخش دیگری از این نشست تشکیل صندوق برای حمایت از منابع طبیعی را امری لازم دانست و خاطرنشان کرد: باید این صندوق تشکیل شده منابعطبیعی را حفظ و تقویت کنیم و قصد داریم این صندوقها را سطح کشور گسترش دهیم.
مدیرتوسعه مدیریت و بهبودبهره وری شرکت مادرتخصصی استفاده از مزایا و تسهیلات تشکیل صندوق توسعه و حمایت از منابع طبیعی را در بین بهرهبرداران کاری ترویجی ـ آموزشی و تسهیلگری دانست و از اداره کل منابع طبیعی گلستان خواست با استفاده از ظرفیت صندوق و ارتباط آن با جوامع بهرهبردار و تعاونیها ایفای نقش نماید.
محمدی در خاتمه از تشکیل صندوق منابعطبیعی در استانهای اصفهان، کرمان و هرمزگان به عنوان استانهای موفق اطلاع رسانی کرده تا دیگر استانها از اثربخشی آن مطلع شوند.
مناسب ترین جایی که صندوق توسعه میتواند معنا پیدا کند منابعطبیعی است
احمد رضا لعلینیا مجری طرح و دبیر ستاد ملی راهبری صندوقهای حمایت از توسعه منابعطبیعی گفت: مناسبترین جایی که صندوق توسعه میتواند معنا پیدا کند منابع طبیعی است.
لعلی نیا بیان کرد؛ امکانات منابعطبیعی کشور را بسیار بالا دانست که میتوان با توجه به امکانات موجود دگرگونیهای زیادی در این بخش ایجاد کرد.
وی گفت: در یک مقطعی منابعطبیعی توانست در بخش آبخیزداری ظرفیت خوبی ایجاد نماید و آبخیزداری را علم زندگی تعریف کرد به گونهای که توانست در کنار علم آبخیزداری مشکلات دامپزشکی، دامپروری و بسیاری از مشکلات دیگر را برطرف نماید.
لعلی نیا با بیان اینکه صندوق هدف نیست بلکه ابزاری است برای رسیدن به هدف، خاطرنشان کرد: صندوق ظرفیتهای قانونی زیادی پیدا کرده و شبه بانک شده است و میتواند به عنوان بازویی عملیاتی در خدمت حفظ منابع طبیعی کشور باشد.
وی منابع طبیعی استان اصفهان را پیشرو در تشکیل صندوق دانست و ابراز داشت صندوق میتواند مجری بسیاری از طرحهای منابعطبیعی باشد.
لعلی نیا گفت: می توانیم با آموزش، همسو کردن و مشارکت مردم جلوی بسیاری از عوامل تخریب را در منابع طبیعی بگیریم.
گرگان /کرامتی
ارسال نظر