طالبان با زنان افغان چگونه برخورد می کنند ؟

نمایندگان مجلس می‌گویند که طالبان در مناطق زیر کنترل خود در نقاط مختلف افغانستان دستور داده‌اند که دختران 14 سال و زنان بیوه در عقد جنگجویان این گروه درآورده شوند.

به گزارش رکنا، به نقل از خبرگزاری جمهور افغانستان؛ نمایندگان در نشست امروز دوشنبه (21 سرطان) همچنین تاکید کردند که طالبان دختران و زنان بیوه مردم افغانستان را به جنگجویان پاکستانی و عربی خود تحفه می‌دهند؛ بناً مردم افغانستان باید در دفاع از ناموس خود دربرابر این گروه مسلح شوند.

عبدالستار حسینی یکی از نمایندگان مجلس گفت: طالب‌ها صلح نمی‌کنند و به معیارهای انسانیت و اسلامیت و افغانیت برابر نیستند؛ آنان در یک اعلامیه نوشته کرده که مردم بعدا از این دختران 14 سال و زنان بیوه خود را در کمیسیون فرهنگی و دینی معرفی کنند تا به عقد جنگجویان این گروه درآورده شوند.

او تاکید کرد که طالبان چه کاره اند که دختران و زنان مردم را به شوهر می‌دهند؛ بناً اینها پروژه است از طرف کشورهای همسایه و به جز از تضعیف هویت افغانستان چیزی دیگری ندارند و مردم افغانستان اعم از زن و مرد باید در برابر این گروه اجیر قیام کنند.

حلیمه صدف کریمی دیگر عضو مجلس هم گفت: "طالبان در مناطق زیر اداره خود، قانونی را وضع کرده به ویژه در سمت شمال که هرخانه باید یک دختر را به عقد یک مجاهد در آورد که این حق شان (مجاهدین) است. همچنین گفته که اینها را بعد از مسلمان ساختن بخاطر آموزش مسایل دینی به وزیرستان می‌فرستند."

خانم کریمی افزود که طالبان در ولایت جوزجان در چندین مورد زنانی که بخاطر نفقه فرزندان خود از خانه بیرون می‌شدند را در محضر عام با دره مورد لت و کوب قرارداده اند.

به گفته او، این تجاوز مستقیم بالای ناموس مردم افغانستان است و نهادهای دولتی و مردم نباید در برابر این تعدی طالبان خاموشی اختیار کنند.

بلقیس روشن هم گفت: "طالبی که مردم افغانستان وحشتش را فراموش نکرده؛ اما بازهم می‌بینیم که زنان و دختران افغان را به پاکستان و کشورهای عربی تحفه می‌دهد؛ آیا اینها افغان اند؟ آیا واقعاً می‌خواهند در این کشور حاکمیت کنند؟ در مورد این مساله باید جداً تصمیم گرفته شود".

به گفته او، مردم از ولایات شمال به ویژه از بدخشان، تخار به اکثر نمایندگان زنگ زده‌اند که طالبان دختران مردم را به زور به نکاح می‌گیرند. بی تفاوتی مجلس هم در قسمت برخورد با زنان و کودکان نشان می دهد، کسانی که نیک تایی می زند و کسانی که با زور تفنگ دختران افغان را می برند از لحاظ فکری هیچ تفاوتی ندارند.

با این وجود، میر رحمان رحمانی از سازمان ملل و سایر نهادهای حامی حقوق زنان خواست که این قشر آسیب دیده را در افغانستان مورد حمایت قراردهند.

آقای رحمانی افزود: "به نمایندگی از خانه ملت از سازمان ملل متحد، نهادهای حمایت کننده حقوق بشری، کمیسیون حقوق بشر اروپایی و سایر نهادهای حامی زنان داخلی و بین‌المللی می‌خواهم که به این نگرانی‌ها رسیدگی کنند و این طبقه آسیب دیده را مورد حمایت قرار دهند و حفاظت نمایند."

او این برخورد طالبان را تعیض آمیز، غیر انسانی و غیر اسلامی خواند.

وبگردی