زمستان امسال ایران برفی است

به گزارش رکنا، درحالی سازمان هواشناسی کشور پاییز خشک و کم‌بارشی را برای ایران پیش‌بینی کرده بود که بر اساس آخرین اطلاعات مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از ابتدای مهرماه تاکنون ۶۱ میلیمتر بارش در کشور داشتیم که این میزان نسبت به میانگین بلند مدت ۲۰ درصد و نسبت به سال گذشته حدود سه درصد بیشتر بوده است.

سحر تاجبخش - رییس سازمان هواشناسی کشور - در گفت و گو با ایسنا درباره علت وقوع خطا در پیش‌بینی‌ بارش‌های پاییزی اظهار کرد: در درجه اول پیش‌بینی‌های هواشناسی در همه کشورهای دنیا با عدم قطعیت‌ همراه است. زمانی‌که از فصل بهار برای پاییز پیش‌بینی وضعیت بارش‌ها یا ترسالی و خشکسالی صورت می‌گیرد، به‌طور قطع درصد خطا افزایش پیدا می‌کند. از سوی دیگر بارش‌های حدی (بارش‌های شدید در مدت زمان کوتاه) قابلیت پیش‌بینی در بلند مدت را ندارند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از بارش‌های ایران طی آذرماه در استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و... بارش‌های حدی با دوره بازگشت طولانی بودند، تصریح کرد: عمده بارش‌های کشور در چند استان بوده و همین بارش‌های حدی سبب شده است که میزان بارش‌ها نسبت به بلند مدت افزایش یابد و درنتیجه پیش‌بینی‌ها ما با درصدی خطا همراه شود. با دقت به آمار متوجه می‌شویم که بارش‌ها از مهر ماه تاکنون در تعدادی از استان‌ها ازجمله آذربایجان‌شرقی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، گیلان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کمتر از حد نرمال بوده است.

کلیک کنید

فوری؛ خودروی مردمی ارزان در راه بازار

ماجرای گروگانگیری هالیوودی قاتل قمی در اتوبوس +تصاویر

اگر می‌خواهید خودرو بخرید تا این تاریخ صبر کنید

تاجبخش در ادامه با بیان اینکه با وجود کم‌بارشی در تعدادی از استان‌ها، مجموع بارش‌ها در ایران حدود ۱۰ میلیمتر بیشتر از میانگین بلند مدت است، گفت: در تعدادی از استان‌ها ازجمله کهگیلویه و بویراحمد بارش‌های قابل ملاحظه و پیش‌بینی نشده‌ای داشتیم که بر میانگین بارش‌ها تاثیر زیادی گذاشته است. برای مثال در همین استان بارش‌ها ۸۷ درصد، در استان خوزستان ۶۶ درصد و در استان بوشهر ۶۷ درصد افزایش یافته است.

به گفته رییس سازمان هواشناسی کشور ترسالی در پاییز ناشی از بارش‌های حدی شدید در چند استان بوده است که البته این بارش‌های حدی در بلندمدت قابل پیش‌بینی نیستند و به‌صورت ناگهانی رخ می‌دهند همچنین بارش‌های حدی خود ناشی از تغییر اقلیم هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر بارش‌های حدی در چند استان کشور به‌وقوع نمی‌پیوست اکنون وضعیت بارش‌ها در ایران کمتر از میانگین بلندمدت گزارش می‌شد، تصریح کرد: به‌طور کلی پیش‌بینی پدیده‌های حدی در سایر کشورها نیز کار سختی است و همواره درصدی خطا دارد اما با این وجود پدیده‌های حدی ۱۰ تا ۱۲ روز پیش از آغاز فعالیت تا حدودی قابل پیش‌بینی هستند.

تاجبخش در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره پیش‌بینی‌های هواشناسی از وضعیت بارش‌ها در ایران طی زمستان اظهار کرد: طی سه ماه پایانی سال دمای هوا در نیمه شرقی و نوار شمالی کشور سردتر از حد معمول پیش‌بینی می‌شود همچنین بارش‌ها به‌ویژه در نیمه شمالی کشور به‌صورت برف خواهد بود و چند بارش برف خوب در کشور طی زمستان خواهیم داشت.

رییس سازمان هواشناسی کشور در پایان با بیان اینکه بارش‌ها در دی ماه قابل ملاحظه نخواهد بود و کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود، گفت: انتظار می‌رود که در بهمن و اسفند بارش‌ها در محدوده نرمال قرار گیرند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.