ادعاهای عجیب و غریب جمعیت مهاجران افغان در ایران

با این حال آنچه آن رسانه آمار داده بود، به نظر خیلی درست به نظر نمی رسد؛ زیرا مرکز آمار ایران در آمارهای نیروی کار که متعلق به سال 1402 است، ترکیب و تعداد جمعیت مهاجران افغان در ایران را اعلام کرد. در این آمارها که در دسترس عموم قرار دارد، مرکز آمار ایران گزارش داده است: از جمعیت مهاجران رسمی در سال 1402، بیش از 97 درصد مهاجران، افغانستانی هستند. طبق این آمار فقط سه درصد از کل مهاجران رسمی کشور دارای تابعیت های غیرافغانستانی بوده اند.

طبق اطلاعات منتشر شده این مرکز، بیش از دو میلیون و 788 هزار نفر مهاجر رسمی در کشور حضور دارد که دو میلیون و 700 هزار نفر آنها افغانستانی هستند. باید تاکید کرد این آمار مربوط به سال 1402 بوده و صرفا مهاجران رسمی که تابعیت آنها در آمارها ثبت شده، از طرف مرکز آمار ایران اعلام شده است. البته باید عنوان کرد این آمار حداقل جمعیت افغان در کشور است که به صورت رسمی در آمارها عنوان شده و در این آمار جمعیت مهاجران غیرقانونی نیامده است. طبق گفته کارشناسان، رقم دقیقی از تعداد کل مهاجران افغان در کشور در دست نیست، اما تخمینی در حدود پنج تا هفت میلیون نفر برای جمعیت مهاجران افغانستانی در رسانه ها عنوان شده است.

بررسی هرم سنی جمعیت مهاجر افغانستانی کشور نشان می دهد هم در مردان و هم در زنان بیشترین سهم جمعیتی مربوط به افراد در سنین «بین 25 تا 64 سال» است. طبق آمارها سهم این جمعیت بیش از 40 درصد جمعیت مهاجر است. بر اساس این، می توان گفت سهم بالای این جمعیت در کشور به وضوح می تواند در بازار کار تاثیرگذار باشد.

در رتبه بعدی هرم سنی، جمعیت «9 ساله و کمتر» قرار دارند. افراد حاضر در این سن حدود 23.9 درصد از مردان و حدود 25.2 درصد از زنان را تشکیل می دهند. دومین سهم بالای این بازه سنی در هرم جمعیتی افغانستانی های مقیم ایران به خوبی نشان می دهد علاوه بر اینکه جمعیت زیادی با تابعیت افغانستان وارد بازار کار ایران شده اند، بلکه سهم بالایی نیز تا چند سال آینده به جمعیت موجود در بازار کار اضافه می کنند و این موضوع می تواند بر بازار کار و اشتغال کشور تاثیری شگرف بگذارد.

براساس این هرم سنی می توان گفت سنین «15 تا 24 سال» و «10 تا 14 سال» به ترتیب در جایگاه های بعدی بیشترین سهم جمعیتی افغانستانی های مقیم ایران قرار دارند. بر اساس این آمارها کمترین سهم جمعیتی برای افغانستانی های مقیم ایران مربوط به سنین «بالای 65 سال» بوده که 2.9 درصد از جمعیت مردان و 1.8 درصد از جمعیت زنان را تشکیل داده است.

منبع : ایسنا