وزیر نیرو خبر داد؛
احداث بلندترین سد ایران با ارتفاع 275 متر و حجم مخزن 2.7 میلیارد مترمکعب و ظرفیت 750 مگاوات تولید برق
رکنا اقتصادی: فرآیند احداث بلندترین سد ایران، سد بختیاری در غرب ایران آغاز شد.
به گزارش رکنا، علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو که در ماه های اخیر بازدیدی از سد راغون در کشور تاجیکستان داشته است، در خصوص احداث این سد گفت: «این سازه بلندترین سد جهان بوده و نکته ارزشمند و جالب آن مشارکت فعال شرکت های ایرانی در ساخت این ابرپروژه است.»
وزیر نیرو تاکید کرد: «حجم دریاچه این سد 14 میلیارد مترمکعب همراه با تولید 3600 مگاوات انرژی برقابی است، ضمن اینکه در بدنه و حاشیه این سازه بیش از 100 کیلومتر تونل احداث شده است.»
طبق گفته وزیر نیرو، نکته مهم و افتخارآمیز این است که شرکت های ایرانی در ساخت بلندترین سد جهان در کشور تاجیکستان در حال فعالیت هستند.
حال قرار است سد بختیاری قرار است با ارتقاع 275 متر، حجم مخزن 2.7 میلیارد مترمکعب و ظرفیت 750 مگاوات تولید برق توسط شرکت های ایرانی احداث شود.
گفتنی است، هشتم فروردین سال 1392 کلنگ سد بختیاری با ارتفاع 325 متر به عنوان بلندترین سد بتنی جهان با حضور رئیس جمهور وقت به زمین خورد و قرار بود این سد با توانمندی شرکت های ایرانی احداث شود اما در دولت یازدهم ابتدا ساخت این سد متوقف شد و سپس ارتفاع این سد مورد تعدیل قرار گرفت و مقرر شد این سد با ارتفاعی حدود 270 متر توسط شرکت کره ای Daelim ساخته شود که این اقدام نیز صورت نگرفت.
اکنون پروژه سد بختیاری به عنوان یکی از مهمترین طرح های آبی دو دهه اخیر ایران، دوباره در دولت سیزدهم احیا شده و وزیر نیرو در ابتدای بهمن ماه امسال، از تامین اعتبار برای تکمیل بلندترین سد کشور با عنوان سد بختیاری خبر داد.
محرابیان درخصوص توقف احداث این سد در دوره های قبل گفت: «فرآیند احداث سد بختیاری که طی سال ها پیش متوقف شده بود، با تامین مالی دوباره از سر گرفته شده و عملیات اجرایی آن آغاز می شود.»
چه جالب شده قحطی مصر در زمان یوسف هر ۸سال یکی آغاز میکنه ۸سال بعد متروک میشه علت چیست؟،
سد سازی در دنیا منسوخ شده است؛ اما مسولین نالایق ما هنوز بر طبل حماقت وجهالت خود میکوبند!؟ از طرح های شکست خورده درس عبرت نمیگیرند!!!
این سد طبیعت دنا و زاگرس رو ب مرور زمان با از بین بردن تنوع آب هوایی ک خاص این منطقه بوده وهست رو نابود میکنه..دقیقا مثل سد گتوند