چه کسی معاون اول محسنی اژه ای می شود؟ / گمانه زنی درباره انتصاب معاون اول قوه قضاییه
رکنا سیاسی: چه کسی به جای مصدق بر صندلی دومین مقام قوۀ قضائیه خواهد نشست؟
به گزارش رکنا، خبرآنلاین به نقل از رجانیوز در ادامه آورده است، حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه در اسفند سال 1402 از سمت خود استعفا داد. این استعفا پس از آن صورت گرفت که دو فرزند وی به اتهام تخلفات مالی محاکمه شدند.
مصدق دلیل استعفای خود را «جلوگیری از ایجاد هرگونه شائبه اعمال نفوذ یا تاثیرگذاری در پروندۀ فرزندانش» عنوان کرد. این استعفا مورد قبول رئیس قوۀ قضائیه قرار گرفت.
سایت رجانیوز واسته به جبهه پایداری 4 گزینه احتمالی را برای معاون اولی قوه قضاییه مطرح کرده است.
خبر آنلاین افزود : پرسش این است که چه کسی بهجای مصدق بر صندلی دومین مقام قوۀ قضائیه خواهد نشست؟
علی عبدالهی(رئیس فعلی فعلی حفاظت و اطلاعات قوۀ قضائیه ) : علی عبدالهی یکی از گزینههای مطرح برای جایگزینی مصدق است. عبدالهی که سالها در دادسرای ویژۀ روحانیت مشغول به کار بود، در تیر ماه سال ۹۸ جایگزین حجتالاسلام خطیب در ریاست حفاطت و اطلاعات دستگاه قضا شد و تاکنون نیز در این سمت باقی مانده است. باتوجه به اینکه در سال گذشته لایحۀ تبدیل مرکز حفاظت و اطلاعات قوۀ قضائیه به سازمان حفاظت و اطلاعات قوۀ قضائیه به مجلس رفت و کلیات آن نیز تصویب شد، بهنظر میرسد انتصاب عبدالهی بهعنوان معاون اولی بیانگر آن باشد که برای سازمان احتمالی حفاظت و اطلاعات قوۀ قضائیه رئیس دیگری درنظر گرفته شده است.
ذبیحالله خدائیان ( رئیس سازمان بازرسی کل کشور) هرچند که تاکنون هر چهار معاون اول پیشین قوۀ قضائیه روحانی بودهاند، اما این موضوع بیانگر آن نیست که افراد غیرروحانی شانسی برای تصدی این سمت نداشته باشند. از بین افراد غیرروحانی کسی که بیشترین احتمال را برای تصدی معاون اولی دارد، ذبیحالله خدائیان، رئیس فعلی سازمان بازرسی کل کشور است. خدائیان که در زمان ریاست آملی لاریجانی معاون حقوقی قوۀ قضائیه و در زمان ریاست سیدابراهیم رئیسی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک بود، در دورۀ جدید قوۀ قضائیه ترقی یافت و تصدی همزمان دو سمت سخنگویی قوه و ریاست سازمان بازرسی را عهدهدار شد. البته وی پس از مدتی سمت سخنگویی را به مسعود ستایشی واگذار کرده و رئیس سازمان بازرسی باقی ماند. انتصاب خدائیان بهعنوان معاون اول یک تغییر رویه در دستگاه قضا خواهد بود؛ چرا که پس از ۲۴ سال سمت معاون اولی قوۀ قضائیه به یک شخص غیرروحانی خواهد رسید.
محمد موحدیآزاد( دادستان کل کشور ) : حجتالاسلام موحدیآزاد نیز یکی دیگر از گزینههای احتمالی معاون اولی است. در کارنامۀ موحدیآزاد مسئولیتهایی چون ریاست دادگاه تجدید نظر تهران، ریاست دادگاه انقلاب تهران، دادستان انتظامی قضات و ریاست دادگاه انتظامی قضات به چشم میخورد. در مرداد ماه سال گذشته نیز وی جایگزین جعفر منتظری در دادستانی کل کشور شد تا مجتهد بودن او نیز ثابت شود. آنچه شانس موحدی را برای تصدی معاون اولی تقویت میکند این است که حجتالاسلام اژهای پیش از معاون اولی و حجتالاسلام رئیسی پس از معاون اولی سمت دادستانی کل کشور را برعهده داشتهاند. همچنین مرحوم مروی نیز پیش از معاون اولی رئیس دادگاه انتظامی قضات بوده است؛ سمتی که در کارنامۀ موحدی نیز به چشم میخورد. اگر موحدی به معاون اولی قوۀ قضائیه برود، او کوتاه مدتترین دادستان کل کشور انقلاب اسلامی بوده است.
حکمتعلی مظفری (رئیس دیوان عدالت اداری ) : هرچند شانس حجتالاسلام حکمتعلی مظفری به اندازۀ سایر گزینهها نیست، اما وی نیز از گزینههای مطرح برای معاون اولی قوۀ قضائیه است.
مظفری در زمان ریاست ابراهیم رئیسی مسئولیت معاونت قضایی قوۀ قضائیه و در زمان ریاست غلامحسین محسنی اژهای ریاست دیوان عدالت اداری را برعهده گرفت. جالب آنکه محمد مصدق معاون اول مستعفی نیز پیش از تصدی صندلی معاون اولی، رئیس دیوان عدالت اداری بوده است.
ارسال نظر