هزینه‌کردها در سوریه باتوجه به منافع ملی بوده است/ به‌عنوان مجری قانون، ملاحظاتی درباره طرح عفاف و حجاب داریم

به گزارش خبرنگار رکنا از نشست خبری سخنگوی دولت ، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری امروز ( سه شنبه ) خود با تبریک روز دانشجو، اظهار کرد: به تعبیر شهید بهشتی، دانشجو موذن جامعه است. دانشجو مطالبه گر است. دانشجویان چقدر با صراحت در برابر رئیس جمهور صحبت کردند و صدای آنها شنیده شد.

در ایامی به سر می‌بریم که با روز دانشجو آغاز شده است؛ روزی که نماد آگاهی و بیداری اجتماعی است. دانشجو به‌عنوان وجدان جامعه، نقش مهمی در مطالبه‌گری دارد و تلاش او می‌تواند موجب بهبود عملکرد مسئولان و ارتقای سطح مدیریتی کشور شود. حضور پررنگ جوانان دانشجو در عرصه‌های مختلف، نویدبخش آینده‌ای روشن و پربار برای جامعه است.

وی ادامه داد: در آستانه روز قدردانی از مادران و همسران شهدا هستیم. از مادران و فرزندان شهدا قدردانی می کنیم.

تعیین سرنوشت سوریه، با مردم این کشور است

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بیان کرد: ارتش سوریه اراده ای برای مقاومت نداشت. ما به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه احترام گذاشته و برای مردم سوریه آرزوی خیر و بهترین ها داریم. تعیین سرنوشت سوریه را باید مردم این کشور رقم بزنند. ما تحولات این کشور را رصد می کنیم.

وی افزود : با وجود تلاش برخی قدرت‌ها برای دخالت و ورود نیروهای مخالف، سوریه توانسته است در برابر این فشارها مقاومت کند. امروز، حفظ وحدت ملی، تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمینی سوریه اهمیت بسیاری دارد.

روابط ایران و سوریه بر پایه همکاری و احترام متقابل، تاریخی دیرینه دارد. ما همواره در کنار مردم سوریه بوده‌ایم و برای آینده این کشور صلح و ثبات را آرزو می‌کنیم. تعیین سرنوشت سوریه باید به‌دست مردم این کشور باشد تا بدون دخالت خارجی، مسیر رشد و پیشرفت را انتخاب کنند.

هزینه‌کردها در سوریه با توجه به منافع ملی بوده است

وی در خصوص هزینه های ایران در سوریه در سال های گذشته، بیان کرد: برخی هزینه کرد دولت ها در حاکمیت تصمیم گرفته می شود و دولت ها مجری هستند. هزینه کردها با توجه به منافع ملی بوده است. تمامیت سرزمینی سوریه و ایران برای ما اهمیت دارد. تمام رفتارها و تحولات سوریه مورد رصد است. نوع رفتار طرف مقابل اهمیت دارد. اصول روابط بین المللی ما بر اساس عزت، حکمت و مصلحت است. حفظ اماکن دیپلماتیک، اماکن مذهبی اهمیت دارد.

 دولت به عنوان مجری قانون، ملاحظاتی درباره طرح عفاف و حجاب دارد

سخنگوی دولت همچنین درباره ابهامات قانون عفاف و حجاب برای دولت، گفت: ملاحظاتی دولت به عنوان مجری قانون دارد و در حال مذاکره است تا این ملاحظات مورد توجه قرار گیرد تا نتیجه خوبی حاصل شود.

انتصابات استانداران به سرانجام رسید

همچنین پرونده انتصابات استانداران به سرانجام رسید و تمامی استانداران جدید در مراسم معارفه کار خود را آغاز کردند. لازم می‌دانم از تلاش‌های مستمر وزیر کشور در طول این ۷۶ روز و همچنین از جناب آقای مومنی برای نظارت دقیق بر این فرآیند تشکر و قدردانی کنم.

امیدوارم با همکاری و هم‌افزایی همه نهادها، شاهد پیشرفت پایدار و توسعه همه‌جانبه در کشور باشیم.

دوستان از سایه خارج شده و به روشنایی بیایند

مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگار "رکنا" مبنی بر اینکه چرا دولت در برابر اظهار نظرهای آقای جلیلی ( دولت در سایه ) سکوت می‌کند؟ گفت: سوال شما با سوال قبلی رابطه معنایی داشت به این دلیل که هر دو سوال نشان از سعه صدر، توان نقد و پذیرشی داشت که دوستان ما در دولت دارند.

وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که هیچ نیازی به سایه نیست چرا سایه؟ ما که آمادگی شنیدن داریم. نقد مبتنی بر کارِ کارشناسی است. نقد مبتنی بر و اقعیات، داده‌ها و آگاهی است ما بسیار هم از این موضوع استقبال می‌کنیم.

سخنگوی دولت اظهار کرد: اتفاقا پیشنهاد می‌کنیم، دوستانی که می‌خواهند در سایه باشند کاملا به روشنایی بیایند و از سایه خارج شوند. بحمدالله فضای جامعه فضای گفت‌وگو است و ما آمادگی شنیدن نظرات را داریم.

مهاجرانی بیان کرد: اتفاقاً می‌توان در این فضا با شفافیت و الگوهای سیاستی جدیدی که دولت توان شنیدن دارد، گفت وگو کرد و موضوعات را حل کرد. اگر هر کسی نقد منصفانه دارد، ما بسیار شنوا هستیم و علاقه‌مند هستیم که موضوعاتی را که مبتنی بر دلسوزی درباره مردم باشد را بشنویم و حل کنیم.

حفظ حرمت رئیس جمهور لازم است

وی در پاسخ به این سوال که آیا از کسی که به رئیس جمهور اهانت کرد، شکایت می کنید، گفت: معمولا دو رویکرد داریم یکی رویکرد قضایی و دیگری اخلاقی. رویکرد دولت این است تا جایی که می شود وارد رویکرد قضایی نشود. دولت کارهای خیلی مهمتری برای رفع مشکلات مردم دارد. البته حفظ حرمت رئیس جمهور لازم است. این مساله کوچک بود و همه را به اخلاق دعوت می کنیم.

وی درباره شیوه کمک به نیازمندان، اظهار کرد: با پرداخت یارانه نقدی و پرداخت کالابرگ می توان به اقشار کم درآمد کمک کرد. تاکید این است که از یارانه نقدی به سمت کالابرگ الکترونیکی برویم تا بهتر بتوانیم به خانواده های نیازمند کمک کنیم و مواد غذایی مناسب به آنها برسانیم. پرداخت کالابرگ تا دهک هفتم در حال پیگیری در وزارت کار است.

روابط ایران و چین می‌تواند منافعی را برای هر دو کشور ایجاد کند

سخنگوی دولت درباره قرارداد ایران و چین، تصریح کرد: برنامه ۲۵ ساله ایران و چین در حد کلیات است، هنوز اصلاً به لایحه های جزئی و اجرایی نرسیده و ما روی کلیات در حال گفت وگو هستیم. در راستای چارچوب منافع ملی و در چارچوب حفظ آن چیزی که با عنوان منافع مردم هست با همه کشورها گفت وگو هستیم و طبیعتاً در همین قالب گفتگوها را دنبال خواهیم کرد. روابط ایران و چین می تواند منافعی را برای هر دو کشور ایجاد کند و در همین چهارچوب موضوعات را دنبال خواهیم کرد.

افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست

وی با اشاره به ناترازی بنزین، گفت: با این ناترازی‌ها مواجه شدیم، چون به فکر درمان نبودیم و فقط مُسکن زدیم. ناترازی بنزین یک واقعیت است و برای حل آن دو راهبرد داریم، یک، واردات و دوم، افزایش قیمت. آنچه مسلم است اینکه، افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست.

 لایحه توسعه سواحل مکران پس گرفته شد

سخنگوی دولت همچنین با اعلام اینکه لایحه توسعه سواحل مکران به خاطر انجام اصلاحات پس گرفته شد، گفت: در این اصلاحاتی که پیش رو خواهد بود مشارکت مردم و لنجداران و ساحل نشینان لحاظ نشده بود که  در طرح جدید این موضوع در حال اضافه شدن هست.

وی افزود: فراموش نکنیم که هیچ اقتصادی بدون مشارکت مردم شکل نخواهد گرفت.

سخنگوی دولت اظهار کرد: بازبینی سیاست‌ها در حوزه توسعه اقتصاد دریامحور در حال انجام است.

طرح کالابرگ الکترونیکی چیست؟

 سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برنامه دولت برای ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی چیست؟ گفت: برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر دو راه وجود دارد؛ یک یارانه نقدی که پیش از این تجربه آن وجود دارد و دیگری اختصاص کالابرگ. در حال حاضر این تاکید وجود دارد که از پرداخت یارانه نقدی به سمت ارائه کالابرگ برویم چرا که بهتر می‌توان به خانواده‌های نیازمند کمک کرد.

مهاجرانی افزود: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در راستای کاهش فقر مطلق و بهبود توزیع درآمد برای اقشار کم درآمد تا دهک هفتم، موضوع کالابرگ الکترونیک را دارد بررسی می‌کند و در واقع بسته‌های معیشتی و حمایتی هم در دستور کار است که چنانچه قطعی شود، انشاءلله به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

گفت‌وگوها پس از ایجاد ثبات در سوریه خواهد بود

سخنگوی دولت درباره رویکرد د ایران در سوریه گفت: در مورد سوریه رویکرد ما بر اساس منافع ملی کشورمان است. رویکرد دولت در بیاینه وزارت خارجه ذکر شده است. ما تحولات سوریه را رصد می کنیم. با همه کشورها متناسب با رفتار آنها برخورد می کنیم. در سوریه میزان فاصله آنها با رژیم صهیونیستی برای ما مهم است. رویکرد ایران گفت و گو با همه کشورهاست. زنهار می دهیم مراقب اماکن دیپلماتیک و مذهبی باشند. گفت و گوها پس از ایجاد ثبات در سوریه خواهد بود.

تخلیه همه ایرانیان از سوریه در دستور کار است

وی درباره کاروان های غیرمجاز ایرانی در سوریه و سرنوشت زائران، بیان کرد: وقتی دولت درباره سفر به برخی مناطق هشدار می دهد، مردم آن را جدی بگیرند. در سه روز گذشته، ۴ هزار نفر با ۱۰ پرواز ماهان به کشور بازگشته اند. تخلیه همه ایرانیان در دستور کار است و تا خروج آخرین ایرانی، کار ادامه می یابد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون تماسی  با طرف پیروز در سوریه برقرار شده است؟ گفت: تمام تماس ها برای تامین منافع ملی را انجام می دهد ولی انحا باید استقرار و ثبات حداقلی بوجود آید. چون باید از دفتر دولت با دفتر دولت دیگر تماس برقرار شود. همه تماس ها برای تامین منافع ملی انجام خواهد شد.

دولت درموضوع فیلترینگ به دنبال اجماع است نه دستور

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به مخالفت با فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی، آیا رئیس جمهور اختیار رفع فیلتر را دارد؟ تصریح کرد: دولت، دولت وفاق است. رئیس جمهور اختیارات زیادی دارد و رئیس بسیاری از شوراهای عالی خود رئیس جمهور است ولی دولت به دنبال اجماع است نه دستور. این اقدام از اختیارات رئیس جمهور است اما دولت دنبال اجماع حداکثری است.

تلاش می‌کنیم وعده ساخت مسکن دولت سیزدهم را عملیاتی کنیم

به گزارش خبرنگار رکنا از دفتر سخنگویی دولت ،  مهاجرانی  سخنگوی دولت درباره برنامه و جدول زمانی تحویل مسکن ملی در دولت چهاردهم، گفت: براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، ۸۲۰ هزار متقاضی موثر تا کنون قرارداد بسته‌اند که از این تعداد۳۹۷ هزار نفر قرار داد تسهیلات منعقد کرده‌اند که  البته ۳۳ هزار واحد آن مربوط به دولت چهاردهم است.

وی  افزود: وعده ساخت مسکن در دولت سیزدهم همچنان در دستور کار است و دولت چهاردهم تلاش می‌کند که تمام تعهدات دولت‌ها اعم از سیزدهم یا چهاردهم را عملیاتی کند. زمین بسیاری از این مسکن‌ها هنوز آماده نشده است؛  دولت در حال برنامه‌ریزی است که ابتدا زمین‌ها را آماده کند و سپس اقدامات اجرایی آن انجام خواهد شد.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳، ۸۴.۳ درصد وام‌ها مربوط به کسب و کارها بود و ۱۵.۷ درصد مربوط به اشخاص و خانوارها است و با توجه به افزایش وام‌های تکلیفی، در آبان ۱۴۰۳، ۲۳ درصد وام‌ها به خانوار و ۷۶ درصد به کسب و کارها اختصاص یافته است و لذا شاهد افزایش پرداخت وام به افراد هستیم. در این راستا دولت تلاش می‌کند که برای حفظ اقتصاد بنگاه‌های کوچک و کسب‌وکارها، با استفاده از ابزارهای متنوع دیگری به حمایت از آنها بپردازد.

باید با مردم حرف زد و با مردم حرکت کرد

سخنگوی دولت در خصوص اهمیت توجه به مطالبات مردم در داخل کشور، گفت: یکی از تحلیل ها درباره سقوط بشار اسد این بود که قدرت مردم را درک نکرد. عدم گفت و گو با مردم و بی عملی ارتش او را زمین زد. معتقدیم باید با مردم حرف زد و با مردم حرکت کرد. دولت به شدت تاکید دارد که فشار بیشتر از این در زمینه اقتصادی به مردم وارد نشود. مردم بدانند دولت تلاش می کند تا اوضاع را کنترل کند ولی تورم مساله یک شبه و حتی صد روزه نیست و باید سرمایه گذاری را افزایش داد. پول دادن به مردم موجب افزایش تورم می شود. تلاش این است که تورم را کنترل کنیم ولی به سرمایه گذاری خارجی و افزایش بهره وری نیاز داریم تا رشد اقتصادی ایجاد شود. متوجه فشاری که بر مردم وارد می شود هستیم و تلاش می کنیم شرایط بهبود یابد.

ابراز امیدواری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق تولیدی در سال آینده

 مهاجرانی سخنگوی دولت با اعلام اینکه تنوع سبد انرژی و تمرکز بر انرژی‌های پاک، یکی از راهکارهای جدی است که به عنوان راهبرد در دستور کار دولت قرار گرفته است،اظهار کرد: همانطور که قبلاً هم عرض کردم دولت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در دستور کار خود قرار داده است و امیدوار هستیم که برای سال آینده به بهره‌برداری برسد.

مهاجرانی افزود: طبیعتاً در همین مسیر شناسایی منابع آلاینده و تمرکز بر کاهش آلایندگی جزو دستوراتی است که برای کاهش آلودگی و دادن هوای پاک به مردم در دستور کار است.

بازگشت اساتید اخراجی به کجا انجامید؟

مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بازگشت همه اساتید اخراج شده به دانشگاه، اظهار کرد: رویکرد وزارت علوم، دانشگاه‌ها و دولت چهاردهم این است که صدای بی‌صدایان و کسانی که اخراج شده‌اند و آسیب دیده‌اند باشد و کارگروه‌هایی به این منظور تشکیل شده و موضوع را بررسی می‌کنند و کار در جریان است. برخی از این افراد که سرشناس‌تر بودند و بیشتر مورد توجه بودند به کار بازگشتند، اما برخی دیگر هنوز به کار بازنگشتند و کارشان در جریان قرار دارد.

سخنگوی دولت درخصوص تغییر روسای دانشگاه‌ها، بیان کرد: سیاستی که دولت دنبال می‌کند این است که اگر کسانی کارآمدی کافی داشته‌اند و توانسته‌اند اجماع و عملکرد مثبتی ایجاد کنند لزوماً به دلیل اینکه منصوب دولت دیگری بودند، جابجا نشوند.

مهاجرانی تاکید کرد: اتفاقاً این یک رویکرد معنادار و درستی است، زیرا رویکرد ما لزوماً سیاسی نیست، رویکرد دولت وفاق رویکرد عملکردی است. ما در دولت‌های قبل شاهد این موضوع بودیم که صرفاً به دلیل وابستگی به جناحی خاص تغییرات صورت می‌گرفت، در حالی که بر روی عملکرد افراد کمتر ارزیابی انجام می‌شد.

وی تصریح کرد: آن چیزی که امروز در دستور کار وزارت علوم قرار دارد، این است که عملکرد افراد و نه وابستگی‌شان به دولت قبل را بررسی می‌کند.

سخنگوی دولت گفت: البته دولت قبل هم منتخب مردم بود و طبیعتاً دولتی بود که تلاش خود را انجام داد اما سیاستِ وزارت علوم، بهبود عملکرد است تا بتواند شاهد تربیت نیروی انسانی ماهر و وفاداری باشد که منجر به بهبود وضعیت کشور شود.

باید با مردم حرف زد و با مردم حرکت کرد

مهاجرانی با بیان اینکه یکی از تحلیل‌هایی که می‌شود درباره سقوط بشار اسد مطرح کرد، این بود که با مردم گفت‌وگو نکرد و قدرت مردم را به اندازه کافی درک نکرد، اظهار کرد: البته در بخش ارتش نیز دچار بی عملی شد. باید با مردم حرف زد، با مردم حرکت کرد. با مردم پیش رفت، به ویژه در حوزه اقتصاد که ذره‌ای در آن تردید نیست.

میانگین افزایش حقوق که ۲۸ درصد است

وی تصریح کرد: نباید کاری کنیم که معیشت مردم تحت تاثیر قرار بگیرد. دولت نسبت به افزایش قیمت‌ها آگاه است و تلاش می‌کند که اوضاع را کنترل کند، اما موضوعاتی مثل تورم، مربوط به یک ماه و صد روز نیست و برای حل آنها باید برنامه درازمدت داشته باشیم، باید سرمایه‌گذاری را افزایش و تورم را کاهش دهیم، لذا با همه این ملاحظات و تاکید رئیس‌جمهور بر سفره و معیشت مردم تلاش می‌کنیم که تورم از میانگین افزایش حقوق که ۲۸ درصد است، بیشتر نباشد و در این مسیر به سرمایه گذاری خارجی و افزایش بهره وری نیاز داریم تا بتوانیم افزایش رشد اقتصادی هم داشته باشیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: رهبر انقلاب چندین سال است که «شعار سال» را با اقتصاد وتولید نامگذاری می‌کنند و تاکید ایشان نیز بر همین مساله است که هر گاه اقتصاد و تولید رونق پیدا کند، وضعیت معیشت مردم نیز بهتر خواهد شد؛ امیدواریم که با سیاست‌هایی که دولت اتخاذ می‌کند و با همسویی در قوا و همکاری خوبی که مجلس محترم و دستگاه قضا با دولت دارند، شاهد بهبود اوضاع اقتصادی کشور باشیم.