آیت الله ایازی : برای یک روحانی اخطار بی حجابی دادند / قانون عفاف و حجاب اجرا پذیر نیست و برای کشور خطرناک است
رکنا سیاسی : آیت الله سید محمد علی ایازی درباره نظر مراجع تقلید درباره قانون عفاف و حجاب اظهار کرد: «اخیرا یکی از مراجع بزرگ در قم به آقای پزشکیان گفتند که اگر عفاف و حجاب با زور انجام شود، قطعا شکست خواهد خورد. چندین مراجع و برخی از علمای نجف هم بر آن تاکید کردند. »
بخشی از گفتگو خبر آنلاین با آیت الله ایازی ، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم نیز درباره قانون عفاف و حجاب را بخوانید :
سوال : آقای ایازی! طی دو روز اخیر متن قانون عفاف و حجاب در فضای رسانه ای منتشر شده است که با واکنش هایی هم روبرو شده است، نظر شما درباره این قانون چیست؟
پاسخ : تردیدی نیست که این قانون از جهات گوناگون دچار اشکال است. اولین اشکال آن، این است که موادی از این قانون برخلاف دستورات اسلامی است و به نوعی نفرت پراکنی و گریز از دین دارد. همچنین زمینه های ایجاد مقاومت و مخالفت را در بین مردم به وجود می آورد و به جریح شدن آنان در فرار از قانون منجر می شود. قانونی است که زمینه های تخلف و سوءاستفاده در بطن آن فراهم شده است.
این قانون توسط کسانی تدوین شده است که اندک آشنایی با مسائل حقوقی ندارند که بدانند قانونی برای جامعه می تواند مفید باشد که اجراپذیر باشد و مردم یک نوع پذیرش و ایمان و اعتقادی به اجرای امور داشته باشند. اما اگر قانونی باشد که اشکالات زیادی را از جهات مختلف به وجود بیاورد از بعد سیاسی هم نگران کننده و برخلاف امنیت کشور است.
قانون عفاف و حجاب اجراپذیر نیست و برای کشور خطرناک است
وی در ادامه گفت : کسانی که در مجلس نشسته اند، دارای درصد پایینی از جایگاه نمایندگی هستند. یعنی این افراد در انتخاباتی به عنوان نماینده انتخاب شدند که اکثریت مردم حضور نداشتند. چنین قانونی را تدوین کردند، زیرا هیچ وقت با خردمندان و فرهیختگان و حقوقدانان بزرگ مشورت نکردند.
روشن است که این قانون ایجاد تشنج کرده و به قول دستگاه دولتی اجرا پذیر نیست و برای وضعیت کشور خطرناک است. چنین قانونی تبعات مختلفی را حتی به لحاظ اقتصادی ایجاد می کند. اینکه در قانونی بیان شود خودمان دست به حساب مردم برده و پول برداشت می کنیم، نوع ناامنی اقتصادی ایجاد می کند و امنیت اقتصادی و اجتماعی مردم را زیر سوال می رود. دیگر احساس نمی کنند کاری را که می خواهند انجام بدهند، بدون وارسی است.
برای یک روحانی اخطار بی حجابی دادند
سوال : برخی بر این باورند که چون گشت ارشاد و برخوردهای فیزیکی در این قانون حذف شده است، اجرای آن اشکالی ندارد. نظر شما در این باره چیست؟
پاسخ : اتفاقا این قانون از این جهت دارای اشکال است که بخشی از نیروی انتظامی را درگیر می کند. از فرداست که مواردی از اعتراض مردم پیش بیاید که آنچه گزارش داده شده، خلاف است. بارها شده در همان موارد قبل هم آقایی در ماشین خود نشسته بوده و اخطار بی حجابی به او دادند. حال آن فرد روحانی و تنها بوده است اما گفتند تو بی حجابی. اتفاقات فراوانی در زمینه های سوءاستفاده رخ می دهد.
در گذشته و در دوران نیروی انتظامی، مواردی را از خلاف هایی نقل کردند که بر اثر همین مسئله ایجاد شده است. روشن است که این قانون اجرا پذیر نیست و فقط لوث کردن قانون و نظام قانون گذاری در کشور است.
یکی از مراجع بزرگ قم به پزشکیان گفت حجاب با زور انجام شود، قطعا شکست می خورد
سوال : آقای ایازی، اطلاع دارید که نظر مراجع نسبت به قانون عفاف و حجاب چیست؟
پاسخ : به طور خاص درباره این قانون نمی دانم اما اطلاع دارم که اخیرا یکی از مراجع بزرگ در قم به آقای پزشکیان گفتند که اگر عفاف و حجاب با زور انجام شود، قطعا شکست خواهد خورد. چندین مراجع و برخی از علمای نجف هم بر آن تاکید کردند. این یک نوع ظاهر سازی و روش جدید برای ایجاد تهدید شهروندان است. اینکار نه تنها مورد رضایت مراجع نیست که با مبانی اسلامی هم ساز و کار نیست.
دولت گفته قانون عفاف و حجاب برخلاف امنیت و مصالح کشور می دانم
سوال : فکر می کنید دولت چهاردهم به سمت اجرای قانون عفاف و حجاب برود؟
پاسخ : تا جایی که از منابع اطلاع رسانی دولت شنیده ام، گفته اند که این قانون را اجرا نمی کنند و برخلاف امنیت و مصالح کشور می دانم. به این دلیل رئیس مجلس گفت ما قانون را ابلاغ می کنیم که نشان دهنده یک نوع تنزل شدیدی نسبت به یک خانم است.
وقتی دو قوه نسبت به این قانون اعتراض دارند نشاندهنده سستی آن است. وقتی این قانون در سطح مجریان خود و مسئولان خود مورد وفاق نباشد، مشخص است که اهداف دیگری جز دفاع از ارزش های اخلاقی دارد.
سوال : اصرار حامیان قانون عفاف و حجاب را باید برمبنای اعتقاد ببینیم یا تلاش برای سنگ اندازی در مسیر حرکت دولت پزشکیان؟
پاسخ : نمی توانم در این زمینه به ضرس قاطع حرفی بزنم، اما مجلسی که با یک پشتوانه ضعیف می خواهد این قانون را رسما ابلاغ کند، یعنی مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور را به فراموشی سپرده است. این می تواند یک نوع سنگ اندازی برای تصمیمات دولت باشد و کسی که
می گوید این قانون را ابلاغ می کنم به این معنا است که نمی خواهد مسائل کشور سامان پیدا کند.
ارسال نظر