آیا تحریر الشام، همان سفیانی است؟!

فارس در ادامه آورده است ، در خصوص علائم قبل یا مقارن با ظهور امام زمان علیه السلام، چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد: تطیبق قطعی، صد در صد اشتباه و موجب ناامیدی شیعیان است. چند سال پیش عده ای می گفتند یمانی، سید حسن نصرالله عزیز هست، اما چه شد؟! عده ای می گفتند یکی از روسای جمهور، شعیب بن صالح است، اما چه شد؟! عده ای در اوایل انقلاب می گفتند حضرت امام خمینی، سید خراسانی است، اما چه شد؟! همین چند سال پیش عده ای سفیانی را بر داعش تطبیق کردند، اما چه شد؟!تنها ثمره این تطبیقات، ناامیدی جمعی از شیعیان و برگشتن آنها از عقیده به امام زمان علیه السلام بود.

در نتیجه هرگز نمیتوان و نباید علائم ظهور امام زمان علیه السلام (مانند خراسانی، یمانی، سفیانی، نفس زکیه و ...) را به صورت قطعی بر افراد تطبیق کرد.۲. ممکن است خواننده این سوال در ذهنش ایجاد شود که «پس چرا اهل بیت علیهم السلام، این نشانه ها را بیان کردند؟! اگر قرار نیست بر افراد تطبیق کنیم، تمام این نشانه ها بی فایده میشود!»پاسخ این است که به نظر میرسد اصلی ترین هدف اهل بیت علیهم السلام از بیان این نشانه ها، زنده نگه داشتن حالت انتظار در شیعیان و امیدواری همیشگی آنها به فرج امام زمان علیه السلام است. همین که شیعیان این اتفاقات را در صحنه جهانی مشاهده می کنند و در کنارش به روایات نیز نگاهی می ندازند، این احتمال در ذهنشان شکل میگیرد که فلانی، شاید خراسانی است و فلانی شاید سفیانی است. همین تطبیقات احتمالی نیز در زنده نگه داشتن روحیه انتظار کافی است.

در نتیجه در خصوص گروه تروریستی تحریر الشام نیز نه میتوان به صورت قطعی گفت که سفیانی است و نه به صورت قطعی میتوان گفت که سفیانی نیست، بلکه احتمال آن وجود دارد و همین احتمال در گوش به زنگ بودن شیعیان برای ظهور کافی است.

این قاعده ی «تطبیق قطعی ممنوع، تطیبق احتمالی جایز» در سایر علائم ظهور نیز جاری است و باید مورد توجه قرار گیرد تا خدای نکرده موجب انحراف و ناامیدی شیعیان نگردد.

سفیانی کیست ؟

نام اصلی سفیانی «عثمان» و نام پدر او عنبسه است. البته در برخی از روایات نام پدر او «عیینه» ذکر شده است. به دلایل فراوانی نقل قول‌ها و روایاتی که در این زمینه آمده است نام‌های دیگری هم برای سفیانی ذکر شده است. از آن جمله؛ حرب بن عنبسه، ابو عتبه، معاویه بن عتبه، عروه بن محمد، عنبسه بن هند، عبدالله بن یزید و عنبسه بن مره است. البته در روایات مشهور اهل سنت نام او عبدالله بن یزید است و نسب او هم به یزید بن معاویه بن ابی سفیان بازمی‌گردد.

وبگردی