2 میلیارد متر مکعب آب بارش های اخیر سیستان و بلوچستان هدر رفت
رکنا اقتصادی: در حالی نزدیک به 2 میلیارد متر مکعب آب در بارش های اخیر جنوب استان سیستان و بلوچستان به دریا سرازیر و هدر رفته است که مردم این استان از نظر کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی بسیار در مضیقه به سر می برند.
به گزارش رکنا، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد بحران جنوب استان سیستان و بلوچستان گفته است: در پی بارندگی های اخیر و خسارت های سنگین نزدیک به 2 میلیارد متر مکعب آب را در منطقه سیستان و بلوچستان از دست داده ایم.
این درحالی است که مردم این منطقه از کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی رنج می برند و هدر رفت آب به میزان 2 میلیارد متر مکعب بسیار فاجعه است و حاکی از عملکرد غلط مسئولین در مدیریت منابع آب کشور است.
گفتنی است، در 169 روز ابتدایی سال آبی جاری در مجموع 12 میلیارد و 570 میلیون متر مکعب آب وارد سدهای ایران شده است که نسبت به ورودی 15 میلیارد و 130 میلیون متر مکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهش 17 درصدی داشته است.
همچنین در این مدت، به منظور تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست محیطی، 11 میلیارد و 140 میلیون متر مکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده که نسبت به خروجی 9 میلیارد و 700 میلیون متر مکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، 15 درصد افزایش نشان می دهد.
درحال حاضر با وجود 23 میلیارد و 130 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، 47 درصد ظرفیت مخازن سدها پر و 53 درصد این ظرفیت خالی است.
میزان ذخایر آبی سدها در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر 24 میلیارد و 540 میلیون متر مکعب بود که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان دهنده کاهش 6 درصدی در این بخش است.
14 سد مهم کشور ذخایر آبی زیر 20 درصد دارند و به عبارتی بیش از 80 درصد ظرفیت مخازن آنها خالی است.
در 19 سد کشور نیز ذخایر آبی نسبت به زمان مشابه سال قبل که سالی خشک و کم بارش بوده، بین 25 تا 91 درصد کاهش داشته است.
بهترین کار این است که با ایجاد سدهای خاکی ویا بندهای خاکی در نقاط مختلف کشور و همان سیستان وبلوچستان از هدر رفتن آبها جلوگیری کرد واین مقدار آب برای کشاورزی ده سال جوابگو است
لطفاً در کشور عزیزمان ایران بزرگ اسمی از مسئول و مدیر و مقام نبرید که واقعاً و انصافاً در کشوری به این خوبی و حاصلخیز و پر از منابع خدادادی در دنیا داریم و واقعاً هم کشوری تک داریم
اصلاً هیچ مسئول و یا مقام و یا هم مدیری نداریم و اصلاً وجود ندارد
که انشاءالله خداوند بزرگ تمامی مسئولین و مقامات و مدیران بی لیاقت و بی غیرت و مخصوصاً اختلاس گر دزد بیتالمال با آقازادهها مثل خودشان را لعنت فرماید و نفرین فرستد.
(( لعنت الله اهل الظالمین من الاولین والآخرین ))
باید هر چی ظرف خالی داشتن پر میکردن برای تابستان
این است نتيجه مدیریت آب در وزارت نیرو ...
خوش بحالتون اگر ی ذزه مسوولین استان همت داشتن نباید این همه آب در هدر بره تابستان هم ناله میکنن ای نیست وشروع به گردن می افتن واقعا تأسف میخوره با این همه آبی که خدان نعمت شو برای این استان بی آب علف نازل کرد
این بی تدبیریها کی تمام خواهد شد؟؟کی مردم روی آرامش و راحتی را خواهند دید؟؟آخه این مسائل که دیگه ربطی به برجام و تحریم و آمریکای خونخوار! نداره!!حاصل بی مسئولیتی و بی عرضگی و بی لیاقتی است و کفران نعمتی که خداوند بزرگ بدون هیچ چشمداشتی در اختیارمان قرار میدهد.
تمام روستاهای این مناطق صدهاسال هوتک( دریاچه های کوچک دست ساز) داشتند برای ذخیره آب باران ویک سال ازین آب استفاده میکرده اندبعدانقلاب خودمردم اینها راتخریب نموده اند بعلل مختلف خصوصا شیوع بیماریها مثل وبا ومالاریا
این هوتک ها باید احیا ساماندهی وبهداشتی شوند
همیشه بعد از اتفاقات برآورد خسارت و تمهیدات میشه که با این تمهیدات از فلان خسارت و....میشه جلوگیری کرد البته فقط در همین حدآمار کار انجام میشه تا باز اتفاقات بعدی ونظریات کارشناسانه...
تمام بدبختی و بیچارگی و گرفتاری ما همین مسعولان قدرت طلب و نالایق هستند وگر نه کیست که نداند و نفهمد با یکصدم این خساراتی که سیل در شهرها و استانهای کشور ب بار می اورد میتوان نه تنها از این حجم خسارات جلوگیری کند که بلکه ان همه اب بعداز مدتی از گذشت سیل حکم طلا را پیدا می کند ولی هزاران هزار افسوس ؟
هدر نمیره یا به زمین میره که از طریق آب های زیرزمینی استفاده میشود
یا به عمان ریخته می شود .
دقت کنیم که اگر آب از آن منطقه دور نمی شد الان هیچکس در سیستان زنده نبود.
این بهترین نعمت الهی هست چون باعث زندگی همه موجودات میشود ولی این نعمت عظیم چون افتاده دردست افراد نالایق تبدیل به نقمت گشته و مایه عذاب مردم و درد و رنج انها میشود و به هدر میرود و خاک مرغوب غیر قابل جایگزین هم شسته و نابود می کند.