هیات ژاپنی: رعایت حقوق بشر در اوین فراتر از تصور ما بود
رکنا: در یازدهمین دور گفتوگوی حقوق بشری ایران و ژاپن، هیاتی از دیپلماتها و کارشناسان وزارت خارجه و حقوق بشر ژاپن از بازداشتگاه اوین بازدید کرد.
این هیات شامل میزو شیما، مدیر کل سیاست خارجی و سفیر در امور حقوق بشر، کوبایاشی، سفیر ژاپن در تهران، نیوا مدیر بخش مطالعات کانون وکلای ژاپن، اوزاکی، کارشناس اداره حقوق بشر وزارت خارجه ژاپن، است. در ابتدای این بازدید سلیمانی مدیرکل زندانهای استان روند قضایی و طبقه بندی مددجویان از بدو ورود تا آزادی را تشریح کرد. سپس هیات ضمن بازدید از کلیه قسمتها و فعالیتها به ارزیابی کمیت و کیفیت اقدامات قضایی، رفاهی، فرهنگی، آموزشی و…پرداخت .
به گزارش روابط عمومی اداره کل زندانهای استان تهران: اعضای هیات ژاپنی از اقدامات صورتگرفته در امر رعایت حقوق بشر ابراز خرسندی و شگفتی کردند. در جریان این دیدار 3 سئوال از سوی سفیر ژاپن در جلسهای مطرح شد، به این شرح:
1 . آیا با وجود آزادی موجود در میان زندانیان، آنان اقدام به خودکشی نمیکنند؟
2 . چرا در زندانهای ایران تا این حد امکانات و خدمات ارائه میشود، به نحوی که دور از ذهن هر شهروندی در هر نقطه از جهان است؟
3 . زندانها در ایران به چند دسته طبقه بندی میشوند و در صورت امکان اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه نمایید .
سلیمانی در پاسخ، با اشاره به این که تمام اعمال و رفتار زندانیان در زندان به مدد امکانات موجود دقیقاً کنترل و تحت نظر است، خاطرنشان کرد: با تقویت بنیه مذهبی و مشاورههای موجود و ایجاد اشتغال، کمتر کسی به اقدامات ناهنجار میاندیشد و از سوی دیگر ادله ایجاد امکانات در زندانهای ایران به استناد برقراری نظام زندانبانی اسلامی و انسانی پس از انقلاب است که به زندانی به مثابه انسان مینگرد و نه کالا، به همین منظور ما از واژه زندانی برای فرد استفاده نکرده و واژه مددجو را به کار میبریم .
وی به ۵ نوع زندان در ایران اشاره کرد و به تشریح رسالت اصلاحی و تربیتی هر یک به صورت جداگانه پرداخت.
مدیرکل زندانهای استان تهران در ادامه گفت: تمام خدمات در زندانهای ایران رایگان بوده و همچنین تمام اعمال مذهبی مددجویان اقلیت مندرج در قانون اساسی ایران به خوبی در زندانها انجام میشود، حتی با اعزام روحانیون مربوط به شریعت خویش. میزوشیما نیز به تشریح وضعیت دستگاه قضا و جرایم در ژاپن پرداخت وگفت: مواد مخدر و سرقت از اصلیترین جرایم در کشور ما محسوب میشود که با مطالعات صورت گرفته به نوعی رفتارهای بیمارگونه در این افراد در کشور خویش پی بردهایم.
ارسال نظر