عجیب ترین درخواست یک جوان از رئیس جمهور / من زن می خواهم!
رکنا سیاسی: رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با بیان اینکه این مرکز نقطه تلاقی و ارتباط مردم و دولت است، گفت: این مرکز به عنوان پیشانی مجموعه دولت در ارتباط با مردم مشکلات و مطالبات مردم را پیگیری می کند و تا کنون ۸۵ درصد درخواست ها منجر به نتیجه شده است.
به گزارش رکنا، حجتالاسلام والمسلمین «احمد صالحی» در گفت و گویی تلویزیونی به بیان مهمترین اقدامات و دستاوردهای مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در سال گذشته پرداخت و با اشاره به اینکه تلاش کردیم دولت و مرکز ارتباطات هیچوقت تعطیل نباشد، گفت: طرحی با عنوان ضیافت خدمت را در نوروز طراحی کردیم که دولت و تمامی دستگاههای اجرایی را پای کار و خدمت به مردم بیاوریم تا مردم طعم شیرین خدمت را در روزهای تعطیلات هم بچشند.
مرکز ارتباطات مردمی نقطه تلاقی دولت و مردم است
حجتالاسلام صالحی گفت: مرکز ارتباطات مردمی نقطه تلاقی و ارتباط مردم و دولت است و به همین دلیل اولین بخشی است که در جریان سختیها، مشکلات و مطالبات زندگی مردم قرار میگیرد و شاید بتوان از مرکز ارتباطات مردمی به عنوان پیشانی مجموعه دولت نام برد.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی تصریح کرد: شهادت میدهیم مردم با وجود تمام مشکلات و اراده قوی در برابر آنها، نظام، دولت و انقلاب را همراهی کردند و دولت هم با تمام توان و برنامهریزی تلاش کرده است خدمتی خالصانه به مردم ارائه کند.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم دولت را تنها در مرکز و خیابان پاستور نبینیم، گفت: با ظرفیتی که نظامنامه مرکز طراحی کرده است میتواند تمامی دولت را برای مردم بسیج کند و نخستین جلسات ساماندهی به ارتباطات مردم و دولت و نیز مسئولان قوا و حتی مجموعه های نظامی و انتظامی و عمومی را در ۲۲ بهمن و نشستهای هماندیشی دیگری گرد هم آوردیم تا با برنامهای هدفمند این ساماندهی را انجام دهیم.
حجتالاسلام صالحی درباره آنچه از دولت قبل تحویل داده شد، گفت: بهتر است در این زمینه سخنی گفته نشود و خود مردم به خوبی میدانند که یاس و ناامیدی و مخدوش شدن سرمایه اجتماعی و امید به دولتمردان را شاهد بودیم که آثار نامطلوبی در اعتماد مردم داشت.
وی در عین حال یادآور شد: وقتی مرکز را تحویل گرفتیم با حجم بسیاری از تماسها روبرو بودیم که نشاندهنده امید مردم به پیگیری دولت سیزدهم بود.
تمام درخواستهای مردم ثبت و پیگیری میشود
رئیس مرکز ارتباطات مردمی در توضیح برنامههای هدفمند مرکز ارتباطات مردمی گفت: این برنامهها برای بسیج قوای سهگانه و همه دستگاههای نظامی، انتظامی، عمومی و حاکمیتی است که در ۲۲ بهمن مجموعه ۴۲ گانهای از این دستگاهها در راهپیمایی جمعیت عظیم آن روز در میز ارتباطات خیابان آزادی حضور داشتند که برای اولین بار این اتفاق مبارک رقم خورد.
وی افزود: اقدام مهم دیگر در مرکز ارتباطات مردمی ثبت تمامی درخواستهای مردم حتی اگر در برگه کوچک، بود و با آموزشها و تبیینهای صورت گرفته تلاش کردیم مردم از نامههای کاغذی و سنتی عبور کنند و به سمت الکترونیکی کردن درخواستهای خود در سایت و سامانههای طراحی شده مرکز مانند سازد و سامانه ۱۱۱ حرکت کنند.
حجتالاسلام صالحی با تأکید بر اینکه تمامی این درخواستها ثبت و رصد میشود، گفت: تکثر و تعدد نوع موضوعات درخواستی متفاوت است و براساس میزان پیگیری و کارشناسی موضوع، استعلام و اقدامات دیگر متفاوت است و بر این اساس یک درخواست میتواند در یک هفته واصل و انجام شود یا دو تا سه ماه هم زمان برای انجام ببرد.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی به مردم اطمینان داد که تمامی درخواستهای آنها ثبت و مورد پیگیری قرار میگیرد.
خط قرمز رئیسجمهور در سفرهای استانی
وی با اشاره به حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی به عنوان نخستین رئیسجمهور تاریخ انقلاب در مرکز ارتباطات مردمی، گفت: رئیس جمهور در این بازدید تصریح کرد که تا زمانی که درخواستهای دور اول سفرهای استانی، در استان به سرانجام نرسیده است، دور دوم سفر به آن استان را شروع نخواهیم کرد و این به عنوان خط قرمز ابلاغی رئیس جمهور در مرکز ارتباطات اجرایی شد.
حجتالاسلام صالحی با اشاره به اینکه ز، گفت: ۱۵ درصد باقیمانده به دلیل استعلامات و مشکلات خاص آن موضوعات است که تلاش میکنیم هرچه زودتر به سرانجام رسانده و دور دوم سفر را سربلند از پاسخگویی به مردم شروع کنیم.
محور مهمترین درخواستهای مردم چه بوده است؟
رئیس مرکز ارتباطات مردمی بیشترین تعداد نامهها و تماسها را از استانهای محروم و کمتر توسعهیافته کشور اعلام کرد و گفت: تلاش میکنیم عدالت اجتماعی در دولت سیزدهم را به نحوی اجرایی کنیم که با توزیع عادلانه ثروت و بودجه این استانها هم مشکلات معیشتی و اقتصادی کمتری داشته باشند و شرمنده مردم این استانها نباشیم.
حجتالاسلام صالحی درباره محورها و موضوعات درخواستها هم توضیح داد: اشتغال، بهداشت، معیشت و درخواستهای اداری چون انتقال از یک دستگاه یا تغییر شرایط استخدام که بیشتر جنبه فردی دارد، بیشترین موضوعات تماسها و درخواستهاست اما موضوعات عامابتلا و عمومی در اولویت رسیدگی قرار دارد.
عجیب ترین درخواستها از مرکز ارتباطات مردمی در سالی که گذشت
وی درباره برخی درخواستهای عجیب از مرکز هم توضیح داد: چون مردم ما هیچ درخواستی را بدون دلیل و نیاز ارائه نمیدهند و بر همین اساس اصل بر این است که این درخواستهای مردم واقعیت دارد البته صحتسنجیهایی هم انجام میشود.
حجتالاسلام صالحی جالب توجهترین درخواست را مربوط به جوانی دانست که همزمان اشتغال، ازدواج و منزل را با هم درخواست کرده بود.
وی در پاسخ با این پرسش که اگر درخواستی به سرانجام نرسد به فرد اعلام میشود، گفت: در سراسر کشور سیاست مرکز یا اقدامی است یا اقناعی، به این معنی که اگر درخواستی از هموطنان برابر ضوابط قانونی امکان اجرا داشته باشد بدون هیچ گونه ملاحظه و تنگنظری انجام میشود اما اگر درخواستی ضوابط قانونی نداشته باشد تلاش میکنیم درخواست کننده را با اعلام دلیل رد درخواست توجیه و اقناع کنیم.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی با بیان اینکه در موضوع اشتغال با توجه به درگیر بودن وزارتخانههای مختلف در آن و زمینهسازی اعتباری برای آن، یکی از موضوعاتی است که شرمنده مردم میشویم، گفت: تلاش میکنیم با تعریف مشخص و راهنمایی برای استفاده از تسهیلاتی که زمینه آن فراهم است، این موضوع را هم مدیریت کنیم.
حجتالاسلام صالحی درباره فرایند ثبت و پیگیری درخواستها توضیح داد: مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری متشکل از اداراتی است که هم رسیدگی به درخواستها، هم شکایات و هم نظام نظارتی به عملکرد دستگاهها را بر عهده دارد.
وی افزود: سامانه سامد بزرگترین سامانه کارپوشه با ۱۰ هزار کارپوشه و کارتابل برای ارجاع به دستگاههای مختلف دارد و مجموعههای کارشناسیهای مرکز که ادارات متعدد در حوزههای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و صنعت بر اساس وزارتخانهها تقسیم شده، به کارتابلهای مدیریتی سازمانها و وزارتخانهها ارجاع میشود و ادارات کل بازرسی و ارتباطات مردمی هر دستگاه این درخواستها را دریافت میکند و به حوزه مربوطه ارجاع میدهد، مرکز به عنوان ناظر این ارجاعات، پیگیر جامع تمامی این فرایندهاست و گزارش ماهانه از عمکرد دستگاهها به وزارتخانهها و شخص رئیسجمهور ارائه میدهد.
رئیسجمهور شخصا پیگیر گزارشهای مرکز است
حجتالاسلام صالحی با اشاره به اینکه دستگاهها براساس شاخصهای مرکز کار خود را به درستی انجام میدهند، گفت: برخی از دستگاهها که فرایند رسیدگی و پیگیری را به درستی انجام نمیدهند و نیاز به تذکر و یادآوری دارند، به صورت مکتوب عدم همکاری یا ترک فعل، به آنها گوشزد میشود و مرکز ظرفیت خوبی برای به خط کردن دستگاههای مختلف دارد.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی افزود: رئیسجمهور تمامی گزارشهای مرکز ارتباطات را شخصا مطالعه کرده و دستورات لازم را صادر میکند و برای مرکز جای امیدواری است که مهمترین جایگاه ارزیابی و نظارتی عملکرد مدیران از سوی رئیسجمهور بر عهده این مرکز گذاشته شده است.
وی افزود: مجموعه نظارتی سامانه ۶۱۳۳ طراحی شده است که اگر مردم از عملکرد دستگاهی ناراضی باشد میتواند به این سامانه مراجعه و شکایت خود را ثبت کند.
دولت متعلق به همه مردم ایران است
حجتالاسلام صالحی با تأکید بر اینکه دولت متعلق به همه مردم از اقلیت و اکثریت است، گفت: هرکسی که ایرانی باشد و زیر چتر نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و شهروند این کشور باشد، وظیفه داریم مطالبات او را پیگیری کنیم. به همین دلیل مرکز ارتباطات مردمی به گروهها و نهادهایی که تاکنون کسی پیگیر درخواستهای آنها نبوده، سر زده و به مطالبات آنها رسیدگی کرده است.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی با اشاره به برپایی میز ارتباطات در تمامی کلیساها و جمع مردم ارمنی و آشوری به مناسبت سال نو میلادی، گفت: نمایندگان دولت و استانداران در کلیساها مستقر شده و دغدغههای مردم را شنیدند. در سفر رئیسجمهور به یزد هم برای اولین بار میز ارتباطات برای زرتشتیان برپا شد.
حجتالاسلام صالحی افزود: با جامعه نخبگانی، هنرمندان، ورزشکاران، اصناف، بازاریان، صنعتگران و حتی دانشآموزان برای شنیدن صدای همه قشرها و گروهها ارتباط برقرار کردیم و مشکلات آنها را شنیده و منتقل میکنیم.
تبسنجی دولت را در دستور کار داریم
وی با بیان اینکه تلاش کردیم تبسنجی دولت را در دستور کار قرار دهیم، گفت: آسیبها و کمبودهای دولت از نگاه مردم را بررسی و فراوانی آنها را در کوتاهترین زمان ممکن به وزرا و مسئولان و شخص رئیسجمهور انتقال دهیم.
حجتالاسلام صالحی گفت: تلاش داریم هم مدیران دولتی موفق و هم ناکارآمد که نگاه خدمت به مردم را نه در پشت صحنه بلکه به مردم هم معرفی کرده و نسبت به تعویض آنها از مبادی قانونی اقدام کنیم.
وی موضوع کرامت و تکریم مردم را در دستور کار مرکز ارتباطات مردمی اعلام و تصریح کرد: اینکه مردم به دنبال اتومبیل رئیسجمهور یا مسئولان بدوند، موجب مخدوش شدن شأن آنها میشد به همین دلیل تلاش شد با شکلگیری میز ارتباطات این معضل رفع شده و از شکلگیری صفها مقابل استانداری در سفرها پیشگیری شود.
۵۴۰ هزار ملاقات چهرهبهچهره مردم با مسئولان
وی افزود: ۳۰ دستگاه بانمایندگان تامالاختیار خود در سفرهای استانی و در میز ارتباطات حضور دارند و بیش از ۵۴۰ هزار ملاقات چهرهبه چهره مردم با بالاترین مقام دستگاهها انجام شده است که اقدامی بینظیر و اتفاق مبارکی است.
حجتالاسلام صالحی طرح پاسخگویی مستقیم اعضای کابینه به مردم را طرح مهم و تحولی دیگری در مرکز ارتباطات مردمی دانست و توضیح داد: از آذرماه سال گذشته تاکنون ۱۹ نفر از اعضای کابینه شامل ۱۰ وزیر و هشت معاون رئیسجمهور به تماسهای تلفنی مردم پاسخ دادند و شخص رئیسجمهور هم برای نخستین بار در مرکز حاضر شدند و به صورت نمادین پاسخگوی چند تماس تلفنی مردم شد.
وی افزود: در این نشستهای اعضای کابینه بیش از ۱۹۰ تماس (به صورت میانگین هر نشست ۱۰ تماس) پاسخ دادند که موضوعات عمومی مردم بیواسطه با وزیر و عضو کابینه مطرح و دستورات لازم داده شده است.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی درباره برنامههای مرکز در سال جدید هم گفت: آنچه برای مردم انجام شده است با آنچه باید انجام میشده نسبت قطره به دریاست و این ۳میلیون ۳۰۰ درخواست پیگیری شده باز هم کم است اما تلاش میکنیم تمام دولت را در برابر مردم بسیج کنیم و هیچ مسئولی نسبت به مردم بیتفاوت نباشد.
وی با تاکید بر اینکه برای دولت و رئیسجمهور سرمایه اجتماعی بسیار مهم است، گفت: رضایت مردم بر رضایت فرد و مدیری ارجح است و اعضای هیات دولت و وزرا هم تمامی تلاش خود را در این زمینه به کار گرفتهاند.
اجرای طرح ملی رضایت سنجی
طرح ملی رضایتسنجی مردم، از دیگر برنامههای مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در سال جدید است که حجتالاسلام والمسلمین صالحی از آغاز آن خبر داد و گفت: با دستور رئیسجمهور و همت سازمان اداری و استخدامی کشور و کمک وزارت ارتباطات، آغاز شده و مرکز هم به عنوان ریل این اتفاق تلاش خواهد کرد تا میزان رضایت هرکسی که به دستگاههای دولتی مراجعه کرده، سنجیده شود.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی درباره راههای ارائه انتقادات و شکایات از مرکز توضیح داد: مردم بهترین ناظران اقدامات مرکز هستند و از آنها میخواهم بیشتر از همیشه ما را زیر نظر نظارت خود داشته باشند. وظیفه ما نظارت بر مسئولان و دولت است و مردم هم باید بر کار ما نظارت کنند و شکایات و گلایههای خود را از طریق سامانه ۶۱۳۳ که تحت نظارت رئیس مرکز است ارائه دهند و امانتدار همه این انتقادات هستیم.
تلاش کردیم خادمی صادق برای مردم باشیم
حجتالاسلام والمسلمین صالحی درباره میزان رضایت از عملکرد مرکز ارتباطات مردمی هم گفت: از شخص خودم به اندازه کافی راضی نیستم به این دلیل که شاید توان خود را آنطور که باید و شاید برای خدمت به مردم به کار نبستم اما تلاش کردم خادمی صادق برای مردم باشم اما از عملکرد مدیران مرکز که از نزدیک شاهد خدمت خالصانه آنها بودم، دفاع میکنم و قدردان آنها هستم.
وی افزود: با تمام این تلاشها هیچوقت اقدامات خودم و همکارانم را صددرصدی نمیدانم و همیشه خود را بدهکار مردمی میدانیم که همیشه پشتیبان نظام و دولت بودند.
وی درباره اقدامی که مرکز در سال گذشته موفق به انجام آن نشده، توضیح داد: تلاش کردیم دسترسی تمام مردم ایران را از هر نقطه و بخش و قشری به دولت فراهم کنیم تا نیازی به مراجعه مرکز نباشد و در سال جدید هم درصدد ساماندهی نرمافزاری برای مدیران و مسئولان هستیم تا پیگیری درخواستهای مردم تسهیل و تسریع شود.
حجتالاسلام صالحی درباره مهمترین اقدام مرکز در سال گذشته هم گفت: تلاش کردیم از هر ظرفیت زمانی و مکانی برای ارتباط دوسویه مردم و دولت استفاده کنیم. در صفهای نمازجمعه، ایام اربعین، ایام ۲۲ بهمن و تعطیلات نوروزی تلاش کردیم مسئولان را برای پاسخگویی به مردم به خط کرده و هم از ظرفیت بیبدیل مردم برای کمکرسانی و هم از ظرفیت نظارتی آنها استفاده کنیم.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی، مردمی سازی در دولت را به معنای استفاده از ظرفیت مردم در استانها دانست و گفت: ثبت و ضبط درخواستهای مردم در کوتاهترین زمان ممکن با استفاده از ظرفیتهای آنهاست.
وی درباره رویدادهای تلخ و شیرین سال ۱۴۰۱ هم گفت: کشور در سالی که گذشت هم رویدادهای تلخ و هم شیرین داشت، هرچند تلاش دشمن برجسته کردن رویدادهای تلخ بود. در ابتدای دولت و سه سفر اول به دلیل عدم ساماندهی نحوه ارتباطات مردم با دولت و عدم اجرای طرح شهید سلیمانی، کرامت آنها حفظ نمیشد و دچار سردرگمی میشدند و این از خاطرات تلخ است. خاطره شیرین هم که در حال تکرار است، به نتیجه رسیدن و پیگیری خواستههای مردم در دولت است.
وی افزود: مرکز ارتباطات مردمی وظیفه نظارتی دارد و وقتی درخواستها زیاد میشود که مردم عملکرد درستی از مدیران و دستگاهها نبینند و هرکس در هر جایگاهی که وظیفه دارد کار خود را درست انجام دهد، نه درخواست و نه شکایتی به نهاد ریاست جمهوری خواهد رسید و مشاهدات از کاهش نارضایتیها از دستگاههای اجرایی در دولت سیزدهم دارد.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی ادامه داد: در استانی مانند بوشهر، حجم مراجعات به میز ارتباطات در طرح شهید سلیمانی در دور دوم سفرهای استانی کاهش یافته بود که با آسیبشناسی انجام شده فهمیدیم که میزان رضایتمندی از دستگاهها افزایش یافته بود و به همین دلیل تعداد درخواستها کاهش پیدا کرده است.
حجتالاسلام صالحی با اشاره به اینکه درخواستهای معیشتی و تسهیلات افزایش یافته است، گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی این درخواستها در استانها افزایش پیدا کرده اما میزان شکایات از عملکرد دستگاهها کاهش پیدا کرده است.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی با اشاره به گزارشهای مداوم مرکز به دستگاهها و وزارتخانهها و ارائه پیشنهادات درباره بهبود عملکرد آنها گفت: در کارگروههای تخصصی درخواستها و صدای مردم در سفرهای استانی بررسی شده و معدل این اقدامات و پیگیریها به رئیس جمهور تقدیم میشود.
حجتالاسلام صالحی در پایان ضمن عذرخواهی از مردم به دلیل قصور و کاستیها گفت: همه تلاش مرکز امانتداری درخواستها و انتقال آنها به دستگاههاست و مردم هم تلاشهای مستمر دولت و عزم فولادین دولتمردان را در خدمت مشاهده میکنند و ما هم در همین مسیر به تلاشهای خود ادامه خواهیم داد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر