تراز اقدامات وزارت صمت در ۸ ماه گذشته مثبت بوده است/ تشریح صادقانه شرایط زمینه همراهی حداکثری مردم را فراهم می کند

به گزارش رکنا، به نقل از شاتا، محمدصادق مفتح گفت: دشمن در شرایط اقتصادی حاضر کشور و هم‌زمان با تصمیمات بزرگ دولت، مقبولیت نظام را هدف قرار داده است، بنابراین همه مجموعه‌های روابط عمومی ازاین‌جهت دارای اهمیت هستند که باید همه اتفاقات و روند تصمیم‌گیری‌ها را به‌درستی و به هنگام به مردم منتقل کنند.

وی افزود: خوشبختانه مردم ما از بینش لازم برخوردار هستند و در صورت برخورد صادقانه و تشریح تمامی جوانب همه تصمیمات بزرگ اقتصادی در کشور و البته ارائه منطق قابل‌قبول به‌طور حتم با دولت همراهی می‌کنند.

مفتح اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از عمده‌ترین وزارتخانه‌های مرتبط با موضوع حاضر اقتصادی کشور است، این وزارتخانه با ادغام ۴ وزارتخانه بزرگ و با ظرفیت مدیریت ۴۰ درصد از GDP در کشور شکل‌گرفته و مهم‌ترین وزارتخانه در این حوزه به شمار می‌آید و دستگاه دولتی پیشرو به شمار می‌رود.

قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی ادامه داد: وظیفه همه ما این است که هرآن چه در حال رخ دادن است و منطق درستی که پشت آن وجود دارد را به‌درستی برای مردم تشریح کنیم و به‌طور یقین مردم نیز می‌پذیرند و همراهی می‌کنند.

وی تأکید کرد: در شرایط حاضر نقش روابط عمومی‌ها در تبیین مسائل به مردم به‌شدت مؤثر است، زیرا تجربه نشان داده حتی در سخت‌ترین شرایط نیز وقتی درست شرایط را تبیین کردیم، مردم همراه بوده‌اند.

مفتح تصریح کرد: روابط عمومی‌ها محل مراجعه مردم هستند و باید تسلط کامل به همه موضوعات و فرآیندها داشته باشند تا بتوانند موارد را برای مردم تشریح کنند.

وی ادامه داد: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم چند اتفاق مهم و بزرگ وزارت صمت رخ‌داده که از مهم‌ترین آنها شکل‌گیری یک ادغام جدی و حقیقی در این وزارتخانه پس از حدود ۱۱ سال بوده و در عمل هم‌نشینی کارکنان دو وزارتخانه متفاوت به ترکیب وظایف و همکاری مؤثر آنها منتهی شده است.

قائم‌مقام وزیر صمت گفت: ذینفعان وزارت صمت فعالان اقتصادی هستند و اگر ارتباط درست با آنها برقرار نشود، بزرگ‌ترین ضربه به تولید کشور وارد می‌شود، ضمن این‌که نباید فراموش کرد که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و خارج از هر نوع خط و خطوط سیاسی، اتفاقات بسیار بزرگی در کشور رخ‌داده و شاهد تحولات اساسی در بخش‌های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری کشور بوده‌ایم.

مفتح در تشریح برخی از اقدامات اساسی شکل‌گرفته در وزارت صمت از زمان استقرار دولت سیزدهم، توضیح داد: یکی از ریل گذاری‌های اساسی انجام‌شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامه‌ریزی برای عرضه همه نهادهای تولید در بورس کالا بوده و به‌عنوان نمونه در این مدت و پس از تصمیمات گرفته‌شده برای زنجیره فولاد و عرضه این زنجیره در بورس کالا شاهد آن هستیم که کمترین نوسان قیمتی در این کالا به وجود آمده و در عمل مدیریت درستی در بازار اتفاق افتاده است؛ این رویه در خصوص سیمان و سایر نهادهای تولید نیز مدنظر است و باید همه جوانب و موارد مرتبط به این تصمیم‌گیری به‌درستی برای ذینفعان تشریح شود.

وی ادامه داد: تغییر ریل‌های رخ‌داده در وزارت صمت باید به‌درستی از سوی مدیران روابط عمومی وزارتخانه شناسایی‌شده و برای همه فعالان اقتصادی، ذینفعان و همچنین نمایندگان مجلس تشریح شود تا درروند تصمیم‌گیری‌ها مؤثر باشد.

لزوم طراحی عملیات و استفاده از تاکتیک‌های جنگ روانی برای اقناع افکار عمومی گروه‌های مختلف در شرایط کنونی

روابط عمومی وزارت صمت

حسین زاده‌قشمی افزود: تفکیک مباحث جاری حوزه روابط عمومی با مسائل آفندی و طراحی عملیات روانی نکته مهمی در پیشبرد امور مرتبط با حوزه روابط عمومی است.

وی ادامه داد: روابط عمومی‌ها به‌جای عملیات روانی مدام درگیر رویدادها هستند، پس تشکیل اتاق فکر نکته و ضروری و مهمی است.

اهمیت طراحی عملیات روانی در وزارت صمت به خاطر گستردگی مخاطبان و ذینفعان کلیدی

مدیرکل دفتر ارتباطات و دبیر شورای ارتباطات وزارت صمت بابیان این‌که اگر طراحی عملیات روانی انجام ندهیم باید در مسائل رسانه‌ای مهم به سمت پدافند و دفاع برویم، عنوان کرد: طراحی عملیات روانی و مسائل آفندی بخش جدایی‌ناپذیر حوزه روابط عمومی است، این موضوع در وزارت صمت به علت گستردگی مخاطبان، ذینفعان کلیدی و معیشت مردم اهمیت ویژه‌تری دارد، زیرا مردم پاسخ بسیاری از مسائل بازار را از ما می‌خواهند.

زاده‌قشمی بابیان این‌که نباید تنها درگیر پدافند شویم، افزود: اگر تنها درگیر پدافند بشویم از عملیات روانی و رسانه‌ها دور می‌مانیم.

وی بابیان این‌که به علت انجام ندادن عملیات روانی و نپرداختن به فرهنگ‌سازی، مدام در حال پاسخگویی هستیم، گفت: به‌شدت نیازمند مسلح شدن به تاکتیک‌های جنگ روانی هستیم.

ضرورت فعال شدن میکرو رسانه‌ها و آگاه شدن مدیران عالی وزارت صمت از افکار عمومی

مدیرکل دفتر ارتباطات و دبیر شورای ارتباطات وزارت صمت در ادامه با تأکید بر ضرورت فعال شدن میکرو رسانه‌ها در بخش خصوصی، بیان کرد: آگاهی یافتن مدیران عالی وزارت صمت از افکار عمومی در استان‌ها و افکار سنجی به‌شدت درگرفتن تصمیمات، مؤثر است.

راهیان پیشرفت؛ جریانی سیال و بااهمیت برای رسیدن به جهاد تبیین

زاده‌قشمی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت روایت تولید توسط تولیدکنندگان، بیان کرد: درزمینه جهاد تبیین این موضوع باید در دستور کار قرار بگیرد و روایت‌ها رقم‌زده شود.

وی همچنین به موضوع راهیان پیشرفت اشاره کرد و گفت: راهیان پیشرفت جریانی سیال، مهم و باقدرت برای رسیدن به جهاد تبیین است، تاکنون هفت برنامه راهیان پیشرفت با حضور استادان، خبرنگاران داخلی و خارجی، سردبیران و دبیران رسانه‌ها و ائمه جمعه و... برگزارشده است و گروه‌های مختلف در به‌صورت مستقیم از واحدهای بزرگ صنعتی بازدید می‌کنند و راهیان پیشرفت استان‌ها نیز رقم‌زده شده است.

گفتنی است که رویداد دانش‌افزایی روابط عمومی حرفه‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور محمدصادق مفتح قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، علی رسولیان معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، شهاب جنابی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت، حسین زاده‌قشمی مدیرکل دفتر ارتباطات و دبیر شورای اطلاع‌رسانی وزارت صمت، اعضای شورای ارتباطات وزارت صمت و مدیران روابط عمومی سازمان‌های صمت استانی و شرکت‌های شهرک‌های استان‌ها به مدت دو روز در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران در حال برگزاری است.