محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه شد / صحرایی کیست؟
رکنا سیاسی: وزیر کشور از تغییر استاندار کرمانشاه در جلسه امروز - چهارشنبه - هیات دولت خبر داد و گفت: «محمدطیب صحرایی» در جلسه امروز هیات دولت به عنوان استاندار جدید کرمانشاه انتخاب شد.
به گزارش رکنا، هیات دولت در جلسه امروز چهارشنبه ۳۰ آذرماه، «محمدطیب صحرایی» را به عنوان استاندار کرمانشاه معرفی کرد؛ «محمدطیب صحرایی» متولد سال ۱۳۵۵ کرمانشاه و دانشآموخته دکتری جامعهشناسی سیاسی از دانشگاه امام صادق(ع) است. وی از سال ۱۳۸۶ عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق بوده و در عین حال مسئولیتهای فرهنگی را در این دانشگاه بر عهده داشته است.
صحرایی از فعالان عرصه تعلیم و تربیت بوده و مدیریت مجتمع آموزشی امام صادق(ص) شهر تهران و مسئولیت دفتر اعزام مبلغ، مدیرکل فرهنگی و قائم مقام معاونت دانشجویی دانشگاه را در کارنامه دارد.
صحرایی فعالیتهای دیگری نیز در فضای غیردانشگاهی در قالب فعالیتهای پژوهشی و اجرایی در حوزه تعلیم و تربیت در ۲ مؤسسه فرهنگی اندیشه روحالله و مطالعات راهبردی حکمت صادق(ع) دارد، وی طراح طرح کشوری ایماوا (الگوی یک مدرسه ایرانی و اسلامی)، از مدرسان طرح بینش مطهر و طراح و مجری طرح شهید بهنام محمدی از طرحهای موفق حوزه تربیتی در مدارس کشور است.
صحرایی مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد خود را در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) دریافت کرده است؛ پیش از این «بهمن امیریمقدم» از ۱۵ دی ماه سال ۱۴۰۰ این مسئولیت را بر عهده داشت.
احمد وحیدی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران علاوه بر اینکه از تغییر استاندار کرمانشاه خبر داد، گفت که امکان تغییر یک یا دو استاندار دیگر نیز وجود دارد.
وزیر کشور درباره برنامه دولت در خصوص تشکیل استانهای جدید اظهار داشت: تقسیمات کشوری مسایل پیچید ای است و ابعاد مختلفی دارد و علاوه بر مسایل جغرافیایی باید ابعاد جمعیتی و اجتماعی آن و همچنین حریم ها و ... بررسی شود.
وی ادامه داد: پیشنهادها آمده شده و باید در کمیسیون های دولت مطرح شود و سپس به صحن دولت برسد؛ کارهای تخصصی و اطلاعاتی آن انجام شده است و منتظریم در کمیسیون مربوطه بررسی شود.
وزیر کشور درباره بودجه این وزارتخانه در سال آینده نیز توضیح داد که در لایحه بودجه سال آینده منابعی در حوزه های اجتماعی و تخصیص بودجه مربوط به چهار درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها مورد تاکید قرار گرفته است.
وحیدی با تاکید بر اینکه ما ردیف بودجه خاصی در این وزارتخانه تحت عنوان بودجه امنیتی نداریم، اظهار داشت: البته بودجه مختصری برای مرزها داریم که در جای خودش هزینه می شود.
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
«محمدطیب صحرایی» متولد سال ۱۳۵۵ کرمانشاه و دانشآموخته دکتری جامعهشناسی سیاسی از دانشگاه امام صادق(ع) است. از سال ۱۳۸۶ عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق بوده و در عین حال مسئولیتهای فرهنگی را در این دانشگاه بر عهده داشته است.
صحرایی پیش از این یکی از گزینههای تصدی وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم بود.
وی از فعالان عرصه تعلیم و تربیت و مدیر مجتمع آموزشی امام صادق شهر تهران را در کارنامه کاری خود دارد. مسئولیت دفتر اعزام مبلغ، مدیرکل فرهنگی و قائم مقام معاونت دانشجویی دانشگاه از دیگر سوابق صحرایی است.
صحرایی فعالیتهای دیگری نیز در فضای غیردانشگاهی در قالب فعالیتهای پژوهشی و اجرایی در حوزه تعلیم و تربیت در ۲ مؤسسه فرهنگی اندیشه روحالله و مطالعات راهبردی حکمت صادق(ع) دارد، وی طراح طرح کشوری ایماوا (الگوی یک مدرسه ایرانی و اسلامی)، از مدرسان طرح بینش مطهر و طراح و مجری طرح شهید بهنام محمدی از طرحهای موفق حوزه تربیتی در مدارس کشور است.
وی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و مدیر مجتمع آموزشی امام صادق (ع) نیز بوده است.
صحرایی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در رشته معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) گذرانده است.
پیش از این «بهمن امیریمقدم» استاندار کرمانشاه بود که ۱۵ دی ماه سال ۱۴۰۰ در این سمت منصوب گردید.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این هجدهمین استانداری است که منصوب می شود و براساس آمار و سوابق پیش از انقلاب نیز استان کرمانشاه ۳۴ استاندار داشته است.
کرمانشاه؛ هندوستان ایران
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت یکونیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت کشور را در بر میگیرد که براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای۱۴ شهرستان با نامهای کرمانشاه، اسلامآباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپلذهاب، کنگاور، گیلانغرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.
بر اساس دادههای سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است.
این استان بافتی قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک، جاف و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.
استان کرمانشاه همچنین ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و می توان گفت جزو استان های مهم کشور محسوب می شود.
این استان در محافل عمومی بهعنوان «هندوستان ایران» شناخته میشود زیرا در یک زمان مشخص دارای آب و هوای چهار فصل است و اقوام مذاهب مختلف، آداب و سنن و رسوم متعدد و متنوع، زبانها و گویشهای متفاوت و پوشش های هزار رنگ و سنت های جذابی دارد. کرمانشاه از پیشینه تاریخی نیز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.
این استان همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملیشده و ۲ اثر ثبت شده جهانی (کتیبه بیستون و منطقه اورامانات) دارد که با توجه به داشتن راهآهن، فرودگاه و زیرساختهای ارتباطی شرایط مناسبی برای توسعه گردشگری دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر