اختلاف شورای رقابت و شورای عالی بورس بر سر فروش دنا، پژو 207 و شاهین

به گزارش رکنا، سیداحسان خاندوزی در حاشیه آیین تجلیل از فعالان پیشتاز اقتصاد ایران در پاسخ به خبرنگاران گفت:  مجوز عرضه خودرو در بورس کالا توسط شورای عالی بورس داده شده است.

وی افزود:  نامه شورای رقابت در شورای عالی بورس مطرح و در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد شد. همچنین با شورای رقابت هم صحبت شده تا تعارض تصمیمات ایجاد نشود.

شورای رقابت در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس اعلام کرد: عرضه خودروهای خانواده دنا پژو 207 و شاهین در بورس کالا مجاز نمی باشد. کلیه محصولات ایران خودرو و ساپیا به جز هایما و تارا انحصاری است.

واکنش بورس به شورای رقابت؛ عرضه خودرو در بورس کالا دوربرگردان ندارد

امیر مهدی صبائی مدیر نظارت بر بورس‌ها در واکنش به نامه شورای رقابت گفت:طبق قانون بازار اوراق بهادار، شورای عالی بورس بالاترین رکن بازار سرمایه است و تصویب سیاست‌های کلان بازار سرمایه را به عهده دارد. یکی از وظایف این شورا تعیین خط‌مشی و تدوین قانون و مقررات مربوطه است و کلیه مصوبات شورای عالی بورس برای بورس‌ها لازم‌الاجرا است.

وی افزود: عرضه خودرو در بورس کالا یکی از مصوبات شورای عالی بورس است و بورس کالا موظف است تا در چارچوب این مصوبه رفتار کند. لذا ضمن احترام به جایگاه شورای رقابت، بورس کالا تابع مصوبات شورای عالی بورس است.

صبایی گفت: ضمن اینکه این برای اولین بار نیست که در خصوص عرضه یک محصول یا تعیین قیمت پایه آن بین شورای رقابت و بورس اختلاف نظر وجود دارد؛ لذا در این مورد (عرضه خودرو در بورس کالا) کمافی‌السابق با رویکرد حمایت قاطع از حقوق سرمایه‌گذاران، به طریق اولی تابع قوانین و مصوبات شورای عالی بورس هستیم.

به گفته وی، هر گونه ملاحظه‌ای در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا صرفا و صرفا در شورای عالی بورس قابل بررسی است.

شورای رقابت در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس اعلام کرد: عرضه خودروهای خانواده دنا، پژو207 و شاهین در بورس کالا مجاز نمی‌باشد.

شورای رقابت در این نامه کلیه محصولات ایران خودرو و ساپیا به‌جز هایما و تارا را انحصاری اعلام کرد.

 شورای رقابت خواستار توقف عرضه شاهین، پژو۲۰۷ و دنا در بورس شد+ نامه

 شورای رقابت خواستار توقف عرضه شاهین، پژو۲۰۷ و دنا در بورس شد+ نامه

شورای رقابت در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس اعلام کرد: عرضه خودروهای خانواده دنا، پژو۲۰۷ و شاهین در بورس کالا مجاز نمی‌باشد.

شورای رقابت در نامه به رئیس سازمان بورس کلیه محصولات ایران خودرو و ساپیا به‌جز هایما و تارا را انحصاری اعلام کرد.

در این نامه آمده است:

پیرو عرضه برخی خودروها در بورس کالا به اطلاع می‌رساند مدت مصوبه شصت و سومین جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی مورخ 28/ 7/ 1400 در خصوص تنظیم بازار خودرو یک سال بوده است.

بدیهی است با انقضاء این مدت، مصوبات قبلی شورای رقابت در این زمینه به خودی خود مبنای عمل بوده و باید اجرایی می‌شده است، بر این اساس مطابق مصوبات 420، 442، 462 و 468 بازار خودروهای انحصاری شامل کلیه خودروهای سواری دو شرکت ایران خودرو و سایپا به‌جز دو خودروی هایما و تارا می‌باشد و عرضه آنها باید طبق روال پیشین و مطابق با مصوبات 414 و 420 صورت گیرد قیمت این خودروها نیز باید براساس مصوبات 148 و 442 طبق فرمول Price Cap محاسبه گردد، فلذا عرضه خودروهای خانواده دنا، پژو207 و شاهین در بورس کالا مجاز نمی‌باشد.

شایان ذکر است شورای رقابت با تشکیل کارگروه تخصصی خودرو موضوع بازبینی دستورالعمل‌های بازار خودرو را در دستور کار قرار داده است و در صورت تصویب مصوبه جدید در این، زمینه جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.

طغیانی: توقف عرضه خودرو در بورس کالا مصوبه شورای رقابت نیست/ محتوای نامه نظر شخصی است

مهدی طغیانی، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت درباره نامه رئیس شورای رقابت به رئیس سازمان بورس مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا، اظهار داشت: شورای رقابت می تواند در مورد کیفیت عرضه و یا اصلاح قیمت گذاری پایه نظر دهد اما این شورا نمی تواند درباره اینکه خودرو در بورس کالا عرضه شود یا نه، اعلام نظر کند چرا که اساسا این موضوع در حوزه اختیارات شورای رقابت نیست.

عضو ناظر مجلس در شورای رقابت افزود: شورای رقابت درباره عرضه خودرو در بورس کالا مصوبه ای نداشته و آنچه امروز اعلام شده، نظر شخص رئیس این شورا مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس تا زمان بررسی این موضوع در شورای رقابت است.

وی همچنین در خصوص نامه تعدادی از نمایندگان به شورای رقابت نیز یاد آور شد: نامه برخی از نمایندگان به این شورا در خصوص تعیین تکلیف منابع حاصل از مابه التفاوت قیمت کارخانه ای خودرو قیمت فروش در بورس بود، که باید این مابه تفاوت در قالب مالیات به دولت بازگردد و یا اینکه در صندوقی واریز و هزینه بهبود کیفیت صنعت خودرو کشور شود اما اصلاً بحث عدم عرضه و یا ادامه روند قرعه کشی از سوی نمایندگان مجلس مطرح نبوده است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: تصمیم‌گیری درباره نحوه هزینه کرد منابع حاصل از این مابه التفاوت نیاز به مصوبه مجلس دارد که می تواند در لایحه بودجه و یا در قالب طرحی مجزا از سوی نمایندگان تعیین تکلیف شود اما تا آن زمان برای عرضه خودرو در بورس کالا منعی وجود ندارد.

طغیانی خاطرنشان کرد: عرضه خودرو در بورس کالا مثبت بوده و بهتر از مدل قرعه کشی است چرا که دارای ساختاری شفاف، استاندارد و مناسب است اما بحث بر سر اختصاص مابه‌التفاوت قیمت است که باید حل شود.

وی افزود: افزایش قیمت خودرو در بازار هیچ ربطی به عرضه خودرو در بورس ندارد چرا که بازارهای مختلف مثل بازار ارز و بازار خودرو به هم مرتبط هستند و به عبارتی سرمایه گذاری جایگزین محسوب می شوند لذا معمولاً تقاضای های سرمایه ای به سوی در بازار‌های جایگزین مثل بازار خودرو سراسر شده و باعث افزایش قیمت می شوند.

منبع: تسنیم