بنزین سوپر نیست ، معمولی بزنید !؟

به گزارش رکنا، بیش از یک ماه است که از بنزین سوپر در پمپ بنزین های سطح شهر تهران خبری نیست. این وضعیت شهر تهران است. شهری که تلاش دولتمردان تا به امروز این بوده است که آن را خالی از کالاهای ضروری و مصرفی نگذارند. تا چند ماه پیش بنزین سوپر معمولا در محلات و مناطق شمالی شهر که دهک اول جامعه در آن سکونت دارند و معمولا سفارتخانه ها در آنجا واقع شده اند، توزیع می شد و اگر به سمت مناطق مرکزی و پایین شهر سری می زدیم متوجه می شدیم که خبری از بنزین سوپر نیست. حالا حتی بنزین سوپر در شمال شهر نیز یافت نمی شود.

ناصر رییسی فرد، یکی از جایگاه داران سطح شهر تهران در این خصوص به خبرنگار رکنا گفت: حدود 40 روز است که بنزین سوپر در کل کشور توزیع نمی شود. شرکت ملی پخش علت آن را اورهال کردن پالایشگاه ها عنوان کرده است.

وی در ادامه افزود: جایگاه ها در این مدت متضرر شده اند. زیرا سرمایه گذاری انجام و تلمبه خریداری شده و یک ماه و نیم است که بنزین سوپر توزیع نمی شود و کارگران بیکار هستند.

این جایگاه دار با بیان اینکه بنزین سوپر پیش از این نیز به میزان بسیار کم و نامنظم توزیع می شد، گفت: حداقل در گذشته به میزان کم توزیع می شد. در حال حاضر کارگران بیکار و سرمایه راکد و بسیاری از صاحبان خودرو در مضیقه هستند. متاسفانه مکمل ها و اکتان ها هم اغلب غیرمرغوب و تقلبی است و مشکلاتی برای مردم ایجاد شده است و در جایگاه ما روزانه حداقل 100 بار تماس می گیرند و از زمان توزیع بنزین سوپر سوال می کنند.

در این خصوص گفتگوی رکنا با همایون صالحی، رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاه داران سوخت ایران را بخوانید:

به زودی شرایط توزیع بنزین سوپر بهتر خواهد شد

همایون صالحی

همایون صالحی در ابتدا گفت: بنزین سوپر به طور عمده در پالایشگاه شازند اراک و پالایشگاه اصفهان تولید می شود که طبق روال عادی روزانه حدود 2 تا 2 میلیون و 500 لیتر در کشور مصرف می شود. اخیرا مدتی است که پالایشگاه شازند اراک که تولیدکننده بنزین سوپر و یورو 4 است و حدود 22 درصد کل بنزین کشور را تولید می کند، در وضعیت اورهال و تعمیرات قرار دارد. طبق پیگیری ها مدیرعامل پالایشگاه شازند اراک عنوان کرد که هفته آینده بنزین سوپر به خط تولید باز می گردد و شرایط بهتر خواهد شد.

وی با بیان ایکه حدود یک ماه است که توزیع بنزین سوپر در کشور بسیار کم تر از گذشته شده است، گفت: در حال حاضر توزیع بنزین سوپر روزانه به حدود 120 هزار لیتر رسیده است. حتی مناطق شمالی شهر تهران هم بدون بنزین سوپر مانده اند، زیرا عمده مصرف کشور بنزین معمولی است و اولویت این است که بنزین معمولی در اختیار مردم قرار بگیرد. البته قابل ذکر است که در استان تهران و البرز بنزین یورو 4 که بسیاری معتقدند که از بنزین سوپر پاک تر است تولید می شود و در اختیار مردم قرار می گیرد.

رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاه داران سوخت ایران با تاکید بر اینکه جایگاه داران هیچگونه دخالتی در کمیت، کیفیت، نرخ و توزیع فرآورده ندارند، گفت: این مسائل تکلیفی است و زیر نظر دولت است. جایگاه داران فقط مجاری عرضه فرآورده هستند و عموما نقش دیگری ندارند، اما دیده می شود مردم به جایگاه داران معترض می شوند.

گازوئیل به میزان کافی در اختیار جایگاه ها قرار نمی گیرد

صالحی در ادامه درخصوص توزیع گازوئیل (نفت گاز) در کشور با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در این حوزه وجود ندارد، گفت: گازوئیل براساس طرح پایش پیمایش به جایگاه ها ارائه می شود. وزارت راه میزان مسافت کامیون های کشور را به وزارت نفت اعلام می کند و براساس آن روزانه حدود 55 میلیون لیتر گازوئیل (نفت گاز) در بخش حمل و نقل مصرف می شود و باعث شده است که جایگاه ها براساس این طرح سهمیه بندی شوند.

وی با بیان اینکه این طرح مشکلاتی را برای کامیونداران زحمتکش و جایگاه داران در گذشته ایجاد کرده است، تاکید کرد: از 10 روز گذشته شرایط سخت تر شده است و منجر به مشکلات مضاعفی برای کامیونداران و جایگاه داران شده است. لذا طرح پایش پیمایش که گازوئیل ( نفت گاز) را به میزان کافی در اختیار جایگاه ها قرار نمی دهند، موجب مشکلاتی خصوصا جایگاه های بین راهی و مجتمع های خدماتی و رفاهی شده است.

گازوئیل عادلانه تقسیم نمی شود

رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاه داران سوخت ایران گفت: به تعبیر ژان ژاک روسو، فیلسوف عصر روشنگری، در صورتی قانون به عدالت و دادگری منجر می شود که عامیت و مطلقیت داشته باشد، اگر نه به فساد منجر خواهد شد. در بسیاری از جایگاه ها گازوئیل (نفت گاز) عادلانه تقسیم نمی شود. نکته دیگر این است که جایگاه ها بسیاری از ساعات روز بدون سوخت می مانند و موظف هستند نسبت به سهمیه تعیین شده، گازوئیل بفروشند نه بیشتر از آن.

مساله دیگر که مورد اعتراض بوده و اخیرا تعدیل یافته، این است که به بهانه قاچاق، به مناطق مرزی اعلام شده که کامیونداران بیش از 150 تا 200 لیتر نمی توانند سوخت گیری کنند. این در حالی است که برای مثال کامیونداران وقتی از استان کرمانشاه خارج می شوند، می توانند گازوئیل بیشتری را در استان همدان سوخت گیری کنند. این باعث می شود که راننده ها مسافت بیشتری را برای سوختگیری طی کنند.

صالحی تاکید کرد: در حال حاضر گازوئیل دو نرخی است. نرخ لیتری 300 تومان بر اساس طرح پایش پیمایش در کارت سوخت رانندگان است و نرخ دوم که لیتری 600 تومان است، بسیار به ندرت در اختیار رانندگان قرار می گیرد. در هر شهرستانی حداکثر یک کارت آزاد وجود دارد که آن هم برای موارد خاص و ضروری مانند برخی نفتکش ها، کامیون برخی ارگان ها و ادارات و ماشین های باربری که مواد خوراکی و غذایی فاسد شدنی که در شرایط حاد قرار دارند، تعلق می گیرد.

***

به گزارش رکنا، با پیگیری خبرنگار رکنا از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی که قرار است درخصوص علت عدم توزیع بنزین سوپر در کشور پاسخگو باشد، گفته شد: "توزیع بنزین سوپر در حال انجام است و اگر کمبودی در سطح شهر وجود دارد مردم می توانند از بنزین معمولی یورو 4 و یورو 5 به قیمت لیتری 3 هزار تومان استفاده کنند. در حال حاضر روزانه 30 الی 35 میلیون لیتر بنزین معمولی یورو 4 و یورو 5 در کشور توزیع می شود."

در نهایت قرار بر این شد این شرکت لیست جایگاه هایی که در حال حاضر در آن بنزین سوپر توزیع می شود را اعلام کند.

وبگردی