بیوگرافی محمد مقیسه ! / از قضاوت پرونده های مهم بابک زنجانی و مهدی هاشمی تا ترور در کاخ دادگستری تهران !

به گزارش رکنا، محمد ناصر مقیسه از چهره های سرشناس قوه قضاییه و از قضات معروف تهران است که ریاست شعبه بیست و هشتم دادگاه عمومی و انقلاب تهران را بر عهده داشت. قاضی مقیسه اخیرا به دیوان عالی قضایی منتقل شد و دیگر در مسند قاضی در دادگاه های عمومی و انقلاب استان تهران فعالیت نمی کند. قاضی مقیسه سابقه طولانی در قوه قضاییه دارد.

محمد مقیسه متولد سال ۱۳۳۵ در روستای کوچک مقیسه در اطراف سبزوار است. 

قاضی مقیسه در فهرست تحریم های دولت ایالات متحده آمریکا هم قرار گرفت. محمد مقیسه از اوایل انقلاب یعنی سال شصت، در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال شصت و چهار به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد. قاضی مقیسه سابقه حضور بیش از ۳۰ سال در دادگاه انقلاب داشته و در محاکمه چهره های سیاسی و اقتصادی بسیاری نقش داشت.

قاضی مقیسه در طول ۸ سال دفاع مقدس، سابقه حضور در مناطق عملیاتی جبهه ها را نیز در کارنامه دارد. قاضی مقیسه و قاضی صلواتی دو قاضی معروف ایران هستند که وزارت خزانه داری امریکا آن ها را تحریم کرده است. در فهرست تحریم مقامات ایرانی که اردیبهشت سال ۱۳۹۰ توسط اتحادیه اروپا منتشر شد، نام قاضی مقیسه نیز دیده می شود.

سوابق قضایی قاضی مقیسه در محاکمه چهره ها

قاضی مقیسه هم چنین، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصحلت نظام) را به صورت غیر علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.

 

رسیدگی به پرونده موسوم به شاخ های اینستاگرامی نیز سال پیش به ریاست قاضی مقیسه انجام شده بود. قاضی مقیسه هم چنین در سال ۱۳۹۶، رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را نیز به این دادگاه کشاند.

قاضی مقیسه همچنین ۲ هم دست بانک زنجانی، مفسد اعدامی را نیز در سال ۱۳۹۶ محاکمه کرده بود. ان ها متهم بودند که برای خرید شرکت های سازمان تامین اجتماعی، تخلف کرده اند. مهدی شمس از دوستان بانک زنجانی یکی از محکومان دادگاه شعبه ۲۸ به ریاست قاضی مقیسه بود.

۲۵ تیر ماه سال ۱۳۹۳، قاضی مقیسه رئیس شعبه ۲۸ دادگاه عمومی و انقلاب تهران  قاضی دادگاه رسیدگی به اتهامات مهدی هاشمی شد. 

ترور محمد مقیسه در کاخ دادگستری تهران

قاضی محمد مقیسه امروز شنبه 29 دیماه به همراه آیت الله رازینی در کاخ دادگستری استان تهران هدف اقدام تروریستی قرار گرفت و شهید شد.

وبگردی