شکایت نمایندگان مجلس از پزشکیان و ظریف به دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور

به گزارش رکنا ، در ماه‌های اخیر بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به انتصاب محمدجواد ظریف به سمت معاونت راهبردی ریاست جمهوری توسط مسعود پزشکیان انتقاد کرده و آن را غیرقانونی دانسته‌اند. این دسته از نمایندگان مجلس، معتقدند که حضور ظریف در این سمت به دلیل این که فرزندان او تابعیت مضاعف به‌ویژه تابعیت آمریکا به عنوان کشور متخاصم با جمهوری اسلامی ایران را دارند، مغایر «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» است. آن‌ها در این زمینه چند مرتبه از هیات‌رئیسه مجلس خواسته‌اند که در راستای عمل به وظیفه نظارت بر دولت، این انتصاب غیرقانونی را از طریق دستگاه قضایی پیگیری و آن را ابطال کند.

این نمایندگان مجلس همچنین مکاتباتی را با قوه قضاییه و شخص رئیس آن داشته‌اند و از این قوه درخواست کرده‌اند که جلوی تداوم حضور ظریف و سایر افرادی که خودشان یا فرزندان آن‌ها مشکل دوتابعیتی بودن دارند، در دولت گرفته شود. این دسته از نمایندگان در چند هفته گذشته بارها تاکید کرده‌اند که هم هیات‌رئیسه مجلس و هم قوه قضاییه، در این زمینه قصور کرده‌اند و آن‌طور که باید و شاید، جلوی انتصاباتی که از نظر آن‌ها غیرقانونی است را در دولت پزشکیان نگرفته‌اند. در همین راستا، شکایت‌های گوناگونی نیز توسط این نمایندگان مجلس علیه پزشکیان و ظریف در دستگاه قضایی به ثبت رسیده است.

پزشکیان با علم به غیرقانونی انتصاب ظریف، به او حکم داده است

در همین راستا از کامران غضنفری، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت پرونده محمدجواد ظریف و پیگیری‌های نمایندگان مجلس در این زمینه به دیده‌بان ایران، گفت: براساس «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس»، حکم انتصابی که آقای پزشکیان برای آقای ظریف صادر کرده، غیرقانونی است و خود رئیس‌جمهور محترم هم می‌داند که این حکم برخلاف قانون است. در سال ۱۴۰۱ که این قانون در مجلس تصویب می‌شد، آقای پزشکیان خودش نماینده مجلس بود، یعنی ایشان از روند تصویب این قانون کاملا خبر دارد و با علم به غیرقانونی بودن این حکم انتصاب، برای آقای ظریف حکم معاونت صادر کرده است.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با این که آقای پزشکیان می‌داند حکم انتصابی که برای آقای ظریف صادر کرده، غیرقانونی است، اما با قانون‌گریزی و قانون‌شکنی همچنان بر راه خطای خودش اصرار می‌ورزد و می‌خواهد هر طور که شده است، آقای ظریف را در دولت نگه دارد. نمایندگان بارها خواسته‌اند که مجلس، موضع قاطعی در برابر این اقدام غیرقانونی رئیس‌جمهور بگیرد، ولی آقای قالیباف با این که می‌دانست این کار آقای پزشکیان خلاف قانون است، جلوی قرائت گزارشی کمیسیون امنیت ملی در صحن علنی مجلس در این زمینه را گرفت.

وی در ادامه تاکید کرد: این کار آقای قالیباف، برخلاف آیین‌نامه داخلی مجلس بود، یعنی رئیس محترم مجلس این کار غیرقانونی را انجام داد، چون می‌دانست اگر گزارش کمیسیون امنیت ملی در صحن علنی قرائت شود و از نمایندگان رای‌گیری شود، احتمالا بیشتر نمایندگان به غیرقانونی بودن این اقدام آقای پزشکیان رای می‌دادند که در آن صورت، این موضوع باید به عنوان یک جرم به قوه قضاییه ارجاع داده می‌شد؛ بنابراین آقای قالیباف برای این که آقای پزشکیان به دستگاه قضایی معرفی نشود، جلوی قرائت این گزارش را گرفت و آن‌قدر موضوع را طولانی کرد که نمایندگان تصمیم گرفتند پرونده آقای ظریف را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهند.

شکایت از پزشکیان و ظریف در بخش‌های مختلف دستگاه قضایی

غضنفری در تشریح جزئیات شکایت از پزشکیان و ظریف در بخش‌های مختلف دستگاه قضایی، توضیح داد: جمعی از نمایندگان مجلس بابت صدور حکم انتصاب غیرقانونی برای آقای ظریف، از رئیس‌جمهور به دیوان عدالت اداری شکایت کرده‌اند. این نمایندگان گزارشی را تهیه کرده و برای دیوان عدالت اداری فرستاده‌اند که در آن، دلایل غیرقانونی بودن حکم انتصاب آقای ظریف اعلام شده و درخواست شده است که این حکم ابطال شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور شوراهای مجلس ادامه داد: جمعی از نمایندگان در همین زمینه به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز شکایت کرده‌اند و از طریق این کمیسیون هم گزارشی به قوه قضاییه ارجاع شده است. همچنین جمعی از نمایندگان مجلس شکایت‌نامه دیگری را هم امضا کرده‌اند و علیه آقای پزشکیان به دیوان عالی کشور شکایت کرده‌اند و از این مسیر نیز در حال پیگیری مساله حکم انتصاب غیرقانونی آقای ظریف در سمت معاونت راهبردی رئیس‌جمهور هستیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اکنون جناب آقای محسنی اژه‌ای باید پاسخ بدهند که صرف نظر از رسیدگی‌های کلی که به انتصاب‌های مغایر با قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس داشته‌اند، دستگاه قضایی به طور خاص چگونه به پرونده‌های مربوط به شکایت‌های نمایندگان مجلس درباره انتصاب آقای ظریف، رسیدگی کرده است. زیرا نمایندگان مجلس احساس می‌کنند که قوه قضاییه جدیت لازم را در رسیدگی به این موضوع به خرج نداده است.

پزشکیان قانون‌شکنی می‌کند، چون می‌داند که ظریف خاکریز اول است

غضنفری با اشاره به صحبت‌های اخیر رئیس قوه قضاییه درباره نحوه رسیدگی این قوه به اجرای قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، به دیده بان ایران گفت: آقای محسنی اژه‌ای گفته‌اند که در حال بررسی جوانب مختلف مساله انتخاب‌های مغایر با قانون مشاغل حساس هستند و استعلام‌های لازم در این زمینه را از مراجع مربوطه انجام داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که موارد دیگری از انتصاب‌های غیرقانونی در دولت وجود دارد؛ در واقع، حضور افرادی در جایگاه‌های حساس دولت که خودشان یا فرزندانشان تابعیت مضاعف دارند، فقط مربوط به آقای ظریف نیست.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: براساس اطلاعات دریافتی نمایندگان مجلس از مراجع ذی‌ربط، بحث تابعیت مضاعف فرزندان فقط مربوط به آقای ظریف نیست و آقایان عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و البته برخی افراد دیگر در مسئولیت‌های ارشد دولت نیز چنین مشکلی دارند. به نظر می‌رسد علت این که آقای پزشکیان در موضوع آقای ظریف مقاومت می‌کند و از اجرای قانون استنکاف می‌کند، این است که احساس می‌کند ظریف خاکریز اول است و اگر به لغو این حکم غیرقانونی تن بدهد، موضوع آقای عارف و برخی معاونان و مشاوران دیگر ایشان نیز مطرح خواهد شد و آن‌ها هم باید از سمت‌های خودشان کنار بروند.

پشتیبانی ساواک از ظریف برای اخذ ویزای آمریکا، قابل انکار نیست

غضنفری با تاکید بر این که کمک کردن یکی از مقامات ساواک به ظریف برای اخذ ویزای آمریکا در دوره حکومت پهلوی را نمی‌توان انکار کرد، اظهار داشت: آنچه در تجمع میدان پاستور درباره کمک کردن یکی از مقامات ساواک به آقای ظریف مطرح کردم، مربوط به کتاب خاطرات خود ایشان است. براساس مطالبی که ایشان در صفحه ۱۵ کتاب خاطرات خود نوشته است، یکی از دوستان پدرش برای گرفتن ویزای آمریکا به او کمک کرده است. البته آقای ظریف در کتاب خود نوشته است که این فرد، انسان به‌ظاهر متدینی بود و اخیرا هم در یک مصاحبه اعلام کرده که بعدا متوجه شده‌ است که این فرد، ساواکی است.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: آقای ظریف عمدا در کتاب خاطرات خود، اسم این دوست پدرش را ذکر نکرده است تا قابل ردیابی نباشد و مشخص نشود که این فرد چه سمتی در ساواک داشته است. اما آنچه در ادامه در کتاب خاطرات آقای ظریف نقل شده، نشان می‌دهد که این فرد از جایگاه بالایی در ساواک برخوردار بوده است؛ زیرا جوانانی که قبل از انقلاب می‌خواستند برای تحصیل به آمریکا بروند، بعضا بین ۶ ماه تا یک سال طول می‌کشید که بتوانند ویزای ایالات متحده را بگیرند، اما دوست ساواکی پدر آقای ظریف، از چنان نفوذ و رده‌ای در حکومت سابق برخوردار بوده است که طبق آنچه ایشان در صفحه ۱۶ کتاب خاطرات خود نقل کرده، این فرد طی دو تا سه روز، ویزای آمریکا را برای آقای ظریف دریافت کرده است.

وی با بیان این که ظریف نمی‌تواند ادعا کند که بدون حمایت ساواک به آمریکا رفته است،  گفت: آقای ظریف در مصاحبه اخیر خود هم اذعان کرده است فردی که در دوره حکومت پهلوی به ایشان کمک کرده که ویزای آمریکا را بگیرد، ساواکی است، اما ایشان بعدا متوجه ساواکی بودن این فرد شده است. این که آقای ظریف بعدا متوجه نقش این فرد در ساواک شده است یا خیر، فرقی در ماهیت این مساله که ایشان با کمک و حمایت ساواک به آمریکا اعزام شده است، ندارد.

 پدربزرگ مادری ظریف به سرکرده فرقه بهاییت ارادت داشت

غضنفری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ارادت خاص پدربزرگ مادری محمدجواد ظریف به سرکرده فرقه بهاییت نیز اشاره کرد و به دیده بان ایران گفت : براساس اسناد تاریخی برجای‌مانده، پدربزرگ مادری آقای ظریف یعنی پدر مادر ایشان، جزو ارادتمندان «عباس افندی»، سرکرده فرقه ضاله بهاییت بوده است؛ به نحوی که پدربزرگ آقای ظریف، در محل کار خود در یکی از ادارات دولتی در دوره پهلوی اول، عکس عباس افندی را بالای سر خود نصب کرده بود و بسیاری از کارمندانی که زیر دست او کار می‌کردند نیز جزو شبکه بهاییت بودند؛ یعنی پدربزرگ مادری آقای ظریف، افراد بهایی را در مجموعه خود آورده و آن‌ها را استخدام کرده بود. سند این موضوع نیز مربوط به مطالبی است که در روزنامه‌های دوره رضاخان منتشر شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آقای ظریف در کتاب خاطرات خود صراحتا نقل کرده‌اند که پدر ایشان، قبل از انقلاب جزو مخالفان انقلابیون بود و بعد از انقلاب هم مخالف جمهوری اسلامی بود. همچنین خود آقای ظریف در طی زمان تحصیل در دبیرستان علوی در دوره پهلوی دوم، جزو هوادران انجمن انحرافی حجتیه بود؛ بنابراین آقای ظریف در چنین فضا و چنین خانواده‌ای بزرگ شده است که البته حتی اگر تمام این موارد اثبات‌شده هم وجود نداشت، بازهم اصل انتصاب ایشان در سمت معاونت راهبردی رئیس‌جمهور، به دلیل برخورداری فرزندانشان از تابعیت آمریکا، غیرقانونی بود.

 

  • فیلم گل دوم تراکتور به الخالدیه توسط تومیسلاو اشترکالی

وبگردی