حمایت چهرههای سرشناس و سیاستمداران از هریس/ چرا جمهوریخواهان به ترامپ نه گفتند
رکنا سیاسی : حمایت چهرههای سرشناس جمهوریخواه میزان محبوبیت کامالا هریس را بالا میبرد اما به معنای آن نیست که آنها به دنبال خود صدها هزار رای به نفع او بیاورند.
خبر آنلاین در ادامه آورده است ، کامالا هریس نامزد دموکراتها در انتخابات آمریکا از نظر بسیاری از جمهوریخواهان، صلاحیت بالاتری در مقابل دونالدترامپ برای اشغال کاخ سفید دارد. حتی منتقدان هریس که او را فردی فاقد کاریزما دانسته و شک و شبهههایی را در مورد جایگاهش در سیاست ایالات متحده وارد میکنند، وقتی نوبت به رقابت کامالا با ترامپ فرا میرسد، ترجیح میدهند شمشیرهایشان را غلاف کنند و با دموکراتها به نقطه اشتراک برسند. حداقل ۲۳۸ چهره جمهوریخواه حمایت خود را از کاملا هریس در حالی اعلام کردهاند که کمتر از دوماه تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باقی مانده است. در هفته اول شهریور، یک گروه متشکل از کسانی که در گذشته بهعنوان دستیار با جورج بوش و سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی همکاری کردهاند در نامهای از کامالا هریس، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده حمایت کردند. اما آنها تنها گزینههای مطرح نیستند. خانواده بوش، یکی از جدیترین حامیان دموکراتها در قبال ترامپ بودهاند.
بوش قبلا هم این مسیر را طی کرده است و با حمایت از بایدن نشان داده که با ترامپ سر سازش ندارد و تنها به دلایل حزبی؛ از فردی مانند او حمایت نخواهد کرد. تازهترین نمونه از جمهوریخواهانی که به ترامپ نه گفته و دست دوستی به سمت کامالا هریس دراز کردهاند، دیک چنی است. لیز چنی نماینده پیشین جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و دختر دیک چنی چهارشنبه گذشته ترامپ را فردی خطرناک نامید و گفت که به هریس رای خواهد داد. پدر او، دیک چنی؛ چهل و ششمین معاون رئیسجمهوری آمریکا هم در این مسیر با دخترش همداستان شده است.
علی بیگدلی، کارشناس مسائل آمریکا در خصوص حمایت جمهوریخواهان از کامالا هریس در انتخابات ریاستجمهوری گفت : این موضوع چیز جدیدی نیست. آنها مدتهاست که با ترامپ اختلاف دارند و از همین طریق اختلافاتشان را مطرح میکنند. ترامپ برخلاف کامالا هریس که توانست همه بزرگان حزب دموکرات مانند آقا و خانم کلینتون و خانواده اوباما را در مجمع ملی دموکراتها جمع کند، نتوانست در کنوانسیون حزب جمهوریخواه هیچکس از بزرگان این حزب را جلب کند. روسای جمهوری قبلی جمهوریخواه به ویژه خانواده بوش از غایبان کنوانسیون بودند. این موضوع از نظر حیثیت و پرستیژ حزبی خیلی اهمیت دارد. اما از نظر تعداد آرا خیلی نمیتواند قضیه را تغییر بدهد. البته میزان محبوبیت کامالا هریس را بالا میبرد اما به معنای آن نیست که آنها به دنبال خود صدها هزار رای به نفع کامالا هریس بیاورند. از نظر پرستیژ و اینکه ترامپ را در موقعیتی حقیرانه قرار دهد، این شرایط دارای اهمیت است.
این کارشناس مسائل آمریکا افزود : دموکراتها اغلب رای خود را از اقلیتهای مثل سیاهپوستان، مسلمانان، اقلیت آسیاییتبارها و ... به دست میآورند. آنها مجموعهای از آرای ثابت ندارند. بنابراین خانم هریس شاید در شرایط فعلی نتوانسته آرایی که مربوط به اقلیتهاست را سروسامان بدهد. البته او خودش آسیاییتبار است اما هنوز نتوانسته آنطور که باید رای آنها را جلب کند. نقطه ضعف دیگر او این است که در آمریکا شهرت لازم را ندارد. با توجه به تعصبی که آمریکاییها نسبت به بیگانگان دارند؛ در موضع ضعف قرار میگیرد. بنابراین الان نمیشود گفت که در نهایت چه فردی پیروز خواهد شد. اما به هر حال هر دو طرف نقطه ضعفهای خودشان را دارند. ترامپ بهخاطر دروغگویی و باج دادن و عدم پرداخت مالیات و ۹۳ پرونده حقوقی و کیفری ضعف دارد و به حیثیت ریاستجمهوری امریکا ضربه میزند.
آرای خاکستری معمولا ۱۵ درصد به سمت دموکراتها میروند. این یعنی آنها خیلی هم مصمم نیستند که بخواهند با روی برگرداندن جمهوریخواهان از ترامپ رای را به صندوق با نام هریس بیندازند. آنها در نهایت به کسی که موقعیت بهتری دارد رای خواهند داد.
ارسال نظر