سهراب سپهری باز هم رکورددار حراج تهران شد

به گزارش شبکه شرق، در این دوره تعداد ۸۰ اثر از ۵۹ هنرمند معاصر و کلاسیک عرضه شد. این‌بار نیز رکورد‌ گران‌قیمت‌ترین نقاشی تاریخ هنر ایران به نام سهراب سپهری ثبت شد و به لطف اهدای اثری از بانو منیر فرمانفرمائیان، یک کمک 750 میلیون‌تومانی به انجمن حمایت از بیماران هموفیلی ایران اختصاص یافت.

همچنین فروش پنج اثر بالای یک میلیارد تومان و درمجموع چکش‌خوردن 63 کار بالای یکصد میلیون تومان از دیگر دستاوردهای این دوره حراج تهران بود.

در این حراج، تابلویی از سهراب سپهری که از مجموعه خانواده گلستان به این حراج ارائه شده بود، پنج میلیارد و یکصد میلیون تومان چکش خورد، همچنین اثری از حسین زنده‌رودی، دو میلیارد و 300 میلیون تومان چکش خورد. اثری دیگر از سهراب سپهری یک میلیارد و 900 میلیون تومان فروخته شد.

نقاشی‌ای از منصور قندریز یک میلیارد و 300 میلیون تومان و اثری از رضا مافی، یک میلیارد و صد میلیون تومان فروخته شدند. نقاشی مینیاتور از محمود فرشچیان 900 میلیون تومان، اثری بدون عنوان از منوچهر یکتایی 800 میلیون تومان، یک اثر با آینه از منیر فرمانفرمائیان، مجسمه پرنده از بهمن محصص و نقاشی‌ای از فریده لاشایی هر یک 750 میلیون تومان، پرتره‌ای از رجال دوران کمال‌الملک 700 میلیون تومان، نقاشی دوقطعه‌ای از آیدین آغداشلو 650 میلیون تومان، آثاری از پرویز تناولی و سیدمحمد احصایی هر یک 600 میلیون تومان، دو اثر از کوروش شیشه‌‌گران و سیراک ملکونیان هر یک 550 میلیون تومان و اثر آیینه‌کاری از منیر فرمانفرمائیان 520 میلیون تومان حائز رتبه‌های بعدی فروش شدند.

در این حراج اثر دیگری از منوچهر یکتایی 480 میلیون تومان، مجسمه «هیچ» پرویز تناولی و نقاشی فرامرز پیلارام هر یک 450 میلیون تومان، دو اثر خط از حسن زرین‌قلم و سیدمحمد احصایی هر یک 420 میلیون تومان و نقاشی‌ای از مسعود عربشاهی 400 میلیون تومان چکش خوردند. نقاشی‌ای از حسین کاظمی 380 میلیون تومان، اثری از مسعود عربشاهی 360 میلیون تومان، مجسمه‌ای از ژازه تباتبایی 340 میلیون تومان و نقاشی‌ای از ابوالقاسم سعیدی 320 میلیون تومان فروخته شدند و پنج اثر روی قیمت مشابه 300 میلیون تومان به فروش رسیدند.

در این شب «هیچ» دیگری از پرویز تناولی 290 میلیون تومان، نقاشی‌ای از ناصر عصار 280 میلیون تومان، دو اثر از غلامحسین نامی و مهدی ویشکایی هر یک 250 میلیون تومان و دو اثر از لیلی متین‌دفتری و ناصر عصار هر یک 240 میلیون تومان به فروش رسیدند و سه اثر روی قیمت مشابه 220 میلیون تومان چکش خوردند.

در حراج نهم تهران دو اثر از جلیل رسولی و بهجت صدر هر یک 190 میلیون تومان، نقاشی‌ای از عبدالرضا دریابیگی 180 میلیون تومان، سه اثر از حسین خطایی، مهدی ویشکایی و حسین محجوبی هر یک 160 میلیون تومان، نقاشی‌ای از عباس کاتوزیان 150 میلیون تومان، چهار اثر از ابوالقاسم سعیدی، سونیا بالاسانیان، علیرضا اسپهبد و ناصر اویسی هر یک 140 میلیون تومان، سه اثر از مش‌اسماعیل، عبدالرضا دریابیگی و جعفر روحبخش هر یک 130 میلیون تومان، نقاشی‌ای از هوشنگ پزشک‌نیا 120 میلیون تومان، چهار اثر از رضا مافی، پروانه اعتمادی، فرشید ملکی و یرواند نهاپتیان هر یک 110 میلیون تومان و سه اثر از منوچهر نیازی، محسن وزیری‌مقدم و محمود زنگنه صد میلیون تومان چکش خوردند.

در این شب فقط 13 اثر زیر صد میلیون تومان به فروش رسیدند: سه اثر از ناصر اویسی، گارنیک درهاکوپیان و جعفر روحبخش هر یک 85 میلیون تومان، اثری از دوستعلی معیرالممالک 80 میلیون تومان، دو اثر از سمبات درکیورقیان و هانیبال الخاص 75 میلیون تومان، اثری از ابوالحسن صدیقی 70 میلیون تومان، اثری از محمود جوادی‌پور 60 میلیون تومان، کاری از عیسی بهادری 55 میلیون تومان، سه اثر از احمد اسفندیاری، سیاوش کسرایی و حسین شیخ 40 میلیون تومان و اثری از محسن سهیلی 38 میلیون تومان فروخته شدند.

سیدمحمد بهشتی، مرتضی کاظمی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران، محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای شهر تهران، علیرضا سمیع‌آذر، لیلی گلستان و آرش سلطانعلی، مدیر گالری گلستان و ایده، علی‌اکبر امین‌تفرشی، مدیر شرکت پارس‌آریان (بانک پاسارگاد) و حمید نعمت‌الله از جمله حاضران در این حراج بودند.