معاون اول قوه قضاییه :
شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده اما بسیار کُند است / حذف برخی از عناوین مجرمانه
رکنا سیاسی : معاون اول قوه قضاییه گفت: شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده اما بسیار کُند است و امیدوارم با توجه بیشتر به موضوع پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات، پروندههای کمتر به دستگاه قضایی بیاید.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه اظهارداشت: در آستانه فرارسیدن هفته قوه قضاییه یاد و خاطره آیتالله شهید دکتر بهشتی و یاران ایشان را گرامی میداریم و درود میفرستیم به روح مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی، شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم و همه کسانی که برای نظام و استمرار آن زحمت کشیدند.
وی ادامه داد: قوه قضاییه امروز با برنامه مدون و مشخص در حال حرکت است و چه برنامههای ستاد و چه صف با برنامهریزی و پشتوانه علمی اجرا میشود و در تدوین برنامههای عملیاتی قوه قضاییه موارد ششگانه فرمایشات مقام معظم رهبری در حکم انتصاب ریاست قوه قضاییه مدنظر قرار گرفته و مکلف بر توجه به مطالبات معظم به هستیم.
مصدق افزود: همچنین سند تحول قضایی که در زمان آیتالله رئیسی تدوین شده و هر روز در اجرا و ارتقای این سند در حال برنامهریزی هستیم، از دیگر محورهای مهم برای تدوین برنامههای دستگاه قضایی است.
معاون اول قوه قضاییه گفت: امسال برای نخستین بار در حوزه معاونت اول با همکاری سایر معاونتها برنامه عملیاتی تدوین و به دادگستری ها ابلاغ کردیم تا جریان امور براساس آن برنامه باشد و این برنامهها باید زمینه ارتقای رضایت مردم در مراجعه به عدلیه را فراهم کند.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: همه همکاران ما در قوه قضاییه این بیانیه را باید مکرر مطالعه کنند؛ سند عجیبی است و این سند در تاریخ ماندگار خواهد بود و آثار بسیار مهمی در پی دارد؛ ما اگر بخواهیم در هر بخشی دنبال تحول باشیم حتما باید به بیانیه گام دوم مراجعه کنیم و تحول بدون بیانیه گام دوم میسر نیست.
وی با بیان اینکه در دوره جدید تلاش می کنیم به یک قوه قضاییه اجتماعی برسیم که درد جامعه را بفهمد، اظهارداشت: ارتباط قوای سه گانه در این دوره بی نظیر است؛ هر هفته یک جلسه سران سه قوه دور هم جمع می شوند و مشکلات جامعه را بررسی می کنند. فکر میکردم که مردم اگر بدانند که سران سه قوه اینقدر برای حل مشکلات جامعه در تلاشاند، نگران نمیشوند.
مصدق اضافه کرد: امروز کشور ما در وضعیتی است که نیاز به امیدآفرینی دارد و اتاق فکر دشمن، امید مردم را هدف گرفته است و باید امید دشمن را ناامید کرد و در دستگاه قضایی در جهت ارتقای امید و رضایت مردم اهتمام دارد.
معاون اول قوه قضاییه اظهارداشت: ما برای حل معضلات مربوط به قوه قضاییه برنامهریزی کردیم اما واقعیت این است که قوه قضاییه در تولید پروندهها دخالتی ندارد هرچند براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی یکی از وظایف اصلی دستگاه قضایی پیشگیری از وقوع جرایم است.
شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل بسیار کُند است
وی ادامه داد: شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده اما بسیار کُند است و امیدوارم با توجه بیشتر به موضوع پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات، پروندههای کمتر به دستگاه قضایی بیاید.
مصدق به قضازدایی برخی عناوین مجرمانه اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال، رانندگی بدون گواهینامه جرم تلقی میشود و فراوانی این پروندهها در دستگاه قضایی بسیار زیاد است که پس از تشکیل پرونده در قوه قضاییه، فرد خاطی به پرداخت جزای نقدی و الزام به اخذ گواهینامه مکلف می شود اما سوال این است که آیا نمیشود این روند را به شورای حل اختلاف یا به مراجع غیر از قوه قضاییه ارجاع داد. در این رابطه، معاونت حقوقی قوه قضاییه لایحهای با عنوان اصلاح پارهای از قوانین دادگستری، تدوین کرده است.
وی با اشاره با ضرورت مبارزه جدی با فساد به عنوان مطالبه مردمی افزود: در دوران تحول و تعالی مقوله مبارزه با فساد با قاطعیت و جدیت در حال اجراست و تاکید ریاست قوه قضاییه این است که حتما با مفسدان و اشرار باید مقابله شود اما گاهی در مورد مفاسد اقتصادی باید به مصادیق توجه کرد و کارآفرین و مفسد را باید جدا کرد.
عملیاتی شدن ۹۰ درصد برنامه های کوتاه مدت و ۷۰ درصد برنامه های میان مدت
وی افزود: در سند تحول سه دسته برنامه اعم از کوتاه مدت و میان مدت و بلندمدت پیش بینی شده است. بیش از ۹۰ درصد برنامه های کوتاه مدت و بیش از ۷۰ درصد برنامه های میان مدت عملیاتی شده و برای برنامه های بلندمدت هم وقت داریم. ما در قوه قضاییه برای برنامه های بلندمدت تا پایان سال ۱۴۰۲ باید کار را انجام دهیم و در این زمینه هم ما با مجلس و دولت همکاری لازم را داریم.
وی درباره با حمایت از تولید و کارآفرینان گفت: در سال جاری ستاد مرکزی اقتصاد مقاومتی را فعال کردیم و آقای عمرانی معاون دادستان کل کشور که به عنوان دبیر ستاد کارهای اجرایی را انجام می دهند فعال است. تا خردادماه سه جلسه در رابطه با این ستاد تشکیل دادیم. در یکی از جلسات از رییس سازمان بورس دعوت کردیم.
وی درباره نشست سازمان اموال تملیکی گفت: دولت پای کار آمده است و از متولیان امر در دولت تشکر می کنم و هماهنگی کامل بین نمایندگان قوه قضاییه وجود دارد و امروز همه انبارهای سازمان، بررسی و بازرسی شده و انبارها در حال تبدیل شدن به انبارهای دارای استاندارد است. سازمان ثبت هم در رابطه با اموال غیرمنقولی که مصادره شده اقدامات ارزنده ای انجام دادند و گزارش خوبی است.
بودجه قوه قضاییه بسیار پایین است/ مجلس یک حرکت انقلابی بکند
وی درباره بودجه قوه قضاییه گفت: نمی دانم چه بگویم گریه کنم یا حرف بزنم. نمی دانم با مجلس چگونه صحبت کنیم که باور کنند واقعا نیازمندیم و بودجه قوه قضاییه بسیار پایین دیده شده و کف بسیار پایین است. یکبار یک حرکت جهادی این مجلس انقلابی انجام دهد و کف بودجه قوه قضاییه را بررسی کند و پیشنهاد کردیم ما مثل نصف فلان سازمان باشیم.
وی افزود: در سال گذشته طرح تسری تصویب نشد و دولت کمک کرده و ریاست قوه قضاییه دغدغه داشتند و مشکل حل شد. اگر شما بدانید که ریاست قوه نسبت به وضعیت معیشت چقدر اهمیت می دهد به هیچ وجه نگران این موضوع نمی شوید. در همه این موارد ایشان همه کار را انجام دادند تا مشکل حل شود و مذاکراتی با دولت داشتیم تا ببینیم وضعیت دوستان چه می شود. قوه قضاییه را با این بودجه ای که تصویب شده، نمی شود مدیریت کرد و مدیریت سخت است و دلم به حال آقای محسنی اژه ای می سوزد و گاهی برخی همکاران که اقلیت هستند در برخی گروه ها مطرح میکنند که ایشان دنبال مشکل نمی رود ولی بدانید که رییس قوه قضاییه به فکر شماست.
برنامه های هفته قوه قضائیه
معاون اول قوه قضاییه درباره برنامه های هفته قوه قضاییه گفت: در تاریخ اول تیرماه در هفته قوه قضاییه مراسم تجدیدمیثاق با امام (ره) و شهید بهشتی راداریم. مصاحبه زنده رییس تلویزیونی ساعت ۲۲ شب چهارشنبه اول تیرماه انجام می شود. یکی از برنامه های ویژه که برای اولین بار امسال انجام می شود مراسم تکریم ریاست قوه قضاییه از کارکنان و مسولان قوه قضاییه است. دیدار باخانواده معظم شهداجزو برنامه های رییس قوه است. سخنرانی روسای کل قوای دادگستری روزجمعه قبل از خطبه نمازجمعه انجام می شود. میزخدمات قضایی در محل نماز جمعه برگزار می شود. همچنین ریاست قوه قضاییه با تولیدکنندگان دانش بنیان ملاقات دارند و مسولان عالی قضایی هم از واحدهای صنعتی بازدید خواهند کرد. همچنین دومین نشست مشترک قوه قضاییه ومجلس انجام می شود و این بار مجلسیان درقوه قضاییه حضور می یابند. همایش سراسری قوه قضاییه به مدت یک روز برگزار و در نهایت دیدار بارهبری انجام می شود.
معاون اول قوه قضاییه افزود: در طول هفته قوه قضاییه افتتاح ۱۲ پروژه اداری در سازمان ثبت به میزان ۱۲هزار مترمکعب و نیز افتتاح ۱۸ ساختمان دادگستری و رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب برگزار می شود.
وی درباره اقدامات مجتمع امور اقتصادی تهران در یکسال اخیر در پرونده های مبارزه با فساد گفت: در یکسال اخیر افراد حدود هزار و 500 میلیارد ریال به عنوان جزای نقدی محکوم شدند و بیش از 313 هزار میلیارد ریال رد مال صورت گرفته است و در سال 1400 تعداد 279 پرونده به شعب ویژه اخلالگران ارجاع شده است که این رقم در سال 99، 204 فقره بوده است.
ارسال نظر