ابوترابی‌ فرد: دولت و مجلس از اقدامات هزینه‌ آفرین اقتصادی خودداری کنند

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شعار مهمی در انقلاب است، اظهار کرد: امام علی (ع) در نامه به مالک اشتر به شعار دیگری اشاره می‌کند که قلب حاکم اسلامی باید لبریز از محبت به عموم انسان‌ها باشد. این شعار اگر ظهور و بروز پیدا کند انسان آنچه می‌بیند دوستی و مودت است نه قهر.

وی افزود: این دستورالعمل اسلام برای عموم مسلمانان به‌ویژه حاکمان در نظام اسلامی است. اگر سطوح مدیریت در نظام اسلامی نسبت به شهروندان چنین محبتی داشتند این علامت شکل‌گیری دولت اسلامی است که رهبری انقلاب می‌گویند ما هنوز با آن فاصله داریم. مدیران در دولت مردمی - که لقب دولت سیزدهم است - باید نماد محبت، لطف و احسان به عموم شهروندان باشند.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: نظم نوین جهانی که وجود امام عصر آن را بنیان می‌نهند بر سه اصل اساسی استوار است؛ اول مرجعیت علم، دوم نگاه به انسان و احترام به آنان و حفظ کرامتشان و سوم رعایت عدالت.

ابوترابی‌فرد با بیان اینکه در آستانه سال سوم فعالیت دولت قرار داریم، اظهار کرد: برنامه هفتم توسعه با اولویت پیشرفت اقتصادی توام با عدالت در دستور کار دولت و مجلس است. برخی از تصمیمات دولت در دو سال گذشته به اصلاح شاخص‌های کلان اقتصادی منجر شده و می‌تواند زمینه‌ساز تحول در این زمینه باشد.

وی تاکید کرد: بسیاری از سیاست‌های اقتصادی که ظاهری جذاب و دلپذیر دارند در بلندمدت اثرات منفی برای مردم خواهند داشت، در عین حال سیاست‌های اقتصادی که ظاهری خوشایند ندارند اما در میان‌مدت اثرات مطلوب و مثبتی دارند و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه منجر می‌شوند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حذف ارز ترجیحی از جمله این اقدامات دولت بود که در کوتاه‌مدت منجر به افزایش قیمت کالاها شد اما در میان‌مدت و بلندمدت منجر به نتایج مثبت در اقتصاد جامعه می‌شود. این اقدامات را باید قدر بدانیم. با این اقدام یکی از راه‌های گسترش فساد بسته شد و به قاچاق کالاهای یارانه‌ای ضربه مهلکی وارد آمد. این اقدام زمینه مدیریت مناسب منابع ارزی محدود کشور را فراهم کرد که خود می‌تواند زمینه‌ساز رشد پایدار اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه تولید باید رونق پیدا کند تا به تعادل قیمت‌ها برسیم، یادآور شد: همچنین از دهک‌های پایین جامعه هم در این شرایط باید حمایت کرد که دولت در این زمینه هم برنامه‌ریزی داشته است. دولت سیزدهم در شرایطی کشور را تحویل گرفت که اقتصاد ایران در طول چهار سال قبلش به مقدار قابل توجهی کوچک شده بود اما با برنامه‌ریزی‌های دو سال اخیر شاهد جهش سرمایه‌گذاری در کشور هستیم.

ابوترابی‌فرد تاکید کرد: دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد در طول سال‌های برنامه توسعه پیش‌بینی شده و از راه‌های رسیدن به آن افزایش حضور ایران در اقتصاد منطقه‌ای و بین‌المللی و توسعه دیپلماسی اقتصادی است. شوروی برای آن فروریخت که از نقاط قوت نظام مالی و تکنولوژی جهانی محروم بود. ما باید بستر مناسبات اقتصادی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را فراهم آوریم که در این زمینه در دو سال اخیر اقدامات مناسبی انجام شده است.

امام جمعه موقت تهران گفت: عضویت ایران در پیمان شانگهای که می‌تواند نقش فعال‌تر ایران را در منطقه به همراه داشته باشد و عضویت در گروه بریکس که می‌تواند به تقویت اقتصادهای نوظهور در برابر آمریکا و تاثیرگذاری بر اقتصاد سیاسی جهان منجر شود، از جمله اقدامات مهم دولت سیزدهم است. قدرت سیاسی گروه بریکس که ۴۶ درصد جمعیت جهان را دربر دارد و رشد اقتصادی بالای کشورهای عضو آن توجه بسیاری از کشورها را برای عضویت در این گروه فراهم کرده است.

وی یادآور شد: از فرصت عضویت در گروه بریکس باید نهایت استفاده را برای همکاری دوجانبه و چندجانبه با کشورهای عضو آن داشت. دولت و مجلس هم باید با تمرکز جدی بر سیاست‌های برنامه هفتم از هرگونه اقدام هزینه‌آفرین که در راستای رشد اقتصادی بالا و مهار تورم و رشد تولید نیست، جلوگیری کنند.

سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه؛

صفارهرندی: مردم حامی انقلاب هستند و صحنه را خالی نمی‌کنند

محمدحسین صفارهرندی، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت سالروز واقعه ۱۷ شهریور و اشاره به زمینه‌های وقوع آن، گفت: بعد از شروع حرکت عمومی نهضت اسلامی، در ماه مبارک رمضان ۱۳۵۷ نهضت با غلیان احساسات دینی و افزایش معرفت نسبت به حقایق به نقطه‌ای رسید که نماز عید فطر آن سال با حضور گسترده مردم در تپه‌های قیطریه برگزار شد. بعد از نماز سیل جمعیت به صورت خودجوش حرکت و راهپیمایی تا عصر ادامه پیدا کرد.

صفارهرندی اظهار کرد: سران جریان انقلاب در داخل کشور از جمله شهید بهشتی به این نتیجه رسیدند که این حرکت را دوباره تکرار کنند و جمعیت در مسیر برگشت دوباره قرار گذاشتند که صبح فردا، ۱۷ شهریور در میدان شهدا تجمع کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: روز ۱۷ شهریور جمعیت با خیال آسوده به خیابان و میدان شهدا آمدند اما رژیم پهلوی اعلام حکومت نظامی کرده بود و اغلب مردم از آن اطلاعی نداشتند. مردم در میدان شهدا غافلگیر شدند و نیروهای رژیم پهلوی مردم را که فقط در میدان نشسته بودند به رگبار بستند.

وی ادامه داد: ۱۷ شهریور فصل جدیدی از حیات انقلاب شد و تاریخ انقلاب را به قبل و بعد از خود تقسیم کرد. یک روز بعد از ۱۷ شهریور پیام امام راحل صادر شد و روحیه تازه‌ای به مردم داد. این پیام به گونه‌ای نوشته شده بود که گویا هیچ اتفاقی نیفتاده و همه‌چیز در مسیر مقدر الهی در حال پیش رفتن است. این یکی از نقاطی بود که مردم طعم شیرین حاکمیت و رهبری ولی فقیه را چشیدند.

صفارهرندی اظهار کرد: دلیل اصلی اعتماد امام راحل به مردم نیز این بود که او باور داشت مردم، متدین، انقلابی و اربعینی هستند و به همین دلیل کلمه «خدا» از کلام رهبر نهضت اسلامی مردم حذف نشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: مردم به دلیل حسینی بودن و دلبستگی به اهل بیت، حامی انقلاب هستند و به آسانی صحنه را ترک نمی‌کنند. شاهد آن راهپیمایی جاماندگان اربعین در تهران و سراسر کشور است.

منبع: ایسنا