بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد / به هر جا بخواهیم با کمترین تخفیف نفت صادر می‌کنیم

به گزارش رکنا، جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه مراسم امضای قراردادهای اجرایی طرح فشارافزایی پارس جنوبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تحریم‌ها به‌هیچ وجه نتوانسته مانع توسعه ما شود، به‌طوری که رشد اقتصادی کشور در سال جاری بدون نفت 2.5 درصد، با احتساب نفت بیش از 5 درصد و رشد اقتصادی در بخش نفت 20درصد بوده است.

وی افزود: تحریم‌هایی که در 2 سال اخیر داشتیم حتی از تحریم‌های سال 97 هم بیشتر بوده، اما امروز صنعت نفت کشور پربارتر از همیشه در حال فعالیت است.

وزیر نفت با بیان اینکه "بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران نخواهد گذاشت"، گفت: در سال 1402 مانع‌تراشی‌های بسیاری بر سر راه صادرات نفت ایران صورت گرفت اما اکنون بیشترین میزان صادرات نفت را از سال 1397 تاکنون داریم.

وی ادامه داد: با شرکت‌های روسی در چندین میدان نفتی در حال همکاری هستیم و 200 هزار بشکه در روز از تولیدات نفت ایران از محل میادینی است که با روس‌ها توسعه داده‌ایم.

اوجی در خصوص محل تأمین مالی 20میلیارد دلاری طرح فشارافزایی پارس جنوبی خاطرنشان کرد:  تأمین مالی طرح 20 میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی از صندوق توسعه ملی و سهم 14.5درصدی نفت از صادرات نفت و گاز است اما باید توجه داشت که این میزان سرمایه‌گذاری قرار است در 4 یا 5 سال انجام شود.

وی افزود: در نیمه نخست سال آینده، 200 هزار بشکه به تولیدات‌آزادگان جنوبی افزوده خواهد شد و از این پروژه بهره‌برداری خواهیم کرد.

وزیر نفت: به هر جا بخواهیم با کمترین تخفیف نفت صادر می‌کنیم

جواد اوجی، اظهار داشت: 70 درصد گاز کشور و 45درصد بنزین کشور وابسته به پارس جنوبی است، امروز مهمتر از پروژه فشارافزایی پارس جنوبی در کشور نداریم.

وی افزود: این پروژه باید 8 سال پیش در کشور آغاز می‌شد، اما 8 سال کشور سر این موضوع که در خشکی فشارافزایی شود یا در دریا سر کار بود، اما امروز تصمیم به اجرای این پروژه مهم گرفتیم و به‌طور قطرع می‌گوییم که فشارافزایی باید در دریا صورت گیرد، همانطور که کشور قطر با شرکت‌های بزرگ جهانی این‌کار را در دریا برنامه‌ریزی کرده است.

وزیر نفت با بیان اینکه "تصمیم شجاعانه‌ای گرفتیم و منتظر خارجی‌ها نماندیم، بلکه از نخبگان ایرانی در این پروژه مهم استفاده می‌کنیم"، گفت: امسال برداشت روزانه 707 میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی مشترک پارس جنوبی محقق شد.

اوجی با اشاره به اینکه با ادامه برداشت از این میدان بدون اجرای طرح‌های فشارافزایی، شاهد افت فشار در این میدان خواهیم بود، ادامه داد: اهمیت بهره‌برداری از این میدان مشترک آنجاست که 93 درصد سوخت نیروگاه‌ها و صنایع گاز و بخش عمده‌ای از خوراک پتروشیمی‌ها از گاز این میدان تأمین می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه منتظر شرکت‌های خارجی نماندیم و از نخبگان این صنعت استفاده کردیم، گفت: نمونه آن بهره‌برداری از فاز 11 پارس جنوبی بود. امروز از 38 سکو در پارس جنوبی بهره‌برداری می‌شود.

وزیر نفت از راه‌اندازی سکوی فاز 13 آلفا که کشتی بحرینی به آن برخورد کرده بود در اردیبهشت‌ماه سال 1403 خبر داد و گفت: طی سه تا چهار سال آینده فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی آغاز خواهد شد.

اوجی با اشاره به اینکه ظرفیت 30 میلیارد دلاری برای سازندگان داخلی با اجرای این طرح ایجاد خواهد شد، افزود: با افزایش 90 تریلیون فوت مکعبی برداشت گاز و 2 میلیارد بشکه برداشت میعانات گازی، 900 میلیارد دلار به درآمد کشور افزوده خواهد شد که نقشی مهم در تأمین امنیت انرژی کشور دارد.

وی تأکید کرد: در آینده‌ای نزدیک،‌ افزایش تولید از میدان مشترک آزادگان جنوبی را با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح خواهیم کرد.

وزیر نفت با قدردانی از همه کارکنان صنعت نفت که در تأمین گاز پایدار کشور نقش داشتند، گفت: با تدابیری که در نظر گرفتیم و ذخیره سوخت مایع که یک میلیارد لیتر بیشتر از پارسال بود، توانستیم زمستان را با سوخت‌رسانی پایدار بگذرانیم.

اوجی تصریح کرد: صادرات نفت ایران امروز به بالاترین مقدار از سال 97 تاکنون رسید و این افزایش صادرات با کمترین تخفیف‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به حمله به چهار خط لوله سراسری انتقال گاز ایران که هر خط 120 میلیون مترمکعب گاز را انتقال می‌دهد، افزود: این خطوط در کوتاه‌ترین زمان به مدار بازگشتند.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه گروه نفت و گاز از ابتدای سال تاکنون رشد اقتصادی بالایی را ثبت کرده که در تاریخ بی‌سابقه بوده است، این رشد در سال آینده نیز ادامه‌دار خواهد بود، اظهار کرد: افزون بر تأثیر افزایش تولید و صادرات نفت، در سرمایه‌گذاری،‌ تولید ساخت داخل و بهره‌وری نیز صنعت نفت رتبه نخست را در کشور دارد.

اوجی با بیان اینکه "می‌خواستند صادرات نفت ایران را متوقف کنند"، گفت: امروز به‌ هرجا بخواهیم می‌توانیم نفت صادر کنیم، آن هم با کمترین تخفیف‌ها؛ بالاترین میزان صادرات نفت را درحال حاضر داریم و درآمدهای ارزی کشور مبین تحقق صادرات حداکثری نفت ایران است.

وبگردی