وزارت جهاد کشاورزی قیمت مرغ را اعلام کرد + سند
رکنا اقتصادی: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: طبق بخشنامه جدید، قیمت هر کیلوگرم خرید حمایتی مرغ زنده درب واحدهای مرغداری ۵۸ هزار تومان تعیین شده است.
به گزارش رکنا، این بخشنامه که از سوی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت تصویب شده است.
در این بخشنامه آمده است: به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه سال ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی به پیشنهاد معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر بهکارگیری رویکرد جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در جلسه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۲ تصویب کرد.
در راستای حمایت از تولیدکنندگان مرغ و به منظور خرید حمایتی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور قیمت مرغ زنده درب واحدهای مرغداری کیلویی ۵۸ هزار تومان است.
تبصره یک: به شرکت پشتیبانی امور دام کشور اجازه داده میشود در فرایند خرید برای ذخیرهسازی از محل تولید داخلی نسبت به پرداخت هزینههای حمل و نقل، کشتار و افت کشتار، بستهبندی، شیرینگ پک، انجماد، انبار، نگهداری و ذخیرهسازی اقدام کنند.
هزینههای تبعی مذکور بر اساس عرف بازار در روز خرید جز هزینههای قطعی شرکت است
تبصره دو: وزیر جهاد کشاورزی به نمایندگی از شورای قیمتگذاری مجاز است با توجه به شرایط بازار و در راستای حمایت از تولیدکنندگان و متعادلسازی بازار، در مقاطع زمانی مختلف نسبت به تغییر قیمت خرید مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور اقدام کند.
عقب نشینی قیمت مرغ تا مرز قیمت مصوب
مشاهدات میدانی در شهر تهران نشان میدهد که قیمت گوشت مرغ کاهش یافته است. این محصول تا چندی پیش در محدوده هر کیلوگرم 95 هزار تومان به فروش میرسید و حتی در ماه های قبل 100 هزار تومان را نیز تجربه کرده بود اما اکنون در محدوده 79 هزار تومان به فروش می رسد و دیگر خبری از وجود صف های طولانی در میادین میوه و تره بار نیست.
وزیر جهادکشاورزی در این ارتباط گفته است که میزان جوجه ریزی ماهانه از 151 میلیون قطعه در ماه عبور کرده است که این رقم خود به معنی رکورد جوجه ریزی است.
وی همچنین پیش بینی کرده است که میزان جوجه ریزی در فروردین ماه از بهمن نیز بیشتر خواهد بود.
البته باید توجه داشت که گرانی های گوشت قرمز تقاضا برای مرغ در کشور را افزایش داده و از طرفی جمعیت کشور با حضور مهاجران افغانستانی افزایش یافته که برای تامین این تقاضا افزایش جوجه ریزی طبیعی و ضروری ست اما زمزمه هایی نیز در ارتباط با باز شدن مسیر صادرات مرغ شنیده میشود.
با توجه به اینکه مرغ کالای اساسی و یارانه ای است و برای تولید این محصول ارز دولتی اختصاص داده می شود صادرات این محصول بر اساس قوانین موجود ممنوع است و حتی ممکن است آرامش شکننده بازار را بر هم زند.
ارسال نظر