خطر هکرها در اینترنت بی سیم رایگان را جدی بگیریم
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا اظهار داشت : اینترنت بی سیم رایگان فقط در مراکز خاص مثل فرودگاهها ترمینالها، مراکز تجاری اداری و دانشگاهها ارائه نمیشود بلکه حتی در مناطق مسکونی نیز برخی هکرها با این ترفند و باز گذاشتن یوزر و پسورد اینترنت وایفا یا وایرلس خود دنبال شکار میگردند، بنابراین کاربران در استفاده از اینترنتهای بی سیم بسیار دقت نمایند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه بسیاری از مراکز تجاری و ادرای برای جلب توجه و آسایش مشتریان و مراجعان خود از شبکه اینترنتی بیسیم بهره میبرند، گفت: این امر باعث گردیده تا عدهای سودجو و خلافکار نیز در این مجاورت این مراکز اقدام به ارائه اینترنت بی سیم نمایند.
وی ادامه داد: البته این ارائه از سوی خلافکاران با اهداف هک و نفوذ صورت میگیرد تا بتوانند اطلاعات کاربران را به سرقت ببرند.
وی به استفاده کنندگان اینترنت بی سیم عمومی در مراکزی مثل ترمینالها، فرودگاهها، هتلها، کافی نتها و مرکز تجاری هشدار داد و گفت : کاربران باید بدانند، اینترنت بی سیم رایگان در اختیار کلیه افراد حاضر در آن محدوده می باشد و می توانند استفاده های مختلفی داشته باشند، پس این سرویس، امنیت بالایی ندارد و مشخص نیست از سوی چه کسی و با چه هدفی ارائه شده است.
سرگرد کیانی ادامه داد: بنابراین کاربران باید بسیار مراقب باشند و در هنگام استفاده از اینترنتهای رایگان و عمومی بهتر است اصلا مبادلات بانکی نداشته باشند و سیستم آنها چه لپ تاپ یا گوشی های هوشمند فاقد اطلاعات شخصی مهم باشد.
این مقام مسوول تاکید کرد: کاربران دقت کنند از طریق اتصال به این شبکههای عمومی هرگز خرید اینترنتی نکنند، از عملیات بانکی آنلاین استفاده ننمایند، اطلاعات حساس و مهم را با اتصال به اینترنت عمومی ثبت نکنند و حتی المقدور پس از استفاده، سریعاً رمز های عبور خود را تغییر دهند.
وی با بیان اینکه یکی از ترفندهای هکرها این است که یک سرور دروغین ایجاد کرده و به دنبال پیاده سازی اهداف خود میباشند، گفت: این سرور دورغین باعث میشوند کاربر به جای اتصال به سرور اصلی شبکه، ناآگاهانه به کامپیوتر هکر که نقش سرور را ایفا می کند متصل شود! به همین سادگی کاربران خود را در دام هکرها قرار می دهند و هکر می توانند به سادگی به کامپیوتر یا لپ تاپ کاربر نفوذ کرده و سوء استفاده نماید.
سرگرد کیانی در توصیه به کاربران گفت: کاربران اگر نیازی به اینترنت ندارند، اتصال Wi-fi دستگاه خود را همواره و در هر مکان خاموش نمایند و در صورت نیاز، امکان اتصال Wi-fi دستگاه خود را روشن کنند.
وی با بیان اینکه وقتی کاربر به شبکه بیسیم وصل میشود، ویندوز SSIDهای (Service set Identifiers) تمام شبکههای این مجموعه و محدوده را به کاربر نشان میدهد، گفت: کاربران اطمینان حاصل کنند که به شبکه درست وصل شدهاند و برای اینکار کافی است از متصدی مربوطه در محل نام صحیح کانکشن اصلی شبکه را پرس و جو نمایند و در صورت مشاهده کانکشنهای متفرقه نیز از اتصال به آنها خودداری نمایند.
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در ادامه یادآور شد: کاربران به یاد داشته باشند که اینترنت بی سیم رایگان فقط در مراکز خاص مثل فرودگاهها ترمینال ها، مراکز تجاری اداری و دانشگاهها ارائه نمیشود بلکه حتی در مناطق مسکونی نیز برخی هکرها با این ترفند و باز گذاشتن یوزر و پسورد اینترنت وای فا یا وایرلس خود دنبال شکار می گردند، بنابراین کاربران در استفاده از اینترنت های بی سیم بسیار دقت نمایند.
ایشان در پایان گفت: پلیس فتا از کلیه کاربران می خواهد در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش نمایند.
ارسال نظر