مقام صهیونیست: خروج از برجام اشتباه بود
رکنا سیاسی: یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفته که خروج آمریکا از توافق هستهای برجام در سال ۲۰۱۸ اشتباه بوده است.
به گزارش رکنا، یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفته که خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ اشتباه بوده است.
این مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی که با پایگاه صهیونیستی Israel National News مصاحبه میکرد درباره پارهای جزئیات مطرحشده در جلسه امروز میان جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و بنی گانتز، وزیر جنگ صهیونیستها توضیحاتی داده است.
او گفته که بنی گانتز در این جلسه مخالفت تلآویو با توافق احتمالی در مذاکرات رفع تحریمهای وین را به اطلاع طرف آمریکایی رسانده است. مقام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفت: «ما با آمریکاییها ائتلاف داریم و میدانیم که اختلافات را چطور برطرف کنیم. اینکه بنشینیم و صحبت کنیم کار درست و منطقی است.»
این مقام صهیونیستی گفت که بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ برنامه هستهای ایران توسعه پیدا کرد. وی گفت گزینههایی که در حال حاضر موجودند یا عدم توافق است و یا یک توافق مضر.
این مقام وزارت جنگ صهیونیستها گفت: «نظر شخصی من این است که خروج از توافق هستهای اشتباه از آب درآمد. سوال این است که الان باید چه کاری انجام بدهیم. اسرائیل، روی توافق در حال شکلگیری اثرگذاشته و کماکان هم اثر میگذارد، اما تا این لحظه، این توافق با توافقی که منافع اسرائیل را تأمین کند فاصله دارد و وزیر دفاع، در جلسه مخالفتش را به روش خودش ابراز کرد. به نظر من این پیامها دریافت شدهاند و در نظر گرفته خواهند شد.»
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
مقام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد که سایر کشورهای منطقه هم از توافق هستهای با ایران به اندازه همین رژیم نگران هستند. او گفت: «بازیگران منطقه کمتر از ما درباره این توافق در حال شکلگیری نگرن نیستند. ما کانالهای دیپلماتیک داریم. آنها از بسیار جهات به ما اعتماد دارند که بتوانیم [روی آمریکا] اثر بگذاریم و آنها را مجاب کنیم.»
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه از پنجشنبه گذشته، ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز دوشنبه ۱۷ مرداد با پرواز هیئتهای شرکتکننده به پایتختها به پایان رسید.
برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقالهای در روزنامه فایننشالتایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای بهروزشدهای در خصوص رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران روز ۲۴ مرداد اعلام کرد پاسخ و ملاحظات خود در خصوص پیشنهادات اتحادیه اروپا را ارائه داده است. اتحادیه اروپا پاسخ ایران را «معقول» خوانده است.
منبع: فارس
ارسال نظر