حسینی : اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی کشور را از دست دادهایم/ بالا رفتن نرخ ارز از کمبود منابع ارزی نیست
رکنا سیاسی : عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزایش نرخ ارز را نخستین واکنش بازار به قانون بودجه 1404 کل کشور خواند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی رکنا ، سید نجیب حسینی با بیان این که "بالا رفتن نرخ ارز نشات گرفته از کمبود منابع ارزی نیست" تصریح کرد: این که برخیها افزایش نرخ ارز را به کمبود منابع ارزی نسبت می دهند، حرف درستی نیست زیرا ما سال قبل همین مقدار نفت می فروختیم، همین قدر صادرات داشتیم، همین اندازه صادرات غیر نفتی داشتیم و بنابراین نباید این قدر در افزایش نرخ ارز موثرباشد . به نظر من یک بخشی از این افزایش قیمت، نشات گرفته از بحث دو نرخی کردن ارز در بودجه سال بعد است.
نماینده مردم کلاله و مینودشت در مجلس دوازدهم افزود: همان طور که می دانید که ما پنج نرخ ارز را در کشور داشتیم که دارویی، نیمایی، ترجیحی، دولتی و نرخ آزاد را شامل میشد حالا که این ارزها به سمت دو نرخی شدن پیش رفته، بازار واکنش نشان داده است. در واقع این پیام بودجه سال آتی است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: نکته بعدی هم مسائل بین المللی است که اکنون با آن ها مواجهیم. قطعاً اقتصاد ما متأثر از موضوعات سوریه و دیگر کشورهای همسایه است که این خودش، باعث شدت گرفتن شیب صعودی نرخ ارز میشود.
حسینی افزود: موضوع بعدی هم وجود تحریمهاست. درست است که با وجود تحریم ها ما نفت صادر می کنیم و پول آن را به کشور برمیگردانیم ولی بابت آن هزینه گزافی هم می پردازیم. گاهی هم سه تا چهار ماه زمان می برد تا پول حاصل از فروش صادرات نفتی و غیرنفتی به کشور برگردد و تبدیل به کالای سرمایهای شود.
وی تأکید کرد: واقعیت این است که ما بیشتر منابع ارزی را صرف کالاهای مصرفی می کنیم یعنی در قالب کالای سرمایه ای وارد نمی شود بلکه مصرفی است.
مثلا برای سال بعد 11 میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص دادهایم – که البته باید هم انجام شود زیرا معیشت مردم را نمی توان معطل نگهداشت – ولی از سوی دیگر وقتی این ارز به کالای سرمایه ای بدل نشود، تولید ما صدمه میبیند و فرسودگی خط تولید و مستهلک شدن آن، کاهش تولید ناخالص ملی را به وجود میآورد . در واقع جمیع این موضوعات است که منجر به افزایش نرخ ارز شده است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که" آیا این افزایش حدّی ندارد؟" چنین گفت: بالاخره جایی باید کنترل شود. هفته گذشته من تمام طول هفته را بین مردم بودم و اثرات روانی افزایش نرخ ارز را به طور مستقیم و غیرمستقیم بر اقشار مختلف می دیدم. مردم تحت فشارند. من امیدوار بودم همچون سال های گذشته دولت با یک لایحه مانع تداوم افزایش قیمت شود ولی هنوز خبری نیست.
وی افزود: واقعیت این است که مردم ناامیدند. ما باید بتوانیم از همه ظرفیت داخل کشور استفاده کنیم تا نرخ ارز را کاهش دهیم زیرا به عیان می توان دید که سرمایه اجتماعی ما در حال افول است، لذا همه ما باید کمک کنیم که مردم به آینده کشور امیدوار شوند. در واقع به سیاست های اقتصادی دولت امیدوار شوند. متأسفانه تا کنون که دوستان دولت پاسخ روشنی نداشتهاند و میگویند در حال بررسی راهکارها هستند!
ارسال نظر