برنامه ویژه برای انتقال 2 میلیارد مترمکعب آب دریا به کویر مرکزی ایران

به گزارش رکنا، عباس علی‌آبادی عصر امروز (۲۵ اردیبهشت ماه)، در نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی در اقتصاد ایران که به میزبانی جزیره قشم و با حضور نهادها و شرکت‌های دولتی و خصوصی، سفیران ۱۲ کشور و جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان به میزبانی قشم در حال برگزاری است، اظهار داشت: ایران اسلامی با داشتن بیش از ۵ هزار کیلومتر ساحل از ظرفیت ارزشمندی برای توسعه هر چه بیشتر اقتصاد دریامحور برخوردار است و ما باید از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل استفاده کنیم.

وی با اشاره به اهمیت دریا از جنبه‌های مختلف اقتصادی، امنیتی، علمی و دیگر بخش‌ها خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم به درستی از ظرفیت‌های دریا بهره‌مند شویم باید از مسیر علمی و صحیح وارد شویم و در این میان دانشگاه‌ها نقش بسیار مهمی دارند.

وزیر صمت تاکید کرد: دانشگاه‌ها باید به سمت و سوی رشته‌های دریاپایه و صنایع دریایی حرکت کنند و فناوری‌های مرتبط با دریا را توسعه داده و شرکت‌های دانش‌بنیان خویش را پیرامون دریا گسترش دهند.

علی‌آبادی به نقش دریا در تأمین آب شرب اشاره و از برنامه ویژه این وزارتخانه برای شیرین‌سازی سالانه ۲ میلیارد متر مکعب آب دریا و انتقال آن به کویر مرکزی ایران خبر داد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه ناوگان دریایی و زمینه‌های موجود سرمایه‌گذاری در این بخش و با تاکید بر اینکه برای تحقق سرمایه‌گذاری باید ریسک‌های آن را کاهش دهیم، گفت: در زمینه توسعه ناوگان تا ۲۰ میلیارد دلار،‌ در حوزه شیلات تا ۱۰ میلیارد دلار و در حوزه فراساحل تا ۵۰ میلیارد دلار امکان تعریف پروژه وجود دارد.

وزیر صمت با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی برای ‌توسعه ناوگان و صنایع دریایی تصریح کرد: ما امروز در کشور قابلیت و امکان تأمین پیشرانه‌های دریایی از ۳ هزار اسب تا ۴ هزار اسب و امکان ساخت توربین‌های دایرکت درایو را در داخل کشور داریم و توسعه آن‌ها را با مشارکت بخش خصوصی دنبال می‌کنیم.

نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران (ISBE ۲۰۲۴) و ششمین رویداد صنعت دانش بنیان با محوریت صنایع و کسب و کارهای دریایی عصر (سه شنبه) با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل سالن مرکز نوآوری و نمایشگاه های بین المللی جزیره قشم آغاز به کار کرد.

در آیین افتتاح و آغاز به کار این رویداد بین المللی همتایابی سفیران چندین کشور خارجی، مدیران شرکت‌های دولتی و خصوصی، فعالان اقتصادی، ‌ کارآفرینان و سرمایه‌گذاران متعددی در حوزه‌های صنایع کشتی سازی، کشتیرانی، خدمات و تجهیزات بندری، شیلات و صیادی، خدمات پشتیبانی و تجارتی دریایی، گردشگری، تفریحات و ورزش های دریایی و انرژی های نوین دریای حضور دارند.

این رویداد بین‌المللی با تاکید بر توسعه هدفمند همکاری‌های تجاری داخلی و خارجی در میان نقش آفرینان حوزه اقتصاد دریا طراحی شده است.

بررسی سیاست های کلی توسعه دریا محور و شناسایی فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها، ایجاد بستر تعامل حاکمیت و بخش خصوصی در تقویت زنجیره های ارزش مبتنی بر دریا، تبیین موضوع برای فعالین مرتبط و معرفی ظرفیت های دریا در توسعه اقتصادی کشور و کمک به توسعه همکاری های بین المللی، جذب سرمایه و کسب دانش و فناوری از اهداف برگزاری این رویداد بین المللی است.