تصمیم ترور آیت الله بهشتی توسط تقی شهرام گرفته شد

به گزارش رکنا از مرکز رسانه قوه قضاییه ، شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین، امروز ( سه‌شنبه ۲۳ مرداد )در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین «دهقانی» و مستشاران دادگاه «مرتضی تورک» و «امین ناصری» و «وزیری» نماینده دادستان در مجتمع قضائی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار شد.

سران و اعضای این گروهک تروریستی مرتکب فجیع‌ترین جنایت‌ها و قتل هزاران انسان بی‌گناه از جمله کودکان و زنان شدند که هیچ‌گاه به فراموشی سپرده نخواهد شد.

در ابتدای این جلسه از دادگاه سید محمد سجادی یکی از اعضای حزب جمهوری اسلامی مجروح در انفجار دفتر جمهوری اسلامی در جایگاه قرار گرفت و گفت: در اثر انفجار کل سمت چپ بدنم آسیب دیده و از بین رفته است، دو مرتبه دیگر نیز ترور صورت گرفت که نافرجام بود. من همچنان به دلیل آسیب های که دیدم در حال درمان هستم، از محضر دادگاه خواستار احقاق حق هستم، هم مادی و معنوی.

وکیل شکات بیان کرد: حادثه انفجار نه تنها منجر به اسیب آقای سجادی شد بلکه باعث شهادت ریاست دیوان عالی کشور وقت آیت الله بهشتی و ٧٢ تن دیگر نیز شد که نهایت دشمنی با ملت را نشان می‌دهد.

 

حجت الاسلام والمسلمین صداقت کارشناس فقهی با اشاره به کلام شیخ طوسی درباره بغی که شیعه و اهل سنت نیز به آن استناد می‌کنند، گفت: ۳ شرط برای محقق شدن عنوان فقهی بغی مطرح شده است؛ اول: بغات باید از استحکامات برخوردار باشند که دفع شر آن‌ها به جز قتال ممکن نباشد؛ دوم: از محدوده امام مسلمین خارج باشند و گرد هم جمع شده باشند؛ سوم: شورش آن‌ها بر مبنای تعبیر باطلی در عدم مشروعیت حکومت مستقر باشد و شمار آن‌ها در حدی باشد که جز با تجهیز سپاه میسر نباشد. تک تک این شروط با سازمان مجاهدین خلق مطابقت دارد.

وی درباره باغیان، گفت: بحث اول در مورد باغیان فرد نیست بلکه بحث گروه است؛ بحث دیگر قیام در برابر اساس جمهوری اسلامی است نه مسائل جزئی و بحث دیگر موضوع قیام مسلحانه است.

حجت الاسلام والمسلمین صداقت ادامه داد: حکم قاضی در محاربه اختیار بین چهار امر است و در قانون مجازات اسلامی آمده است، اما در مورد بغی یک حکم داریم و آن هم اعدام است یعنی قاضی مخیر بین چند امر نیست.

وی افزود: وقتی که در اسلام صحبت از بغی و محاربه می‌شود، تعریفی که امروز در حقوق بین المللی کشورها آمده، با قانون ١۴٠٠ سال پیش بغی در اسلام مشابهت دارد، آن‌ها اسم اش را قانون مبارزه با تروریسم گذاشته اند.

صداقت گفت: وقتی صحبت از بغی میکنم حتی اگر یک نفر حمله مسلحانه کرده باشد تمام اعضای گروه باغی حساب می شوند، در نتیجه حکم برای همه اعضای گروه محاربه است.

وکیل شکات گفت: در کلیپ مشخص است خود مسعود رجوی اقرار میکند انفجار دفتر جمهوری اسلامی کار ما بوده است.

شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین

ابراهیم خدابنده یکی از اعضای سابق مجاهدین گفت: از مسعود رجوی شنیدم که انفجار دفتر از طریق عضو حزب صورت گرفته است.

وی افزود: افرادی که عفو شده بودند دوباره به سازمان برگشتند و رجوی آنها را در نشستی آورد و جلوی همه گفت شما همه خیانت کردید و چرا بهانه دادید که شما را عفو کنند.

خدابنده گفت: تصمیم ترور آیت الله بهشتی توسط « تقی شهرام » گرفته شد. آیت الله بهشتی آینده جمهوری اسلامی بود و ما بین حال و اینده، آینده را انتخاب کردیم، فکر می کردند که اگر ایت الله بهشتی نباشد جمهوری اسلامی راحت تر از بین می‌رود.

وی گفت: طبق گفته مریم رجوی مجاهد خلق کسی است که اول اینکه تمایلات مسعود را بشناسد و دوم، به تمایلات مسعود عمل کند.

منیژه صفی‌یاری جانباز ۶٧ درصد خانواده در جایگاه حاضر شد و گفت: طی بمب گذاری در ماشین من و مادرم قطع عضو شدیم و من از موهبت مادر شدن محروم شدم، در حالی که ما افراد عادی بودیم، من به عنوان شاکی به دنبال گرفتن حق ام خواستار دادخواهی هستم.من به مجاهد بودن این سازمان شک دارم.

وی ادامه داد: به غیر از این حادثه بمبگذاری در ماشین، در ١٧ سالگی نیز وقتی برای خرید به بازار رفته بودیم در اداره مخابرات آن زمان انفجاری صورت گرفت و موج انفجار به ما که در خیابان بودیم هم تاثیر گذاشت.

گفتنی است ، گروهک تروریستی منافقین از خرداد ۱۳۶۰ و پس از عزل بنی صدر به صورت رسمی عملیات مسلحانه و ترور را برای مقابله با انقلاب مردم ایران برگزیده بود، در طول این سال‌ها دست به جنایات زیادی در حق مردم ایران زده است. کارنامه جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین، تاریخی سیاه و ضد بشری را شامل می‌شود که سند قتل عام بیش از ۱۷ هزار غیرنظامی ایرانی است.

در کارنامه این گروهک تروریستی فهرست بلندی از ترور شخصیت‌های سیاسی، علمی و مذهبی ایران وجود دارد؛ ترور ۷۲ نفر از شخصیت‌های سیاسی کشورمان با انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی، ترور ناکام رهبر معظم انقلاب، ترور شهیدان رجایی و باهنر، ترور آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله قدوسی و آیت‌الله مدنی، ترور صیاد شیرازی و ترور دانشمندان هسته‌ای از دیگر اقدام‌های تروریستی این گروهک است از این روی دادگاه کیفری رسیدگی به اتهامات این گروهک از سال گذشته آغاز شده است.

شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین

در این دادگاه که به صورت علنی و با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار می‌شود، جمعی از خانواده‌های قربانیان ترور نیز حضور دارند و شاهدان عینی جنایات هولناک تروریست‌های دهه ۶۰ نیز در دادگاه حاضر هستند و نماینده دادستان در جلسات پیشین به قرائت کیفرخواست این پرونده که در بیش از ۷۰۰ صفحه تنظیم شده است، پرداخت تا بخشی از جنایت‌ها و خباثت‌ها و نسل‌کشی‌های آنها علیه بشریت و ملت مظلوم ایران بازگو شود.

تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین)، مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، مهدی براعی، مژگان پارسیایی، زهرا مریخی آهنگر کلایی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی صفت، مهدی خدایی صفت، عباسعلی داوری فیضی پور آذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، محمد طریقت منفرد، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمانیان، محسن سیاه کلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم، ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی، محمود عطایی کاریزی، گلنار جواهری ساعتچی، مهریان حاجی نژاد، مرتضی اسماعیلیان مارنانی، دولت نوروزی منجیلی، زهرا بخشایی، محمد حیاتی، نیکو خائفی اشکذری، عذرا علوی طالقانی، جمیله ابریشم چی، محمود قجر عضدانلو، بدری پورطباخ و محمد جواد قدیری مدرسی از متهمان حاضر در این پرونده هستند.

فرهاد الفت، رویا احمدی موسوی، بهزاد نظیری، فرشته یگانه، معصومه بلورچی، یاسر جهان نژادی، فائزه خیاط حصاری محمدی، صالح رجوی، محمد سادات خوانساری، پرنیان سرآمد، حکیمه سعادت نژاد، حمیده شاهرخی امیری، ثریا شهری، پروین صفایی، محمود فخارزاده، عشرت محبت کار، علیرضا معدنچی، عباس میناجی مقدم، حمیدرضا اسحاقی، علیرضا امام جمعه، اسدالله اوسطی، فاطمه آدرسی، مصطفی آسیفی، زهره بنی جمالی، محمود بنی هاشمی، اسدالله بهرامی، علیرضا بهرامی، عزیز اله پاک نژاد، مهرافروز پیکر نگار، مریم حاج خانیان، احمد حنیف نژاد، پرویز خزائی، حسین دادخواه و فاطمه داوران از دیگر متهمان حاضر در این پرونده هستند.

حسین ربوبی خبوشانی، سپیده ابراهیمی، بیژن رحیمی، آزاده رضایی، هادی روشن روانی، محمد سادات دربندی، فریدون سلیمی، عباس شاکری، سهیلا شعبانی، احمد شکرائی، سهیلا صادق، مهران صادق، طاهره ضیائی، کبری طهماسبی، رقیه عباسی، زهره عطریانفر، مهری علیقلی، مرتضی فخار، سید اسدالله فقیه دزفولی، ایرج فیض بوسجینی، پرویز کریمیان سیچانی، احمد گلپایگانی، فرید ماهوتچی حسینی، مهدی مددی الموسوی، سید محمود احمدی علون آبادی، سید جواد احمدی علون آبادی، اسماعیل مرتضایی، محمود معیری، رقیه ملک محمدی، حسن نظام الملکی، نسرین نظری علی آبادی، علی هادی زاده و الله کرم هوشنگی متهمان حاضر در این پرونده هستند.

نخستین جلسه رسیدگی به این پرونده ۲۱ آذر ۱۴۰۲ آغاز و تاکنون ۱۴ جلسه برگزار شده است.