اختلالات اخیر اینترنت فنی است، هیچ حمله سایبری نداشتیم / بانک ها خدمات خود را از پنجره ملی ارائه دهند

به گزارش رکنا، عیسی زارع پور در دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، اظهار داشت: رویکرد دولت در بحث اقتصاد دیجیتال و نگاه به آینده در این حوزه باید مورد بررسی قرار گیرد؛ الان اقتصاد دیجیتال نقش بسیار جدی در اقتصادهای دنیا دارد؛ در کشورهای پیشرفته از 15 تا 40 درصد رشدشان به دلیل استفاده از این نوع اقتصاد است.

وی افزود: از گذشته سنگ بناهای خوبی در اقتصاد دیجیتال گذاشته شده و در دولت سیزدهم نیز اقدامات خوبی انجام شد ولی در برنامه هفتم، هدفگذاری صورت گرفته و باید به سهم 15 درصدی اقتصاد دیجیتال برسیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اتفاق های خوبی افتاده که نوید بخش آینده درخشان در این حوزه است، تصریح کرد: کارگروه هایی تشکیل شده تا موانع سر راه توسعه اقتصاد دیجیتال برداشته شود. در قانون برنامه هفتم برای اولین بار یک فصل مستقل برای توسعه اقتصاد دیجیتال دیده شده است. همکاری خوبی بین دولت و مجلس در این حوزه انجام شده است.

زارع پور با اشاره به اینکه زیرساخت های تحول دیجیتال و اقتصاد دیجیتال درحال فراهم شدن است، افزود: کارهای خوبی در گذشته انجام شده ولی متاسفانه در بعضی حوزه ها کمبودهای اساسی داریم؛ در ارتباطات ثابت در قعر جدول هستیم درحالی که در کشورهای پیشرفته تمرکز روی ارتباطات ثابت است چراکه ترافیک مصرفی در ارتباطات ثابت است. الان به سمتی می رویم که سرعت های گیگابیت بر ثانیه را به مردم ارائه دهیم.

وی با تأکید براینکه رویکرد جدی دولت سیزدهم و مردمی این است که زیرساخت پرقدرت برای مردم فراهم کنیم؛ ادامه داد: در 200 شهر کار درحال انجام است؛ تا پایان امسال به 8 میلیون پوشش می رسیم و تلاش می کنیم تا پایان دولت، تمام خانوارهای شهری و کسب و کارها به چنین ظرفیتی دسترسی داشته باشند.

او ضمن بیان اینکه یکی از الزامات هوش مصنوعی، پردازش داده های عظیمی در کمترین زمان ممکن است، تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم این تکلیف آمده که ما زیرساخت های این مهم را فراهم کنیم. موضوع بعدی مربوط به داده و حرکت به سمت دولت هوشمند است، دولت هوشمند و بانکداری هوشمند یعنی افراد بتوانند به صورت غیرحضوری احراز هویت کنند تا برای افتتاح حساب یا دریافت وام نیاز به مراجعه حضوری نداشته باشند، که این نیازمند دسترسی به داده است، یعنی باید به اطلاعات ثبت احوال و مالیاتی افراد دسترسی داشته باشیم که این داده ها در اختیار حاکمیت است.

زارع پور تاکید کرد: دسترسی به داده نیازمند قانون است، در برنامه هفتم تصویب شده که تا پایان امسال 20 درصد و تا پایان برنامه هفتم توسعه تمام خدمات دولت هوشمند شود لازمه این موضوع ارتباط دستگاه ها با یک دیگر است که خوشبختانه در سال گذشته قانونی  تحت عنوان داده و ارتباط ملی تصویب شد یعنی اگر دستگاهی نیاز به اطلاعات داشت و دستگاه دیگر این اطلاعات را در اختیار آن  قرار نداد مرتکب جرم شده است بنابراین در مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور بیش از هزار سرویس مربوط به دستگاه در اختیار بقیه ارگان ها  قرار گرفته است در  سال گذشته 7 میلیارد تراکنش داشتیم که امسال پیش بینی می‌شود به 9 میلیارد برسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: به زودی لایحه حفاظت از داده های خصوصی و حریم خصوصی را که تدوین کرده ایم  به مجلس می فرستیم. موضوع بعدی نیروی انسانی است برای همین در برنامه هفتم توسعه به دولت تکلیف شده که هر سال صد هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال آموزش ببینند.

وی افزود: سامانه سیاق نمونه از اقدامات هوشمندی است که با همکاری بانک مرکزی و قوه قضائیه رقم خورده است با استفاده از این سامانه در کوتاه ترین زمان میتوان حساب افراد را استعلام گرفت و یا حساب بانکی افراد را توقیف کرد  و در خواست انتهایی این است که مردم  در پنجره ملی خدمات هوشمند فعال تر باشند.

وی با بیان اینکه در اعتبارسنجی مشتریان بانک ها حتی روابط اجتماعی افراد را هم لحاظ می کنند، گفت: قانون داده و اطلاعات ملی تصویب شد و گفته شده اگر دستگاهی نیاز به اطلاعات دستگاه دیگری داشت و آن دستگاه همکاری نکرد، جرم انگاری انجام شود و مجازات سنگینی هم در نظر گرفته شده است.

زارع پور گفت: انشالله شبکه بانکی در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند حضور پررنگ تری داشته باشد؛ تمام خدمات دولت را می توان از این طریق انجام داد. بیش از 3 هزار خدمت دولتی از این طریق ارائه می شود. براساس قانون بودجه باید تا اخر آبان، یعنی فردا تمام خدمات دولتی از پنجره هوشمند ارائه شود. هرچند بانک ها هم آمده اند ولی کامل هنوز خدمات را ارائه نمی دهند. این قانون است و باید دوستان به آن تمکین کنند.

وزیر ارتباطات: اختلالات اخیر اینترنت فنی است، هیچ حمله سایبری نداشتیم

به گزارش تسنیم، عیسی زارع‌پور در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره چرایی اختلال اینترنت طی دو روز گذشته، اظهار داشت: دیروز اختلالی نداشتیم، همین الآن که در همایش بودم به‌خاطر بارندگی در خوزستان 30 درصد سایت‌های سیار قطع شده بود که دوستان درحال پیگیری آن هستند.

وی در پاسخ به تأکید تسنیم که "یعنی الآن مشکل اختلال اینترنت فقط در استان خوزستان وجود دارد؟" گفت: خیر، حادثه یک امر طبیعی است و ممکن است هر لحظه اتفاق بیفتد، دیروز هم بخش‌هایی از اینترنت ترکیه قطع شده بود.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: روز شنبه در شبکه زیرساخت کشور یک مشکل فنی پیش آمده بود و حدود نیم ساعت شاید 25 درصد ظرفیت کشور دچار مسئله شد و مشکلاتی را برای برخی از مردم به وجود آورد، البته شرکت زیرساخت هم اطلاعیه داد و عذرخواهی هم کردند، بلافاصله مسئله حل شد.

او تأکید کرد: گمانه‌زنی‌هایی می‌شود که حمله سایبری شده است؛ به‌هیچ‌وجه هیچ حمله‌ای اتفاق نیفتاده بود و یک مشکل فنی بود که من به دوستان دستور دادم که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

زارع‌پور گفت: ما شبانه‌روز درحال تلاش برای فراهم کردن زیرساخت‌های باکیفیت و پرقدرت و با سرعت بالا هستیم؛ هفته قبل در ساوه اینترنت فیبرنوری را به مردم ارائه دادیم که سرعت آن 70ـ80 برابر سرعت اینترنتی است که شما الآن استفاده می‌کنید، ان‌شاءالله به‌مرور این پروژه در کل کشور افتتاح می‌شود و همه شما تجربه متفاوت‌تری از استفاده از اینترنت خواهید داشت.

وبگردی