گزارش کامل از بخش سوم گفتگو نامزد های چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری / یکم تیرماه
کنایه پزشکیان / زاکانی یا جای خدا نشسته یا جای مردم!
رکنا: سومین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، با موضوع فرهنگی برگزار شد.
به گزارش رکنا،سومین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ، با حضور آقایان مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده و محمدباقر قالیباف نامزد انتخابات و با موضوع فرهنگی برگزار شد.
در ادامه مصطفی پورمحمدی گفت: انقلاب ما انقلابی فرهنگی بوده و در مجموع دستاوردهای قابل توجه فرهنگی داشته ایم،ما باید نقش تنظیم گر و هدایتگر در حوزه فرهنگی داشته باشیم.در تولید و استفاده از محصولات فرهنگی باید عدالت فرهنگی داشته باشیم.
او ادامه داد:ظرفیت های مختلف در کشور با قبول تنوع فرهنگی و قومی باید ارتقا و بیشترین استفاده را داشته باشیم.شهید رئیسی یک پروژه بزرگی به نام هنر برای همه را دنبال کردند و اتفاق بسیار خوبی بود و باید ادامه پیدا کند.در موضوع هنر و فرهنگ باید تمرکززدایی شود.
او ضمانت و تداوم رشد در تولیدات فرهنگی و پذیرش سلایق در حوزه فرهنگ و هنر از موضوعات مهم در این حوزه دانست وافزود:امنیت فرهنگی را به جای فرهنگ امنیتی جایگزین کنیم.
محمدباقر قالیباف نیز اینگونه ادامه داد: بدون شک باید از پلتفرمهای موفق داخلی حمایت کنیم و حتما باید با یک پلتفرم خارجی مشارکت کنیم.در اینترنت مصونسازی میخواهیم اما محدودسازی نه. ما بهشدت در تولید محتوا در فضای مجازی عقب هستیم. دولت باید به کسی که تولید محتوا میکند پاداش دهد.
پزشکیان با واکنش به کنایه آقای زاکانی ادامه داد: اینکه آقای زاکانی گفته نمیگذارم شما رئیس جمهور شوید، نشان میدهد یا جای خدا نشسته یا جای مردم!
پزشکیان با اشاره به موانع موضوعات فرهنگی گفت: برای هنرمندان ما موانعی وجود دارد که باعث زیرزمینی شدن فعایت ها می شود.
او با انتقاد به انبوه سازی بدون پیوست فرهنگی گفت:مسکن های مهر هیچ پیوست فرهنگی نداشته است و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
پزشکیان با توجه به اهمیت فرهنگ گفت:برخی هنرمندان ما مثل اصغر فرهادی که د رخارج از کشور اعتبار زیادی دارد اما در داخل اهمیتی به این دسته از هنرمندان نمی دهیم.روش هایی را باید درست کنیم تا بچه ها از مدرسه به کتابخوانی روی بیاروند.آموزش های فرهنگی برای جامعه ما مهم است.
او به مردم قول داد: اگر رای آوردم باید قطعا به فیلم و سینما کمک کنیم و محدودیت های کارگردان ها و بازیگران رفع شود و مهاجرت آنها کم تر شود.
سعید جلیلی همچنین گفت: از افتخارات کشور ما این است که تاریخش مملو از تولیدات فرهنگی است.همانقدر که آمریکا سعی میکند از پیشرفت صنعتیِ ما جلوگیری کند، سعی دارد از پیشرفت فرهنگیِ ما هم جلوگیری کند.برخی تولیدات فرهنگیِ آمریکا نه فقط علیه انقلاب اسلامی بلکه علیه ایران است.
او افزود:وقتی میخواهیم کار فرهنگی کنیم باید مشخص کنیم برای کودک، روستا، طنز و بخشهای دیگر چقدر سهم قرار دادهایم.مدیر فرهنگی باید کسی باشد که بین اهل هنر و فرهنگ شناختهشده باشد و قدرت راهبریِ جوانان را هم داشته باشند؛ مدیر فرهنگی حتی اگر یک تولیدکنندهٔ قویِ محصول فرهنگی هم نیست، باید حداقل یک مصرفکنندهٔ قوی در حوزهٔ فرهنگ باشد.
قاضی زاده هاشمی با انتقاد از تولیدات خارجی ها بر اساس فرهنگ ایرانی-اسلامی گفت: حوزه فرهنگ باید مورد حمایت دولت ها قرار بگیرد،دشمن با سریال حشاشین فرهنگ ما را مورد هجمه قرار می دهد که باید پاسخ دهیم.سریال فاخری مثل سلمان فارسی نباید این همه سال طول بکشد.ما اسطوره ها و قهرمان هایی داریم که باید به آنها بپردازیم اما بقیه قهرمان ندارند و بصورت دروغین قهرمان سازی می کنند.
او ادامه داد: فیلم محمد (ص) بعنوان یک دستاورد محسوب می شود که تاثیر بسزایی در دنیا داشته است.باید جاده ابریشم فرهنگی را راه اندازی کنیم و بتوانیم جلوی این هجمه دشمن به فرهنگ خودمان را بگیریم.توانسته ایم گفتمان مقاومت را به دانشگا ها آمریکا برسانیم و این ظرفیت بزرگ فرهنگی ماست که توانسته است بهاین دستاوردها برسد.
در ادامه علیرضا زاکانی با هدیه دو کتاب به مسعود پزشکیان گفت:همینجا دو کتاب معرفی میکنم: یکی دغدغه های فرهنگی برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است که به آقای پزشکیان تقدیم میکنم.کتاب دیگر، کتاب سالهای بنفش است که درباره عملکرد دولت آقای روحانی است.اگر این را مردم مراجعه کنند، فاجعه اتفاق افتاده را میفهمند. از آن سیاه چاله که دوستان میخواهند ما را برگردانند به آن، پرهیز میدهد.
زاکانی در واکنش به پزشکیان: بنده، نه خدا هستم و نه ملت؛ امّا این دوران گذشته که کسی عکس مار را بکشد و کلمه مار را تصویر دهد! مردم آگاه شدهاند و با بصیرتند. توهین به بصیرت مردم نکنید.
پورمحمدی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر ر فع اختلافات و بدبینی ها گفت:این اختلافات مانع دیده شدن دستاوردهای ما شده است.سرقت های ادبی و هنری آسیب های زیاید به عرصه فرهنگ و هنر ما زده است.
او با اشاره به دوران مسئولیتش گفت:در زمان مسئولیتم در دستگاه قضا در موضوع مالکیت معنوی یک دستگاه جداگانه راه اندازی کردم.کتاب یک نمونه معیار برای سطح پیشرفت فرهنگ جامعه است.گرانی کاغذ و کتاب بسیار مهم است که باید توجه کرد.رشد اقتصادی در همه عرصه ها تعیین کننده است که در عرصه فرهنگ و هنر بیشتر ملموس است.اجازه دهیم بخش خصوصی در عرصه فرهنگ ورود بیشتری داشته باشد.
او افزود:فیلیمو و نماوا و فیلم نت و تلوبیون از مهمترین عرصه های حوزه فرهنگی کشور هستن که باید تقویت شوند.در دولت قرار دفاع از هویت فرهنگی و عدالت فرهنگی و دفاع از امنیت جامعه و دفاع از تولیدکنندگان عرصه فرهنگ است.
محمد باقر قالیباف در این رابطه گفت: تصمیم گیری در فرهنگ، باید به اهالی فرهنگ سپرده شود،ما باید تلاش کنیم فرهنگ را از سیاست زدگی دور کنیم تا آسیب نبیند.فرهنگ دارای ساحت و صاحبانی و پیشکسوتانی است.
او افزود:فرهنگ را مردم تولید و مصرف می کند؛ دولت در این بین باید کار تولی گری و ناوبری را انجام دهد ،ما در شهر تهران، تولید کار فرهنگی به کمک مردم را انجام دادیم مانند باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب جزء زیرساخت های فرهنگی در تراز بین المللی هستند.
قالیباف با اشاره به دوران مدیریتش در شهرداری تهران گفت:۳۶۰ کتابخانه در شهر تهران تاسیس کردیم. چندصد صندلی سینما و سالن های تئاتر مدرن، سراهای محله و... در طول ۱۲ در شهر تهران راه اندازی کردیم.
پزشکیان نیز افزود:باید تلاش کنیم جلوی مهاجرت هنرمندان گرفته شود.تلاش میکنم دولت من دولت فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ را دولتی کنیم.تلاش میکنم امنیت فرهنگی را برای اهالی فرهنگ تضمین و از مداخله نهادهای غیرمسئول جلوگیری کنم.باید تلاش کنیم مهاجرت نخبگان اتفاق نیفتد.باید منابع مورد نیاز صداوسیما برای تولید آثار فاخر تامین شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: دولت نباید مداخلهگری و ممیزیهای سلیقهای داشته باشد.ممیزی باید شفاف باشد و مطابق قانون؛ نباید به هیچوجه سلیقهای باشد. اجازهٔ مداخلهٔ سایر دستگاهها در حوزهٔ تخصصی فرهنگ را نخواهم داد. تلاش میکنم دولت من دولت فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ را دولتی کنیم. باید منابع مورد نیاز صداوسیما برای تولید آثار فاخر تامین شود.
سعید جلیلی همچنین گفت: مدیریت فرهنگی یک مدیریت عابربانکی نیست .رئیسجمهور باید حداقل یک مصرفکننده حرفهای فرهنگ باشد.رئیسجمهور باید بتواند نقش راهبری را در فرهنگ کشور و اداره این بودجههای فرهنگی ایفا کند.مدیریت فرهنگی یک مدیریت عابربانکی نیست که فقط پول بدهد؛ گزارش ثمره بودجههای فرهنگی بسیار مهم است.
او ادامه داد:این هزاران میلیارد تومان که تخصیص داده میشود آثارش چیست؟بودجه فرهنگی نباید میز و صندلی و دستگاههای چاق و چله شود؛ باید در آثار فرهنگی دیده شود.قاعدهمند کردن و استانداردسازی بر اساس منطق و قانون برای تولید کارهای فرهنگی بسیار مهم است.
او با اعلام اینکه مشاغل سینمایی بیمه مرتبط ندارند گفت:از سال ۱۳۶۸ به اینطرف شغل کارکنان صنعت سینما را ذیل صیادان فصلی جنوب ثبت کردهاند! اگر مدیر فرهنگی فرهنگ را خوب نشناسد با اندک چیزی ممکن است دچار خطاها و انحراف شود که هم هزینه ها را از بین ببرد و هم کمک لازم را نکند.
او گفت: وقتی دبیر شورای عالی فرهنگی بودم نامه ای درباره فیلمی آمد و گفتند خیلی مشکل دارد؛ فیلمنامه را گرفتم دیدم مشکلی ندارد؛ فیلم ساخته شد و خیلی دیده شد و نه تنها به امنیت ملی لطمه نزد بلکه خیلی هم کمک کرد.الان ۳۵ صنف داریم که در صنعت سینما مشغول کارند؛ وقتی میبینید از سال ۱۳۶۸ به اینطرف شغل کارکنان صنعت سینما را ذیل صیادان فصلی جنوب ثبت کردهاند! این خیلی عجیب است!
او افزود:در حال حاضر ۳۴ میلیون بازی کننده رایانه ای داریم که هزاران میلیارد تومان گردش مالی آنهاست؛ این فرصت است برای ما.وقتی تولیداتی مثل بچه زرنگ و فیلشاه و پسردلفینی دارید که می تواند بازار جهانی پیدا کند اینها فرصتهای شماست.
قاضی زاده هاشمی در ادامه گفت: باید به مردم و هنرمندان اعتماد کنیم، کارت هوشمند خانوار ایرانی تهیه کردیم که سهم فرهنگ در آن مورد توجه قرا رگرفته است .برخی ساختارها مانع رشد فرهنگ ما هستند.باید بپذیریم که دیگر فقط صداوسیما تنها بازیگر عرصه فرهنگ ما نیست.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد:در فضای مجازی اگر تولید فیلم کمدی و بازی داشت باید حتما در پهنای باند و فروش آن سهیم باشد.در بنیاد شهید رویدادهای فرهنگی مان را به مردم سپردیم و بسیار باکیفیت تر شد.درباره جت اسکی در فضای مجازی به طنز گرفته شده اما منظور عدالت در تفریح و نشاط اجتماعی بود.
او گفت:دولت آقای روحانی را کسی گردن نمی گیرد و اگر همینطور پیش برود باید بین دولت نهم و دهم و اصلاحات مقایسه کنیم شاید کسی گردن گرفت.
علیرضا زاکانی در ادامه گفت: باید به فرهنگ بهعنوان مدار سایر نظامات توجه کرد. باید به اصحاب فرهنگ احترام گذاشت، ظرفیتها را بسیج کرد تا بیشترین اثر را در آبادانیِ کشور داشته باشیم.
پورمحمدی در بخش پایان بندی مناظره اظهار کرد: برخی میآیند و میگویند ۳۰ سال قبل چه کار کردید؟ خب آیندگان هم همین رفتار را با ما خواهند داشت؛ باید انصاف داشته باشیم نسبت به زنان باید رویکرد امام و رهبری را جدی بگیریم و به زنان اعتماد کنیم.
او با هشدار نزدیکی انتخابات به مردم ادامه داد: بسیاری از مردم متدین حسرت حجاب نیمبند قبل پاییز ۱۴۰۱ را میکشند. مردم شریف ایران در آستانهٔ یک انتخاب بزرگ هستید. باید بین دولت فرار و قرار یکی را انتخاب کنید. دولت قرار مردم را سرمایهٔ بیبدیل میداند و در جریان مشکلات شما هست.
قالیباف نیز در جمع بندی گفت: نگاه فرهنگی رهبر انقلاب را باید مورد توجه بیشتری قرار دهیم، هم امکانات داشته ایم و هم پول و منابع، اما اتفاقت فرهنگی مورد نظرمان نیفتاده است.منابعی که در حوزه فرهنگ مصرف میکنیم بخش زیادی از آن حیف می شود.
او با اشاره به دستاوردهای فرهنگ رانندگی در دوره مدیریتش در نیروی انتظامی افزود:سیا ساکتی و داوود خطر و انیمیشن هایی از این دست در دوره مسئولیت من در نیروی انتظامی نشان دهنده تاثیر هنر در قانون مداری مردم در امر بستن کمربند ایمنی است.
قالیباف ادامه داد: ۱۰۰ میلیون به دستگاههای فرهنگی میدهیم اما به اندازۀ ۱۰ میلیون خروجی ندارند. آیا امروز در حوزۀ فرهنگ امکانات و پول کم داریم؟ چرا به نیروهای خلاق و میانی و مردمی فرصت نمیدهیم؟ باید یک سازمان نظام فرهنگی داشته باشیم و اجازه بدهیم اهالی فرهنگ و هنر خودشان آن را مدیریت کنند.
پزشکیان با این پایان بندی ادامه داد: در دیدگاه اعتقادی فرقی بین زن و مرد نیست .زنان باید در جایگاهی قرار بگیرند که نقش سازنده داشته باشند.
او با انتقاد به شیوه برخورد گشت ارشاد با زنان گفت: برخورد ما با دختران بیحجاب نباید خشن باشدنوع برخورد ما با دختران و زنانی که پوشش و لباس آنها با آنچه فکر میکنیم فرق می کند نباید به این شکل خشن و اجباری باشد.
او ادامه داد:آیا می خواهید به زور عدهای را آنطور که دلتان میخواهید درست کنید؟باید با زبان خوش و رفتار مناسب با خانمها مواجه شویم.در سه سال گذشته کسب و کار عدهای در فضای مجازی با مشکلات روبرو شده است؛ تا زمان تهیه زیرساختها، الان برای اینهایی که نانشان را بریدیم در فضای مجازی چه کردهایم؟
پزشکیان با انتقاد از عملکرد سه سال گذشته در این باره افزود: در سه سال گذشته با محدودیتهای فضای مجازی نان عدهای را بریدیم. بروید از مردم بپرسید چقدر گشت ارشاد را قبول دارند؟
سعید جلیلی در وقت پایان بندی خود گفت: تولیدات فرهنگی میتواند جهان را فتح کند.سریال مختار زمینههای وحدت فرهنگی ایران و عراق را فراهم کرد.کار فرهنگی از خود دولت و اصلاح فرهنگ سیاسی شروع میشود.دین را باید دینی برپا کنیم و از خطاکار قهرمان نسازیم.فرهنگ سیاسی مسئولان را باید توجه کرد؛ دروغ و خلافگویی مسئولان ممکن است میلیاردها تومان هزینههای فرهنگی را از بین ببرد.
قاضیزاده هاشمی در وقت جمع بندی گفت: با فیلترینگ با عرف جامعه برخورد خواهم کرد.هر جریانی که بخواهد بین اقوام ما اختلاف ایجاد کند از ما نیست.با تقویت پلتفرمها در کنار نظارت بر آنها بهسمت تولیدهای فاخر حرکت میکنیم. ۱۴ سال از ساخت مختارنامه میگذرد ولی اثری مثل آن ساخته نشده است.
او در مقابل مردم اظهار کرد:از منتقدان خودم شکایت نخواهم کرد و به آنها انگ بیشناسنامه نخواهم زد.برخی از همین دوستان این جلسه سال ۹۲ وقتی مسئلهٔ ورود زنان به استادیوم پیش آمد کار رئیسجمهور وقت را با چالش مواجه کردند.
زاکانی در پایان گفت: کارشناسان اقتصادی به من گفتند نکاتی که توی می گویی، کشور را متحول می کند. کارنامه من مشخص است و پاسخگوی کارهایم هستم.
ارسال نظر