بهانهجویی آلبانی برای قطع رابطه با ایران
رکنا : از آنجایی که آلبانی در ایران سفارت ندارد، میتوان از راههای مقتضی دیگر نسبت به اقدام این کشور در قطع رابطه با ایران ، واکنش نشان داد.
به گزارش رکنا ، شبکه العربیه روز چهارشنبه گزارش داد که ادی راما، نخستوزیر آلبانی امروز گفته است، این کشور برای خروج دیپلماتها و کارکنان سفارت ایران در این کشور مهلتی ۲۴ ساعته تعیین کرده است.
آلبانی که با اعلام این موضوع قصد دارد روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کند، سالهاست به گروهک منافقین که از گروههای تروریستی شناسنامهدار محسوب میشود، پناه داده است.
بنا بر این گزارش، بهانه آلبانی برای قطع روابط با ایران، "حملات سایبری" خوانده شده که مقامات آلبانی مدعی هستند از جانب ایران صورت گرفته است.
این برای اولین بار نیست که آلبانی نسبت به اخراج دیپلماتهای ایرانی اقدام میکند. این کشور در سال ۱۳۹۷ غلامحسین محمدنیا، سفیر ایران در این کشور را با اتهام "به خطر انداختن امنیت کشور" اخراج کرده بود. یک سال بعد از آن وزارت خارجه آلبانی دو دیپلمات دیگر کشورمان که دبیر سوم و رایزنی فرهنگی ایران در آلبانی بودند را اخراج کرد. سفارت ایران در آلبانی از آن زمان در سطح کاردار اداره میشد. در عین حال از آنجایی که آلبانی در ایران سفارت ندارد در عمل واکنش متقابل با این اقدام آلبانی غیرممکن است و ایران باید از راههای مقتضی دیگر به این اقدام آلبانی پاسخ دهد.
جمهوری اسلامی از دهه ۷۰ و بعد از تحولات داخلی در آلبانی، سفارت ایران در این کشور را راه اندازی کرد، اما با توجه به اینکه آلبانی کشوری بسیار کوچک بوده و در آن زمان وضعیت بد اقتصادی را تجربه میکرد موفق به راهاندازی سفارتش در ایران نشد. در سال ۱۳۹۵ وزیر خارجه این کشور در سفری به تهران با رییس جمهور و وزیر خارجه وقت کشورمان دیدار کرد و نسبت به بازگشایی سفارت آلبانی در تهران رایزنیهایی میان مقامات دو کشور انجام شد و یادداشت تفاهم گفتوگوهای منظم سیاسی بین دو کشور نیز به امضاء وزیران امور خارجه ایران و آلبانی رسید اما دیری نپایید که رایزنیها و تعاملات دو کشور تحت فشار شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاطر حضور مجاهدین خلق در این کشور تیره شد.
فعالیت سازمان تروریستی مجاهدین خلق در تیرانا پایتخت آلبانی سابقه طولانی دارد اما انتقال مقر اصلی این سازمان بعد از پایگاه اشرف در عراق به تیرانا واکنشهایی را از سوی ایران در برداشت. در سال ۱۳۹۵ پس از تعطیلی قرارگاه لیبرتی، افراد سازمان مجاهدین به کشورهای اروپایی و بیشتر به آلبانی منتقل شدند. به گفته رسانهها دو هزار نفر از اعضای مجاهدین در این کمپ زندگی میکنند.
دولت آلبانی تنها دولتی بود که از میان کشورهای اروپایی، اقدام به پذیرش اعضای سازمان مجاهدین خلق در خاک خود کرد. آمریکا ۲۵ میلیون دلار به دولت آلبانی و ۲۰ میلیون دلار به کمیساریای پناهندگان سازمان ملل داد.
همچنین سازمان تروریستی مجاهدین خلق در دوران نخستوزیری ادی راما به فعالیت خود در آلبانی افزود. راما بر خلاف انتظاراتی که برای محدود کردن این سازمان به کمپ تیرانا میرفت، دست آنان را برای فعالیت در سراسر آلبانی باز گذاشت.
با این وجود اظهارات یلی زیلا (Ylli Zyla) رئیس سازمان اطلاعات آلبانی بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ درباره این گروه میگوید، اعضای این سازمان مثل گروگان در کمپها زندگی میکنند و سازمان با فراغ بال و مصونیت قوانین آلبانی را نقض میکند.
از آنجایی که رهبران آلبانی متهم به فساد مالی و ارتباط با جرایم سازمان یافته هستند، پذیرش مجاهدین میتوانست باعث شود اتحادیه اروپا بر این مسایل چشمپوشی کند چرا که این مساله مهمترین مانع این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا ذکر شده است.
منبع : ایسنا
ارسال نظر