اوضاع افغانستان در مرحله خطرناکی قرار دارد

به گزارش رکنا، "دبورا لیونز" نماینده سازمان ملل در امور افغانستان در سخنانی اظهار داشت که طالبان تلاش می کند مراکز استان ها را در افغانستان با توسل به سلاح، در دست بگیرد.

وی تصریح کرد حملات خمپاره ای طالبان باعث کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان شده است.

نماینده سازمان ملل در امور افغانستان از جامعه جهانی خواست مانع حرکت افغانستان به سوی فاجعه بزرگ شود و هشدار داد فاجعه ای که افغانستان شاهد آن است پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور خواهد داشت.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل پس از درخواست دولت افغانستان که کشورهای نروژ و استونی نیز به این کشور پیوستند، این جلسه را تشکیل دادند.

حران کنونی افغانستان ازجمله مشکلات امنیتی و اقتصادی محصول حضور ۲۰ ساله امریکا در این کشور است که همزمان با کشتار مستمر غیر نظامیان بوده یکبار با حمله به افغانستان و اشغال این کشور و اکنون با ادعای بیرون رفتن از این کشور.

 طرح خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار است تا پایان ماه جاری میلادی (اوت) تکمیل شود. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است نیروهای خود را قبل از ۱۱ سپتامبر که سالگرد حمله تروریستی به آمریکا است از افغانستان خارج کند.

 اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به تازگی اعلام کرد دلیل وخیم شدن اوضاع امنیتی افغانستان به دلیل تصمیم "ناگهانی" آمریکا برای خروج تمام نیروهای خود از منطقه است.رئیس جمهوری افغانستان به پارلمان این کشور گفت: ما با یک وضعیت پیشبینی نشده در سه ماه گذشته مواجه بودیم. دلیل وضعیت کنونی ما این است که این تصمیم (خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان) ناگهانی گرفته شده است.

غنی همچنین به واشنگتن اخطار داد که خروج تمام نیروهای آمریکایی عواقبی خواهد داشت.

شماری از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی افغانستان معتقدند وضعیت امروز این کشور نتیجه معامله پنهانی گروه طالبان با همکاری پاکستان است.

کشتار اخیر غیرنظامیان در قندهار، هلمند و غزنی توسط نیروهای طالبان باعث شده است که حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان این گروه را به قیام ملی هشدار دهد.

وی از طالبان خواسته است که قیام خودجوش مردم را یک هشدار جدی تلقی کنند و از ادامه جنگ و ویرانی کشور دست بردارند.

سخنگوی سازمان ملل در مورد امنیت و سلامت شهروندان شهرلشرگاه افغانستان اظهار نگرانی کرده است.

استفان دوجاریک با افزایش درگیری ها به ویژه در اطراف شهر هرات در نزدیکی مرز غربی با ایران و شهر لشکرگاه مرکز استان هلمند و قندهار در جنوب گفت: ما عمیقا نگران امنیت و حفاظت از مردم در لشکرگاه هستیم، جایی که ده ها هزار نفر ممکن است گرفتار جنگ شوند.