ابهامات تازه درخصوص لایحه اصلاح قانون سازمان اموال تملیکی/ واکنش مجلس به موضع گیری انتقادی خاندوزی
رکنا اقتصادی: اخیرا وزیر اقتصاد به عدم وصول لایحه دو فوریتی دولت در خصوص اصلاح قانون اموال تملیکی انتقاد کرد و در ادامه مجلس علت عدم وصول را ضرورت ارائه قانون از سوی قوه قضاییه اعلام کرد که با توجه به ماهیت قضایی یکی از بندهای لایحه عملکرد مجلس صحیح به نظر میرسد.
به گزارش رکنا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با اظهار تعجب از اتتقاد رییس مجلس در خصوص عملکرد تبصره 18 با ارئه گزارش عملکرد 104 درصدی این تبصره در سال گذشته به موضوع لایجه دو فوریتی اموال تملیکی که سال گذشته به مجلس ارسال شده بود اشاره کرد.
به نظر میرسد که وزیر اقتصاد در پاسخ به انتقادات مطرح شده از سوی مجلس موضوع این لایحه را پیش کشیده است تا با انتقاد از عملکرد مجلس در این حوزه پاسخی متقابل داده باشد. وزیر اقتصاد در این خصوص گفته بود: یک لایحه دو فوریتی در سال 1400 ارسال کردیم برای اصلاح قوانین مربوط به اموال تملیکی کشور که با دو فوریت در دولت به تصویب رسید، مطلع هستید دوفوریت یعنی تقاضای بررسی ظرف 72 ساعت، تا امروز که بیش از 300 روز گذشته است، هنوز همان لایحه دو فوریتی اعلام وصول نشده است و امیدواریم که حرکتها بیشتر به سمت همگرایی برای حل مشکلات کشور باشد تا القاء اختلاف بین قوا.
لایحهای که وزیر اقتصاد به آن اشاره میکرد در واقع لایحه الحاق موادی به قانون تاسیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و اساسنامه است که از اواخر آذرماه 1400 به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
مجلس: لایجه باید از طریق قوه قضاییه پیشنهاد میشد
در پاسخ به این اظهارات وزیر اقتصاد اما سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درباره لایحه اموال تملیکی نیز گفت: درباره لایحه اموال تملیکی احتمالاً ایشان دچار فراموشی شدهاند. درست است که دولت در این زمینه یک لایحه دو فوریتی به مجلس ارسال کرده است اما طبق قانون اساسی این لایحه باید توسط قوه قضاییه تنظیم و از طریق دولت به مجلس ارایه شود. شاید ایشان فراموش کردهاند که 6 روز بعد از ارایه لایحه این مسأله در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی قوا مورد بحث قرار گرفت و در جلسه مورخ 1400/10/4 مقرر شد که کارگروهی پیشنویس این لایحه را تنظیم کنند.
وی افزود: در این مصوبه تأکید شده است که روند ارایه لایحه از قوه قضاییه شروع شود و پس از تصویب هیأت دولت به مجلس ارایه شود که چنین اتفاقی نیافتاده است؛ البته مجلس آماده است به محض آنکه قوه قضاییه و دولت لایحه را به مجلس ارایه کردند آن را بررسی و تصویب کند.
حقیقت عدم وصول لایحه دو فوریتی دولت چه بود؟
براساس پیگیریهای انجام شده لایحه ارائه شده از سوی دولت به مجلس شامل دو بند بوده است که یکی از بندهای آن پیشنهاد تشکیل یک کمیته در روند تعیین تکلیف کالاها متروکه را داده بوده است. نظر مجلس و قوه قضاییه بر این بوده که این بند صرفا مربوط به دولت و روند اجرایی نیست.
در نتیجه باید این بند از سوی قوه قضاییه مورد بررسی قرار میگرفته و از سوی این قوه پیشنهاد میشده اما چنین اتفاقی رخ نداده است. به دنبال این مسئله مجلس نیز به این لایحه دو فوریتی دولت ایراد گرفته است و آن را وصول نکرده است.
ارسال نظر