سلام بر دست‌های بسته و پیکرهای ستم دیده/به یاد شهدای غواص

پیکر مطهر ۱۷۵ غواص شهید دریادل خط شکن  بعد از ۳۰ سال با دستهای بسته شناسایی شد و آتش غم به سینه هر زن و مرد ایرانی انداخت.

به گزارش رکنا، غمی که هنوز بعد از گذشت سالیان، اشک به چشم وآتش به دل می اندازد و یادآوری رشادت و معصومیت این عزیزان آسمانی لعن و نفرین دشمن سنگدل را به همراه دارد.

پیکر مطهر شهدا پس از شناسایی برای تشییع به تهران منتقل شد در روز تشییع، تهران با ضجه و ناله عزاداران قیامت شد، تهران با حضور عزاداران محزون ودلخون سیاهپوش قفل شد.

مراسم تشییع پیکر مطهر شهدا ۵ ساعت طول کشید اما عزاداران از شهدا دل نمی کندندو  ساعت‌ها در معراج شهدای مرکز با تابوت شهدا در حال وداع بودند

شهدای گرانقدری که در عملیات کربلای ۴ سال ۱۳۶۵ در هوای سرد دی ماه غواص و خط شکن بودند.

دشمن ناجوانمردانه دست و پای آنها را بست و در یک گور دسته جمعی آنها را زنده به گور کرد و برگ سیاه دیگری به کارنامه سیاه  اعمال خود اضافه کرد.

کربلای ۴ یکی از عملیات‌هایی است که در مورد آن شاید کمتر گفته شده و شهدای آن نیز از جمله شهدای مظلوم دوران دفاع مقدس هستند، حاج حمید همراز، حاج اکبر قربانیان، رضا مرادی، سید رحیم صفوی، علی سودی، مهدی باقری، حسین رستمی، جواد غم پرور، مجید ارجمند فر، ‌حمید صدری، علی قاضی‌لو، پرویز محمدی از جمله غواصان و رزمندگان زنجانی این عملیات هستند، که امروز در قید حیات هستند.

همچنین یاد و نام شهیدان دلاور یعقوب علی محمدی، مسعود حسنی، رضا بیگدلی، باقر فتح اللهی، عباس قربانی، ناصر شهبازی، عباس منتخبی، علیرضا عبدی، اصغر بیات، بهمن اسکندری، احمد عبدی، قاسم محمدی، سید اصغر احمدی، اکبر سعادتی، حسین حبیبی، ابوالفضل خدامرادی، رضا چمنی، یوسف قربانی گرامی و روحشان شاد باد.

اگر عملیات کربلای ۴ با رمز یا محمد(ص)  لو نمی رفت در همان شب اول بصره سقوط می کرد و سرنوشت جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به گونه ای دیگر رقم می خورد.

برای عملیات کربلای ۴ غواصان روزانه ۱۶ تا ۱۸ ساعت تمرین روزانه طی ۹ ماه در آب های سرد سد دزو کارون و در سرمای استخوان سوز جنوب داشتند، غواصان ۱۶ تا ۱۸ ساله ای که لباس های غواصی برای آنها گشاد بود اما با تمام توان کار را پیش می بردند.

دشمن غواصان را با سلاح های سنگین کالیبر بالا هدف  گرفت زیرا به خوبی می دانستند که غواص‌ها تنها با کلاشینکف، نارنجک و آر پی جی به ساحل می‌رسند.

شجاعانی که زمانی در دل رمل ها و هوای ۵۰ درجه جنگیده بودند و زمانی دیگر در سرمای زیر صفر درجه لباس غواصی پوشیده و کارون و بهمنشیر و اروند را فتح کرده بودند.

فرشته های اروند با شجاعت به دل آب زدند و ساعت ها با مقاومت و پایداری با دشمن مبارزه کردند اما دشمن ترسو، دست و پای غواصان را با سیم بست و آنها را در گور دستجمعی به خاک سپرد و روحشان آسمانی شد.

صلوات و سلام خدا بر شهیدان عزیز که مشعل توحید را با ایثار خود بر فراز میهن اسلامی برافروختند. و صلوات و تحیات خدا بر شهیدان مظلوم غواص که با ظهور و حضور خود این فروغ خاموش نشدنی را مدد رساندند و پرچم یادهای عزیز و گرانبها و ذخیره های معنوی امت را با شکوهی هر چه تمام تر در کشور برافراشتند.

مقام معظم رهبری طی پیامی شهادت مظلومانه شهدای غواص را تسلیت گفتند و حضور پرشکوه مردم را در مراسم تشییع شهدای غواص بدین مضمون ستودند.

ایشان در پیام خود آوردند: سلام بر دستهای بسته و پیکرهای ستم دیده شما و سلام بر ارواح طیبه و به رضوان الهی، بال گشوده شما. سلام بر شما که بار دیگر فضای زندگی را معطّر و جان زندگان را سیراب کردید. و سپاس بی پایان پروردگار حکیم و مهربان را که در لحظه های نیاز این ملّت خداجوی و خداباور، بشارت‌های تردید ناپذیر را بر دلهای بیدار نازل می فرماید و غبارها را می زداید.

سلام بر شما ملّت بزرگ، وفادار، آگاه و مسئولیت پذیر که خطاب لطیف الهی را به درستی می شناسید و می نیوشید و پاسخ می گویید، حضور پرمضمون امروز شما در تشییع این دردانه های به میهن بازگشته یکی از به یادماندنی ترین حوادث انقلاب است، رحمت خدا بر شما.

و سپاس بی حد از خدای مالک دلها و سلام بی پایان بر حضرت بقیه الله روحی فداه که صاحب این ثروت عظیم است.

فرمانده سپاه حضرت سید الشهدا (ع) استان تهران نیز درخصوص شهدای غواص گفت: شهدای غواص مهندسی رزم فوق العاده ای را به نمایش گذاشتند.

احمد ذوالقدر با بیان اینکه امروز فرماندهان عالی دنیا درخواست آموزش مهندسی رزم بی نظیر شهدای غواص را از ما دارند، توضیح داد: شهدای شجاع غواص در رودخانه اروند با ۹۰ کیلومتر سرعت آب در حدود ۹۰۰ تا یک هزار متر غواصی کردند.

وی ادامه داد: این پیشروی در حالی بود که در آن سوی آب  دشمن باتجهیزات منتظر بود و در زیر و روی آب هم موانعی را پیش بینی کرده بود.

فرمانده سپاه حضرت سید الشهدا (ع) استان تهران گفت: غواصان جزر و مد را محاسبه کردند و در دو نوبت جزر و مد و سکون آب در مدت بسیار کوتاه و استفاده از غافلگیری دشمن این عملیات  را تبدیل به یکی از بهترین عملیات ما در دوران دفاع مقدس کرد.

ذوالقدر افزود: اولین گروه‌های ما وقتی آمدند که دشمن در خواب بود و مابه عبارتی سرپل دشمن را در این عملیات گرفتیم و دشمن غافلگیر شد.

وی ادامه داد: در این عملیات شاید اولین و بزرگترین نمره متعلق به فرماندهان و ایده پردازان بود اما نکته اساسی این بود که چه کسی این ایده را اجرا می کند.

فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران گفت: مجری این طرح بچه های غواص بودند، بعدها لشکرهای مختلف رفت و تانک و تجهیزات برای فاو بردیم اما دلیل اصلی پیروزی شهدای غواص بودند.

ذوالقدر ضمن گرامیداشت یادو خاطره شهدای غواص، اظهار داشت: خواست و اراده خداود بر این بود که با این نوع اسارت، گمنامی و مراسم تشییع آنها را بزرگ تر کند.

وی ادامه داد: فتح فاو دسترسی عراق را به آبها قطع کردو نیروی دریایی عراق نمی توانست هیچ تحرکی داشته باشد.

فرمانده سپاه حضرت سید الشهدا (ع) استان تهران با اشاره به عزت تمام شهدا، توضیح داد: در موضوع شهدای غواص اراده خداوند بر این بود که موضوع این شهدای مظلوم با عزت و احترام مطرح شود.

ذوالقدر با بیان اینکه شهدای غواص مظلومانه به شهادت رسیدند، اظهار داشت: در میان تمام جنگهای دنیا جوانمردی و پهلوانی ما در دنیا منحصر به فرد بود اما دشمن با ما ناجوانمردانه برخورد کرد.

وی توضیح داد: آنها آمبولانس‌های ما را هدف می گرفتند و اسرای سلامت ما را دفن می کردند و به چشم خود شاهد بودم که اسرای ما را تا گردن در گودال انداختند و روی بدن آنها خاک ریختند.

مادر یکی از شهدای غواص در رثای فرزند شهیدش گفت:

نوجوانم شاد، امّا سرکش و عاصی نبود

 این لباس “تنگ و چسبان” مال رقّاصی نبود

 داغ من را مادر عباس می فهمد فقط

دست و پا بسته قرار و رسم غوّاصی نبود

بیش از همه مظلومیت بچه ها دلمان رامی سوزاند؛ بسیجیانی که درهیچ شرایطی صحنه جهاد را خالی نگذاشتند و درد و داغ بازخوانی خاطره دلاورمردی خود را بر دل جان ما نشاندند.

روحشان شاد

منبع : ایرنا