به گزارش رکنا؛ در راستای تحقق اهداف شعار سال مبنی بر حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین و همچنین به منظور تقویت راهکار‌های تامین سرمایه در گردش تولید که در دیدار رییس جمهور و اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب در (هشتم شهریورماه) مورد تاکید معظم له قرار گرفت و همچنین در ادامه سیاست‌های دولت سیزدهم درباره ارتقاء و بهبود شیوه‌های تامین مالی تولید و هدایت منابع و اعتبارات به سمت فعالیت‌های مولد در جهت رشد تولید، برنامه‌هایی در ۲۲ بند مورد توافق وزرای اقتصاد و صمت و رییس کل بانک مرکزی قرار گرفت و مقرر شد تا همه اقدام‌های لازم بر اساس تفاهمنامه، مورد اجرا و پیگیری قرار گیرد.

 همچنین مقرر شد کمیته‌ای متشکل از معاونان دستگاه‌های مذکور تشکیل شده و به صورت مستمر روند اجرای اقدامات تفاهمنامه را پیگیری و نظارت کند.

برپایه این تفاهمنامه، پرداخت ۹۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و ۲۳۴ هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت به بخش صنعت و معدن توسط بانک‌ها در سال ۱۴۰۱ هدفگذاری شد.

 همچنین استفاده از ابزار‌های تامین مالی زنجیره‌ای مانند اوراق گام و برات الکترونیکی در معاملات بورس کالا به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تا پایان امسال، هدفگذاری شد.

بر اساس این تفاهمنامه، تامین مالی سرمایه در گردش زنجیره نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی و صنایع شیمیایی و همچنین زنجیره صنایع غذایی و کشاورزی با استفاده از ابزار‌های تامین مالی زنجیر‌های از قبیل اوراق گام به میزان ۱۰۰ میلیارد تومان برنامه ریزی شد.

اعطای مجوز به بانک‌ها معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان برای ضمانت اوراق بدهی منتشر شده توسط شرکت‌های تولیدی در بازار سرمایه در مدت یک ماه و تخصیص تسهیلات بازسازی، نوسازی و احیای واحد‌های تولیدی به میزان ۵۰ هزار میلیارد تومان تا پایان سال ۱۴۰۱ از دیگر بند‌های این تفاهم نامه است.

در این تفاهم نامه، راه اندازی سامانه جامع وثایق بانکی تا پایان سال، ایجاد امکان ارئه خدمات صدور و انتقال اوراق گام به صورت غیرحضوری در مدت سه ماه و توسعه استفاده از کارت اعتباری در پرداخت تسهیلات خُرد بانکی به ویژه اجرای طرح خرید کالای ایرانی از طریق تسهیلات قرض الحسنه مبتنی بر کارت اعتباری تا پایان سال پیش بینی شد.

این تفاهمنامه به امضای «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی، «علی صالح آبادی» رییس کل بانک مرکزی و «سید رضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت رسید.

متن کامل مفاد ۲۲ بندی این تفاهمنامه از اینجا قابل دسترسی است.

8572686_431

 

 

resized_8572683_681

3

4