سخنگوی وزارت صمت توضیح داد؛
قرعه کشی خودرو حذف نشده است/ مرحله دوم به زودی انجام می شود
رکنا اقتصادی: سخنگوی وزارت صمت شایعات طرح شده در مورد امنیت سامانه یکپارچه خودرو را تکذیب کرد و گفت: آنچه در مورد این سامانه مطرح شده مراحلی است که باید طی شود تا مسئولیت انجام قرعه کشی به وزارت صمت واگذار شود.
به گزارش رکنا، امید قالیباف، مشاور وزیر در امور رسانه و سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هیچ ابهام و اشکالی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو وجود ندارد.
امید قالیباف در عین حال گفت: تصدی گری وزارت صمت در واگذاری خودرو در حال حاضر در دستور کار نیست و مرحله دوم تخصیص خودرو مشابه مرحله اول از طریق سامانه ای که مورد استفاده قرار می گیرد انجام خواهد شد.
وی ضمن گلایه از رسانه ای شدن مکاتبات کارشناسی و مرسوم وزارت صمت تاکید کرد: وزارت صنعت،معدن و تجارت به دقت سلامت و شفافیت سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را زیر نظر دارد و نامه منتشر شده این دغدغه را ثابت می کند.
وی در عین حال ادامه داد: وزارت صمت دیدگاه های پیشنهادی و مشورتی در خصوص بهبود کیفیت سامانه را با دقت بررسی و در صورت لزوم جهت اجرا به پیمانکار ارائه می دهد.
سخنگوی صمت تاکید کرد: نه بحث حذف سامانه یکپارچه مطرح است و نه ابهامی در قرعه کشی نوبت اول وجود دارد، بلکه هدف اول ما بهبود کیفیت خدمت به مردم عزیز است.
ماجرای انتشار نامه امروز چیست؟
پس از ابهامات، عدم شفافیت و شائبه های سیستم قرعه کشی خودروسازان طی سالهای گذشته، وزارت صمت سامانه فروش یکپارچه خودرو را راهاندازی کرد تا تخلفات و دلال بازی را به صفر رسانده و خودرو را به مصرف کننده واقعی برساند.
بر همین اساس سه شنبه 27 اردیبهشت ماه 1401 نخستین دوره فروش خودرو در سامانه فروش یکپارچه خودرو در یک بازه زمانی یک هفتهای آغاز گردید و با اجرای قرعهکشی در 9 خرداد، نتایج آن در تاریخ 11 خرداد اعلام شد.
امروز خبرگزاری تسنیم نامه ای که سید مهدی نیازی معاون وزیر صمت به منوچهر منطقی معاون صنایع حملونقل وزیر صمت اعلام کرده است که این سامانه صلاحیت فنی و امنیتی و آمادگی لازم برای اجرای قرعهکشی خودرو را نداشته است و هنوز هم ندارد، بر همین اساس تأکید کرده است که فعلاً از طریق این سامانه قرعهکشی انجام نشود، را منتشر کرده است.
در این نامه آمده است:
«همانگونه که در جلسات کارشناسی، پیش از دوره اول قرعهکشی خودروها بهواسطه سامانه جدید یکپارچه تخصیص خودرو بهاستناد صورتجلسات مربوطه بهوضوح اعلام گردید، دفتر فناوری داده، اطلاعات و امنیت فضای مجازی با توجه به شرایط فعلی انتخاب پیمانکار، عدم عقد قرارداد با وزارتخانه، عدم مالکیت سامانه و همچنین عدم ورود در تحلیل فرایند تخصیص، امکان پذیرش مسئولیت در خصوص تأیید و نظارت بر حسن اجرای این سامانه را ندارد و صرفاً در این شرایط، امکان ارائه مشورت فنی در جلساتی که در این رابطه برگزار میشود وجود دارد.
لازم به ذکر است در صورت واگذاری رسمی مسئولیتهای مربوط به مباحث فنی سامانه مذکور، مواردی از جمله انتخاب پیمانکار، اجرا، و پیادهسازی و تست همهجانبه سامانه، نیازمند طی مراحل فنی و کارشناسی موضوع بوده و تحلیل فرآیندها و زیرساختهای مربوطه نیز میبایست تعیین تکلیف شود.
از طرفی با توجه به حساسیت و اهمیت این سامانه، زیرساختهای ارتباطی، سختافزاری، و نرمافزاری و امنیتی مناسبی میبایست تدارک شود که تأمین آنها اعتبار متناسب خود را نیاز دارد که میبایستی در چارچوب ردیفهای مرتبط طرحهای تملک داراییهای سرمایهای سال جاری پیشبینی شود و تخصیص یابد.
لذا پیشنهاد میگردد برای قرعهکشی آتی از طریق سامانه مزبور، فعلاً موارد و نقطهنظرات مرکز افتای ریاستجمهوری بهطور ویژه از آن مرجع درخواست و پس از دریافت و آمادهسازی سامانه مطابق آن موارد نسخه نهایی بهمنظور تست و ارزیابی فنی در اختیار یکی از آزمایشگاههای حائز صلاحیت تحت نظارت مرکز افتا قرار داده شود و قرعهکشی به بعد از آن زمان موکول شود. دفتر فناوری داده اطلاعات و فضای مجازی آماده همکاری برای موارد ذکرشده میباشد.»
ارسال نظر