پروژه پل وحشت ورگه سران یا پل سه طبقه ورگه سران ،کدامیک؟

به گزارش رکنا از اردبیل ، در پی انتشار خبر ساخت پل معلق در سرعین خبرنگار رکنا گزارش می دهد ؛ کمتر از شش از سال است که دربند ورگه سران را با تلاش و رایزنی توسط رسانه ملی معرفی کردم ، حتی زمانی که برای حضور میدانی به این منطقه بکر و کم نظیر ایران رفته بودم این منطقه چنان اعجاب انگیز و پاکیزه بود که باور آن در ذهن نمی گنجد .

622724d70083d_photo_۲۰۲۲-۰۳-۰۸_۰۷-۲۵-۳۰ (3)

روستاییان زحمت کش این خطه بکر و گردشگری طبیعی خوب به یاد دارند که کمتر از مغازه فروشگاه مواد غذایی در این روستا نبود و حتی بعضی از مغازه داران امروزی در سرعین مشغول کسب و کار بودند و امروز مهاجرت معکوس در این روستا به دلیل حضور گردشگران به دربند کم‌نظیر ورگه سران داشته است .

 

حال اینکه با تلاشهای رسانه ای و موفق شدن معرفی دربند ورگه سران چند نفری برای شروع طرح سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند حتی خود بنده نیز سعی کردم مجاب کنم که دربند ورگه سران هم از لحاظ طبیعی به صورت یک ژئوپارک دست نخورده است و هم از لحاظ باستانی دارای غارهایی با تاریخچه قابل اتکا بوده که کمتر توریستی می‌تواند از آن دل بکند ،تا اینکه برادران حبیب زاده که بدون شک تا امروز نشان داده اند که در هر حوزه ای اگر بخواهند کارهای شدنی انجام داده و این‌ ادعا گواه عینی داشته و دارد .

 

استان اردبیل امروز به استان پل‌های معلق نیز شناخته می‌شود چرا که اطراف کوه سبلان به دلیل وجود مسیل های تاریخی دارای دره های متفاوت با سیمای مختلف است و این که امروز اگر پلی ساخته می شود با معماری خدادادی که پیش نیاز وجود این پل هاست توسط خداوند متعال ریخته و آماده شده است .

 

از مقدمه می گذرم و به تاریخچه شروع دوران حضور سرمایه گذاران در دربند ورگه سران می‌رسم که این روزها حرف های متفاوتی از منابع مختلفی شنیده می‌شود ولی جای افسوس دارد که چرا در بعضی از موارد حتی در انتخاب سرمایه گذاران نیز تبعیض دیده می‌شود که جای تامل دارد .

 

در سالهای ۹۶ تا ۹۷ ایده ای توسط شهروند سرعینی به نام غلامرضا حبیب زاده در فرمانداری شهرستان سرعین به فرماندار وقت توسط نامه اداری داده می‌شود و این خبر در آن زمان عین بمب در روستای ورگه سران و شهرستان سرعین می پیچد که غلامرضا حبیب زاده قرار است پلی با نگاه گردشگری و متفاوت از پل معلق مشکین شهر احداث نماید .

 

در آن زمان با پیگیری های رسانه ای با ایشان به صحبت نشستم‌ و بر این باور بودم که وی بدون شک قادر به احداث این مجموعه خواهد بود چرا که پشتکار و ایده همان چیزی بود که طبیعت را نیز به خاطر نیانداخته و باعث خواهد بود که ضمن رعایت مسائل فرهنگی منطقه باعث اشتغال کسانی خواهد بود که از این خاک بهره برده و معاش زندگی خویش را نیز تامین می نماید .

 

حبیب زاده با بیان این که شروع به گرفتن‌ مجوز ها نموده بود اعلام کرد که در کمتر از دو سال قطعا این پروژه را به اتمام می رساند که جای تامل دارد که چرا در مقابل پیشرفت این منطقه که قادر خواهد بود میزان ماندگاری گردشگران را در شهرستان افزایش دهد و هم اشتغال زایی شایانی را نیز به ارمغان می‌آورد که دریغ از کم‌توجهی بعضی از مدیران !

 

آن زمان شایعه ای در استان شنیده می شد که اتفاقا منطقی هم به نظر می رسید « پل معلق در انحصار مدیران شرکت پل معلق است » این جمله شاید در نگاه اول به دلیل تخصص در اجرا درست باشد ولی در نگاه منطق و باورهای دینی و حتی اقتصادی قطعا اشتباه است ،چرا که اگر انحصار در هر حوزه ای باشد ختم ماجرا شکست است و رونق تبعیض !

 

حال از این ماجرا می گذریم تا اینکه این روزها خبری مبنی بر ساخت پل معلق سه طبقه با سرمایه گذار دیگر در رسانه های فضای مجازی دیده شد تا سوالی ذهن مان را بخراشد ، که آیا پل وحشت ورگه سران چه از پل سه طبقه کم دارد !!!؟

 

اگر بی طرفانه به این موضوع نگاه کنیم حق از آن ایده پرداز یا خالق طرح است چرا که در دنیا عرف است که خالق و مخترع و حتی کاشف معادن که شروع به اجرای یک ایده نمایند مالک آن معدن خواهند بود و اینکه چرا امروز این طرح به نام دیگری که اتفاقا قابل احترام نیز هستند جای سوال دارد و از لحاظ شرعی نیز دچار مشکل است .

 

امروز طی تماسی با سرمایه گذار و ایده پرداز حضور طرح پل وحشت ورگه سران با خبر شدم که وی کماکان به عنوان داوطلب طرح بوده و کمی نیز ناراحت از اینکه چرا در اعطای طرح تبعیض بوده است و حتی سوالی که در ذهن بنده بود که علت کنار رفتن آنها چه بوده ، با جوابی دیگر بیان شد که ناراحت شدم از اینکه چرا وقتی آب در کوزه هست ما تشنه لبان می گردیم !!!

 

#یادداشت_امین_مولاخواه

دربند ورگه سران به عنوان ژئو پارک دست نخورده در استان اردبیل معروف است .

IMG_20230207_001631

وبگردی