چرا طالبان متقاضی بنزین ایران نیست؟
رکنا اقتصادی: رئیس اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفتی گفت: کشورهای عراق و افغانستان اکنون بنزین مورد نیاز خود را از کشورهای ازبکستان و روسیه با استاندارد بالاتری تأمین بنزین میکنند به همین دلیل طالبان دیگر متقاضی بنزین ایران نیست.
حمید حسینی با اشاره به اینکه مدت زمانی است که کشور عراق و افغانستان بنزین خود را از کشورهای ازبکستان و روسیه خریداری میکنند و استاندارد کالاهای ورودی خود را افزایش دادهاند، افزود: بالا رفتن کیفیت محصولات صادراتی دلیل بازگشت بنزین از سوی طالبان بوده و این کشورها دیگر هر کالایی را با هر کیفیتی نمیپذیرند.
رئیس اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفتی در پاسخ به این سئوال که آیا با وجود ناترازی بنزین، صادرات بنزین وجود دارد، گفت: بنزین صادراتی محصول پالایشگاههای مادر نیست، ضمن آنکه محصول تولیدی پالایشگاههای کوچک مقیاس مورد از لحاظ کیفیت تأیید پالایش و پخش نیست.
وی ادامه داد: بالا رفتن کیفیت محصولات صادراتی از سایر کشورها به موجب کوچک شدن بازار صادراتی ایران شده است در حالیکه ایران تا پیش از این ۷۰ تا ۹۰ درصد بازار صادراتی محصولات نفتی این کشورها را در اختیار داشت.
رئیس اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفتی اضافه کرد: اکنون با توجه به اینکه تغییراتی در کیفیت کالای صادراتی به عراق و افغانستان اتفاق افتاده است پالایشگاههای کوچک مقیاس امکان افزایش کیفیت را ندارند. زیرا ستاد مبارزه با قاچاق کالا، اجبار کرده است که نباید کالایی مشابه بنزین و گازوئیل تولیدی پالایشگاههای مادر تولید کرد.
به گفتی وی پالایشگاههای کوچک مقیاس مجبورند کالایی با کیفیت پایین تولید کنند که در داخل مشتری ندارد و این محصولات صادر میشود.
وی توضیح داد: باید مجوز تولید محصولات یا کیفیت تری مانند بنزین یورو ۳ و گازوئیل به پالایشگاههای کوچک مقیاس داده شود تا در زمستان بخشی از سوخت داخلی را برای نیروگاهها تأمین کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفتی اضافه کرد: در چنین شرایطی امکان استفاده از نفتا برای پتروشیمیها و گازوئیل برای نیروگاهها وجود دارد که پخش و پالایش باید در این زمینه همکاری کند.
به گفته حسینی با وجود اینکه ازبکستان و روسیه بنزین با کیفتتری به عراق و افغانستان میفروشند، مشتریان افغانی باز هم درخواست بنزین از کشور ما را دارند تبعات گمرکی آن را به عهده گرفتهاند. که در برخی از مواقع این محصول صادر و بعضاً مرجوع میشود که ربطی به صادر کننده ایرانی ندارد زیرا محصول خود را فروخته و پول آن را دریافت کرده است.
به گفته رئیس اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفتی محصولات مرجوعی از سایر مبادی وارد افغانستان میشود.
منبع: مهر
ارسال نظر