رئیس بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب:
تفرقه انداز مزدور است / مسئولین صدای معترضین را بشنوند/ کرسی های آزاداندیشی راه اندازی شود
رکنا: کشور با مشکلات زیادی روبرو است و جمعی از هموطنانمان با هر دین و مذهبی نسبت به شرایط معترض هستند اما متاسفانه مسئله ای که اتفاق افتاده است، این اعتراضات گاهی از سوی رسانه های فارسی زبان خارجی به مسئله شیعه و سنی تقلیل داده می شود که بدون شک مسئله تازه ای نیست و قدمتی تاریخی برای افزایش درگیری و اختلاف میان مسلمانان دارد.
به گزارش خبرنگار رکنا، سیستان و بلوچستان و شهرهای کردنشین که بخشی از برادران اهل تسنن ما در این مناطق زندگی می کنند، به دلایل معتدد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این روزها معترض هستند. بدون شک در خیلی از مسائل نیز حق با آنها است .متاسفانه کنار مطالبات حق این عزیزان، شاهد حضور گروه های معاند داخلی و خارجی نیز در بین آنها هستیم تا از شرایط برای اهداف خود استفاده کنند.
تا کنون نیز بارها از سوی رسانه های فارسی زبان خارج از کشور برای عادی سازی بعضی مسائل اقداماتی صورت گرفته که مهم ترین آن بحث تجزیه طلبی بوده است. گرچه بارها مردم نیز مرزبندی خود را با مسئله تجزیه مشخص کرده اند اما در چنین شرایطی بدون شک، عوامل دشمنان این مرز و خاک، به صورت علنی اهداف شوم خود را اعلام نخواهند کرد. این روزها نیز با تفرقه اندازی کار خود را پیش می برند.
البته این مسئله چاقویی دو لبه بوده که یک سوی آن تندروهای سنی قرار دارند و از این سو ما با تندروهای شیعه نیز روبرو هستیم که در ظاهر خواسته یا ناخواسته از شیعه دفاع می کند اما بدون شک این کار آنها نیز دفاع از شیعه نیست. کمااینکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در این باره معتقد هستند که باطن این کار دفاع از آمریکا و صهیونیستهاست.
در مسألهی وحدت، دو نقطه یا دو جهتگیری اساسی وجود دارد که هر کدام به تنهایی، حائز اهمیت است. وقتی ما شعار وحدت می دهیم، این دو نکتهی اساسی باید مورد توجه ما باشد و همین ها برای زندگی عملی مسلمین کارساز است:یکی از این دو نکته، عبارت از رفع اختلافات و تناقض ها و درگیری ها و تضادها و کارشکنی هاست که از قرنها پیش تا امروز وجود داشته است و همیشه هم این تناقض ها به ضرر مسلمین تمام شده است. اگر به تاریخ اسلام برگردیم، خواهیم دید که زمام و مبدأ همه و یا قسمت اعظم این تعارض ها و تناقض ها، به دستگاه های قدرت مادّی برمی گردد.
فلذا آن کسی که ندای تفرقه بین شیعه و سنی را سر می دهد و به بهانهمذهب، می خواهد وحدت ملی را برهم بزند، بدون شک چه شیعه و چه سنی باشد و چه بداند و چه نداد، مزدور دشمن است.
علیرضا ابوالفضلی، رئیس بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب، درباره این مسئله که چطور می توان به وحدت و انسجام ملی رسید، می گوید: اگر بخواهیم به حوادث اخیر عمیق نگاه کنیم، این اتفاقات از ابتدای انقلاب در هر دهه برای ایران به یک شکل رخ داده است و در حال حاضر نیز به شکل دیگری ظهور کرده است. در هر دهه رویکردها و روش هایی که از سوی دولت های مستکبر و ابرقدرت اعمال می شود، متفاوت است.
او با بیان اینکه این دولت ها با ایران عناد دارند و کینه توزی آنها فقط مربوط به امروز نیست ادامه می دهد: اینها ادعا و شعار ملی گرایانه با حمایت یک سری عوامل داخلی سر می دهند اما آنچیزی که مسلم است. دولت های مستکبر، با ایران، اسلام و شیعه مشکل دارند. کسانی که برای به هم ریختن نظم اجتماعی و بهم ریختن نگاه ها و افقی که در هر دین و مذهبی وجود دارد،برنامه ریزی می کنند. این کار را به صورت موشکافانه انجام می دهند.
رئیس بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب تاکید می کند: وظیفه ما امروز این است که برادران اهل تسنن ما، دستخوش یکسری فرایندهای دشمن قسم خورده ما نشوند و نگاهشان به قضایا، این باشد که آسیب شناسی و دشمن شناسی صورت بگیرد تا بتوانند رفتاری را از خود نشان دهند که بوی عدم وحدت، بوی عدم هم افزایی به شام تیز دشمنان ما نرسد.
ابوالفضلی خاطر نشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، برادران اهل تسنن در تمام این سالها به ما نشان داده اند که با ما کاملا هماهنگ هستند و در کشوری که زندگی می کنند، وحدت و یکپارچگی به صورت مشخص برای آن پذیرفته شده است. اما دشمن از همین زاویه به مسئله ورود کرده اند. یک بخشی از برادران اهل تسنن ما نگاه های افراطی به مسائل دارند. از آنجایی که درباره ایران صحبت می کنم باید این موضوع را نیز تاکید کنم که این نوع نگاه در شیعیان ما نیز وجود دارد و این نگاه های افراطی، خود باعث می شود که هرکسی خود را برتر از دیگری ببیند فلذا شرایط به گونه ای پیش خواهد رفت که این مسئله عاملی برای پیش رفتن اهداف دشمنان کشور می شود.
او با بیان اینکه مسئولین ما تکلیف دارند که صدای معترضین را بشنوند تاکید می کند: من به عنوان متصدی بنیادی که در 35 کشور شعبه دارد و با ادیان و مذاهب تایید شده در ارتباط است، خدمت همه مسئولین حوزه فرهنگی و سیاسی کشور که دغدغه مند هستند، ایران را دوست دارند و اندیشه و تفکر آنها تاثیر گرفته از فرامین حضرت آقا است عرض می کنم که لازم است ارتباط ما با مذاهب و ادیانی که در ایران هستند، بیشتر شود و مسئولین ما پای کار بیایند. امروز اگر شیعه و سنی در تعامل باشند و این موضوع در جوامع دیگر تسری پیدا کند، نقطه ای که برای بهم ریختن کشور توسط کشور انتخاب شده، عملا از دست آنها گرفته خواهد شد.
رئیس بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب خاطر نشان کرد: مسئولین ما باید شرایطی را ایجاد کنند که شهروندان در هر موقعیتی بتوانند حرف خود را بزنند. کرسی های آزاد اندیشی که مقام معظم رهبری سالها پیش گفتند، عملا به خاطر یکسری ملاحظات نادیده به خوبی دنبال نشد. در صورتی که ما اگر متاثر از مکتب امیرالمومنین باشیم، ملاحظات و مماشات باید در یک قالب اسلامی تعریف شود، نه اینکه در قالب سیاسی آن را تعریف کنیم. اما متاسفانه هم اکنون ما سیاسی مسئله را نگاه می کنیم و دشمن نیز فکر می کند می تواند از این نقطه به ما ضربه بزند.
ابوالفضلی در پایان خاطر نشان کرد: معتقدم باید به سمتی برویم که ایجاد کرسی آزاد اندیشی نه تنها در دانشگاه ها بلکه در مکان های دیگر نیز راه اندازی شود که اقشار مختلف جامعه و حتی کم دانش جامعه در آنجا حرف های خود و نقدهای خود را مطرح کنند. مسئولین نیز باید به آن حرف ها و نقدها گوش دهند چراکه در خیلی از این نقدها راهکار نیز وجود دارد و مسئولین می توانند آنها را بکار بگیرند.
ارسال نظر