ماجرای پسر 11 ساله ای که 3 نفر را در تفرش به کشتن داد / مقصر کیست ؟ + عکس

 این حادثه روز پنجشنبه گذشته در محور قدیم ساوه - تفرش واقع در استان قم اتفاق افتاد. ماجرا از این قرار بود که یک خودروی سمند که ۴ سرنشین داشت و راننده‌اش پسری ۱۱ ساله بود با یک دستگاه خودروی پژو پرشیا به‌شدت تصادف کرد.

به گزارش رکنا، شدت این حادثه به حدی بود که هر دو خودرو آسیب شدیدی دیدند و وقتی گروه‌های امداد و نجات به محل حادثه رسیدند معلوم شد که هر ۳ سرنشین پرشیا به‌دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده و ۴ سرنشین سمند نیز مصدوم شده‌اند. سرهنگ مختار پناهی، رئیس پلیس راه استان قم درباره علت این تصادف گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد علت حادثه تجاوز به چپ خودروی سمند است که راننده آن پسری ۱۱ساله بود.

تصادف در تفرش

بررسی‌ها نشان می‌دهد قربانیان این حادثه رئیس شورای اسلامی روستای کهک و ۲ دختر جوان او بودند. در شرایطی که بررسی‌های پلیس درباره این حادثه آغاز شده است مهم‌ترین پرسش این است درحالی‌که راننده مقصر پسری ۱۱ ساله بوده، مسئولیت این حادثه با چه‌کسی است و خسارت سنگینی که به خانواده قربانیان وارد شده چطور جبران می‌شود؟

سیدمجتبی حسین پور، وکیل دادگستری در این‌باره می‌گوید: در حالت کلی پسر ۱۱ ساله طبق قانون نابالغ محسوب شده و به جرمی که مرتکب می‌شود خطای محض گفته می‌شود.

تفاوت خطای محض با جرم عمد و شبه عمد این است که در این دو نوع جرم مسئولیت آن با شخص مرتکب است، اما در خطای محض که توسط کودک صغیر اتفاق افتاده باشد مسئولیت با عاقله فرد مرتکب است که این عاقله شامل پدر و بستگان مذکر شخص مرتکب می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: گاهی دیده می‌شود که برخی افراد این اجازه را به فرزندان کم‌سن و سال‌شان می‌دهند که پشت فرمان بنشینند و رانندگی کنند. این اتفاق معمولا در جا‌های خلوت اتفاق می‌افتد، اما اینطور که پسری نابالغ که گواهینامه نیز ندارد در جاده‌ای پرتردد پشت فرمان بنشیند و درحالی‌که ۳ نفر دیگر هم در خودرو حضور داشته‌اند که ظاهرا بالغ بوده‌اند رانندگی کند از قصور حکایت دارد. اگر سرپرست این کودک در خودرو حضور داشته باشد موضوع را از شمول خطای محض خارج دانسته و آن را شبه‌ عمد قلمداد می‌کنند. یعنی سرپرست این پسر قصوری مرتکب شده که خودرو را در اختیار فرزند صغیرش قرار داده و مسئولیت این حادثه نیز سرپرست کودک است.

تصادف+تفرش

این قاضی سابق دادگستری درباره شرایط جبران خسارت از سوی بیمه در چنین مواردی نیز می‌گوید: شرکت‌های بیمه معمولا هنگام عقد قرارداد شرایطی را به بیمه‌گذار اعلام می‌کنند که درصورت رعایت این شرایط آن‌ها خسارت احتمالی را جبران می‌کنند که یکی از این شرایط در بحث رانندگی داشتن گواهینامه است.

به این معنا که بیمه درصورتی که راننده خودرویی که در تصادف مرگبار   مقصر است گواهینامه نداشته باشد خسارت وارده را پرداخت نخواهد کرد.

منبع : روزنامه همشهری