هشدار تند اوباما به مسلمانان و یهودیان : چرا در انتخابات امریکا به ترامپ اعتماد می‌کنید؟

 باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، روز یکشنبه در یک گردهمایی انتخاباتی در میلواکی، به رای‌دهندگان مسلمان و یهودی هشدار داد که سابقه دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، نسبت به اقلیت‌های مذهبی نامطلوب است.

اوباما که برای حمایت از معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس در مرکز برد سخنرانی می‌کرد، به موضوعات حساس دینی و سیاسی که ممکن است بر رای‌دهندگان مسلمان و یهودی در انتخابات پیش‌رو تأثیر بگذارد، پرداخت. او گفت: «شاید شما به‌عنوان یک آمریکایی مسلمان یا یهودی از خون‌ریزی‌های مداوم در خاورمیانه دل‌شکسته و خشمگین باشید و نگران افزایش یهودستیزی. پس چرا باید به کسی اعتماد کنید که به اصطلاح "منع ورود مسلمانان" را اجرا کرد؟»

ترامپ به تازگی در یک نشست با شورای ملی آمریکایی-اسرائیلی در واشنگتن گفت که اگر در این انتخابات شکست بخورد، به نظر او "اسرائیل تا دو سال آینده از بین خواهد رفت." او به‌طور خاص یهودیان آمریکایی را هدف قرار داد و این بحث‌ها در حالی مطرح می‌شود که کامالا هریس در حال تلاش برای جلب حمایت رای‌دهندگان اقلیت‌های مذهبی در ایالت‌های کلیدی است.

در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ، او دستوری اجرایی برای منع ورود افراد از شش کشور مسلمان‌نشین از جمله ایران و سوریه امضا کرد که با انتقادات سازمان‌های حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل مواجه شد. این سازمان این اقدام را "غیرانسانی و در تضاد با قوانین بین‌المللی" دانست و آن را به عنوان مجوزی برای تبعیض مورد انتقاد قرار داد.

حضور اوباما در حمایت از هریس به‌ویژه در ایالت‌هایی مانند پنسیلوانیا که جمعیت یهودی قابل توجهی دارند، حائز اهمیت است. مدیر ملی لیگ ضد افترا (ADL)، جاناتان گرینبلات، اخیراً در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: «اتهام زدن پیش‌دستانه به یهودیان آمریکایی برای شکست احتمالی در انتخابات، هیچ کمکی به جامعه یهودیان نمی‌کند.»

مورگان فینکلستاین، سخنگوی کمپین هریس، با انتقاد از ارتباطات ترامپ با یهودستیزان، اظهار داشت: «زمانی که ترامپ این انتخابات را ببازد، به دلیل تلاش آمریکایی‌هایی از همه مذاهب، قومیت‌ها و پیشینه‌ها خواهد بود که می‌خواهند به این دوران تفرقه‌آمیز پایان دهند.»

کامالا هریس در پیام پایانی خود بر اتحاد و رفع تفرقه تاکید کرده و در جدیدترین تبلیغ انتخاباتی خود متعهد به خدمت به همه آمریکاییان شد.