آیا «اسکرین شات» سند محسوب میشود؟
رکنا: یک نفر از متن چتها، گفتگویهای دونفره و عکسها اسکرینشات برمیدارد و سپس طرفِ مقابل را تهدید به افشای این محتوا میکند، قانون مجازات اسلامی در این باره چه میگوید؟
یک نفر از متن چتها، گفتگویهای دونفره خلوتها و عکسها اسکرینشات برمیدارد و سپس طرفِ مقابل را تهدید به افشای این محتوا میکند. این تهدیدها گاهی صرفا برای ارعاب، ایجاد هراس آبروریزی و اخاذی مالی و گاهی بهانهای برای اجبار به کامجوییهای غیراخلاقی دیگر است.
چند توضیح و توصیه ضروری:
*مطابق قانون ،افشای اطلاعاتِ خصوصی، جرم است. قانونمجازات اسلامی، صراحتاًدر ماده٧٤٥ .(ماده ١٦قانون جرایمرایانهای). افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزاینقدی و تا دو سال حبس درنظر گرفته است* البته اسرار خصوصی در قانون ایران به صورت مشخص تعریف نشدهاند و صرفا در ماده ٨ قانون (احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی) نامهها عکسهانوشتهها و فیلم های خصوصی را از مصادیق بارز آن دانستهاند.
*در رویه قضایی و نظام عرفی دایره اسرار خصوصی از این هم وسیعتر است و نسخههای پزشکی احکام دادگاهها و اسناد مالی هم در این زمره قرار میگیرند.
*تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی گردد، خواه تهدیدکننده به این واسطه* تقاضای مال به قصد اخاذی کرده و یا نکرده باشد، جرم مستقلی است که بر اساس ماده ٦٦٩ قانونمجازاتاسلامی تا هفتاد وچهارضربهشلاق و یا تا دوسال حبس برای آن درنظرگرفتهشدهاست.
بنابراین همینکه کسی شما را تهدید به افشای اطلاعات خصوصی( شامل عکسها، متن چتها صدای ضبط شده، فیلم و ...) کرده باشد حتی اگر هرگز آن عمل را انجام ندهد(که در اکثریت مواقع این تهدیدات هرگز عملی نمیشوند).ارتکاب جرم تهدید از سوی او قطعی و برای شما قابل شکایت و پیگیری است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر