ایلان ماسک چه نقشهای برای ترامپ دارد؟
رکنا سیاسی: ایلان ماسک با حمایت از دونالد ترامپ در تلاش است تا نفوذ خود را بر ساختار دولت ایالات متحده افزایش دهد و از این فرصت برای گسترش کسبوکارهای خود، بهویژه اسپیساکس و تسلا بهرهبرداری کند.
به گزارش فرارو به نقل از نشریه آتلانتیک، در نگاه ایلان ماسک به تاریخ بشر، دونالد ترامپ نقطه عطفی است که میتواند مسیری نوین و بیسابقه را برای آینده رقم بزند. اگر ایلان ماسک موفق شود دونالد ترامپ را دوباره به کاخ سفید برگرداند، لحظهای تاریخی خواهد بود که در آن ابرهوش مصنوعی ماسک با قدرتمندترین نهاد جهان، یعنی دولت ایالات متحده، همسو میشود لحظهای که نه تنها بستر بینظیری برای تحولات عظیم فراهم میکند، بلکه سکوی پرتابی برای گسترش چشم گیر امپراتوری کسبوکار ماسک نیز خواهد شد.
در حالی که بسیاری از بزرگان سیلیکون ولی به شکلی به دونالد ترامپ نزدیک شدهاند، اما ایلان ماسک تنها کسی است که در آستانه تحقق رویای کامل اقتدارگرایی فناورانه قرار دارد. نفوذ بیسابقه ایلان ماسک، او را در موقعیتی قرار میدهد که بتواند نه تنها ثروت شخصی خود را افزایش دهد، بلکه ساختار دولت و جامعه را از اساس بازطراحی کند. رابطه میان ایلان ماسک و دونالد ترامپ به طرز شگفتانگیزی شبیه به داستانهای آین رند است که به واقعیت تبدیل شدهاند؛ چرا که دونالد ترامپ بهصراحت از ایلان ماسک دعوت کرده تا بهعنوان «مهندس ارشد» وارد دولت شود و چهره دولت ایالات متحده و به دنبال آن، زندگی مردم را مطابق با دیدگاه خود بازطراحی کند.
تلاش ایلان ماسک برای دستیابی به این هدف بسیار فراتر از سرگرمیهای معمول یک میلیاردر است. میزان توجه و منابعی که او به کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ اختصاص داده، نشاندهنده جدیت این مأموریت است. طبق گزارش نیویورک تایمز، ایلان ماسک به پنسیلوانیا نقل مکان کرده تا شخصاً بر عملیات کمپین ترامپ نظارت داشته باشد. او نه تنها زیرساختهای لازم برای جذب رأیدهندگان را مدیریت میکند، بلکه از استعدادهای برتر شرکتهایش نیز بهره میگیرد و قصد دارد ۵۰۰ میلیون دلار برای این پروژه هزینه کند. این مبلغ حتی شامل ارزش شهرت او و نقش شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) بهعنوان ابزار غیررسمی تبلیغات کمپین ترامپ نمیشود.
در ابتدا، ایلان ماسک از منتقدان دونالد ترامپ بود و از حامیان ران دیسانتیس به شمار میرفت، اما به تدریج به یکی از حامیان پرشور جنبش «ماگا» (آمریکا را دوباره بزرگ کنیم) تبدیل شد. دیدگاه ایلان ماسک نسبت به دونالد ترامپ از بسیاری جهات با نگرش او به هوش مصنوعی همخوانی دارد؛ از یک سو، او باور دارد که هوش مصنوعی میتواند تهدیدی برای بشریت باشد، اما از سوی دیگر، آن را اجتنابناپذیر میداند و معتقد است که اگر تحت کنترل یک نابغه مهندسی قرار گیرد، میتواند به نیرویی نجاتبخش و مبدل به تحولی عظیم شود.
محبت علنی ایلان ماسک به دونالد ترامپ بیتردید از شناخت عمیق او نسبت به منافع اقتصادی، بهویژه منافع شخصیاش سرچشمه میگیرد. مانند بسیاری از میلیاردرهای حامی لیبرترینیسم، ایلان ماسک نیز موفق شده است دولت را به منبعی بیپایان برای سودآوری تبدیل کند. شرکت او، اسپیساکس، از قراردادهای کلان نهادهای دولتی و پنتاگون بهرهمند است و بخشهایی از مأموریتهای کلیدی ناسا را در اختیار دارد.
تسلا نیز با بهرهگیری از اعتبارات مالیاتی دولتی برای خودروهای برقی و یارانههای شبکه شارژ، به رشدی شگفتانگیز دست یافته است. طبق محاسبات پولیتیکو، اسپیساکس و تسلا تاکنون در مجموع حدود ۱۵ میلیارد دلار از قراردادهای فدرال دریافت کردهاند. با این حال، این تنها آغاز برنامههای ایلان ماسک است. به گزارش وال استریت ژورنال، اسپیساکس در حال توسعه محصولاتی است که عمدتاً برای مشتریان امنیت ملی طراحی شدهاند.
در زمانی که دولت آمریکا با تصمیمات حیاتی در زمینه هوش مصنوعی و تجاریسازی فضا روبهرو است، ایدههای ایلان ماسک نقشی بیبدیل و تاثیرگذار خواهند داشت.
ایلان ماسک در تسلا خود را «پادشاه فناوری» نامیده است؛ لقبی که میان شوخی و خودشیفتگی قرار دارد و بهخوبی خطرات بالقوه آن را آشکار میکند. درست مانند دونالد ترامپ که از کسبوکارهای شخصیاش کنارهگیری نکرد، ایلان ماسک نیز نیازی نخواهد داشت که از شرکتهای خود از جمله شبکه اجتماعیاش، دست بکشد.
در دولتی که صدای منتقدان را نادیده میگیرد، او از نظارت کنگره هراسی نخواهد داشت و میتواند هر کسی را که نقش او را به چالش بکشد، کنار بزند. از میان تهدیدات احتمالی دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ، این یکی از هولناکترین آنها به نظر میرسد.
ارسال نظر