مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران؛
فرسودگی 50 درصدی ناوگان کشور / افزایش 300 میلیون لیتری ذخایر بنزین کشور
رکنا اقتصادی: مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از توزیع سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی به ارزش بالای ۵۵ میلیارد دلار در کشور خبر داد و گفت: ذخایر بنزین بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
به گزارش رکنا، محمدصادق عظیمیفر روز (یکشنبه، ۱۴ بهمن) در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه مشترک «طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کشور» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر انواع فرآوردههای نفتی با ارزش بالای ۵۵ میلیارد دلار در کشور توزیع میشود که این فرآوردهها امانت ملت ایران است و ما خود را مسئول توزیع و مصرف درست این فرآوردهها میدانیم.
وی با بیان اینکه تولید بنزین و نفتگاز کشور پس از انقلاب اسلامی افزایش قابلتوجهای داشته است، افزود: شدت مصرف انرژی کشور بیش از ۲.۵ برابر میانگین جهانی است و یکی از دلایل افزایش مصرف در بخش فرآوردههای نفتی مایع موضوع قاچاق سوخت است که مسئلهای انکارناپذیر است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه در مقابل با پدیده قاچاق سوخت باید کنشگری فعالانه داشته باشیم، اظهار کرد: ما بهدنبال استفاده حداکثری امکانات برای به حداقل رساندن قاچاق فرآوردههای نفتی هستیم که یکی از این امکانات و ابزارها، تجهیز تجهیزات و زیرساختهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به سیستمهای پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی است.
پیادهسازی بزرگترین پروژه هوشمندسازی صنعت نفت
عظیمیفر ادامه داد: در اجرای «طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کشور» سه شرکت از پیشتازترین مجموعههای کشور در ابعاد مختلف ازجمله شرکتهای ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، مپنا، ایرانسل و طراحی و ساختمان نفت حضور دارند که با جمع شدن این ظرفیتها در کنار یکدیگر این طرح بهعنوان بزرگترین پروژه هوشمندسازی در صنعت نفت کشور پیادهسازی میشود.
وی با بیان اینکه عمده منشأ قاچاق سوخت به بخش مصرف باز میگردد، تصریح کرد: نظارتی بر عملکرد مصرفکنندگان وجود ندارد ازاینرو دستگاههای متولی در حوزه مصرف با راهبری و تنظیمگری ستاد قاچاق، برای مبارزه با قاچاق سوخت پای کار خواهند آمد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر ذخایر بنزین نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است، افزود: معماری جدید سامانه هوشمند سوخت با همکاری نظام بانکی در حال تدوین است و به احتمال زیاد تا سال آینده زیرساخت تازه توزیع سوخت کشور راهاندازی میشود.
عظیمیفر با اشاره به بهرهبرداری از خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس، تصریح کرد: خوشبختانه خوراک پالایشگاه بندرعباس بهصورت پایدار از محل انشعاب گورهجاسک با ظرفیت روزانه ۲۵۰ هزار بشکه در حال انتقال است و هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
قرارداد طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی تا پایان امسال امضا میشود
محمد مشکینفام در آیین امضای تفاهمنامه طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی ایران ضمن ارائه گزارش مبسوطی از نحوه اجرای این طرح عنوان کرد: بر اساس تکالیف قانونی برنامه هفتم پیشرفت قریب سه ماه است که به صورت شبانهروزی و فشرده روی این پروژه کار شده است که بر این اساس وضعیت تمامی سیستمهای موجود شناسایی و ارتقا یافته و در نقاطی که نیاز به ساخت و نصب سیستم جدید بود، این امکان فراهم شد.
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه کل پایش زنجیره تولید، انتقال، توزیع، انبارش و نهایتا مصرف به سیستمهای آنلاین و لحظهای مجهز شده است، افزود: طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره پس از پایش و رصد در اواسط دیماه به شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ابلاغ شد.
مشکینفام تصریح کرد: در یک ماه گذشته تلاش کردیم تا کلیه اطلاعات مربوط به اجرای طرح مذکور را جمعآوری و با برگزاری نشستهای تخصصی با شرکتهای ایرانسل، مپنا و طراحی و ساختمان شرح کار نهایی شد، سرمایهگذاری اولیه برای اجرای این طرح رقمی معادل 392 میلیون دلار است.
وی به روند اجرای طرح از زنجیره تولید تا توزیع و پایش اشاره و بیان کرد: نصب سیستمهای میترینگ خوراک پالایشگاههای نفت و نصب سیستمهای میترینگ فرآوردههای اصلی پالایشگاهها در بخش تولید، نصب سیستمهای میترینگ مبادلاتی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و تکمیل و اجرای سیستمهای LDS و DAS در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در بخش انتقال، نصب سیستمهای میترینگ مبادی صادراتی و وارداتی، نصب سیستمهای میترینگ تحویلی به مصرف کنندگان عمده از طریق خط لوله، تکمیل سیستمهای اندازهگیری دقیق انبارهای نفت و تجهیز ناوگان نفتکشهای جادهپیما به سیستمهای ردیاب و پلمپ هوشمند در بخش توزیع و توسعه مراکز مانیتورینگ شرکتهای عملیاتی و ایجاد مرکز پایش لحظهای در شرکت ملی پالایش وپخش فرآوردههای نفتی از جمله روند اجرای فعالیتها در طرح مذکور است.
مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: اجرای این طرح نیازمند دقت بالا و زمان کوتاه است که با توجه به تکالیف قانونی امیدواریم در اواخر سال 1404 بخش عمدهای از کار انجام شود.
تولید روزانه بنزین و نفتگاز کشور در دولت چهاردهم 10 و 14 میلیون لیتر افزایش یافته است
محمدصادق عظیمیفر در آیین امضای تفاهمنامه طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآوردههای نفتی عنوان کرد: تقریبا سالانه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد لیتر و روزانه معادل ۳۰۰ میلیون لیتر فرآورده در کشور تولید و توزیع میشود که ارزش این فرآوردهها، سالانه بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار است که این میزان توزیع، اهمیت طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین را نشان میدهد.
وی افزود: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با افزایش تولید فرآوردههای نفتی و توسعه ظرفیت پالایشگاهی، تولید محصول بنزین به 6 الی 7 هزار لیتر و تولید فرآورده نفتگاز به 4 تا 5 برابر افزایش یافته است.
تلاش شبانهروزی کارکنان شرکت ملی پالایش و پخش برای تأمین فرآورده کشور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران به رشد شتابان مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه علیرغم افزایش تولید، سهم قابل توجهی از میزان عرضه به فرآوردههای نفتی یارانهای تعلق دارد، گفت: متاسفانه در کشورگرفتار ناترازی سوخت و انرژی هستیم که این روزها بسیار صنعت نفت را تحت فشار قرار داده است و در شرایط کنونی همکاران من به صورت شبانهروزی جهاد میکنند تا تامین سوخت کشور به نحو مطلوبی تامین کند.
عظیمیفر تصریح کرد: بیشتر تمرکز ما بر عرضه سوخت یارانهای است تا مدیریت مصرف به بهترین شکل ممکن انجام شود، البته این موضوع به این معنا نیست از تولید غافل شویم، بلکه در همین بازه کوتاه 6 ماهه از استقرار دولت چهاردهم، به صورت میانگین 10 میلیون لیتر به تولید بنزین با کیفیت در کشور اضافه شده است و تولید نفتگاز نیز در آذر و دیماه با افزایش 13.5 میلیون لیتری به رقم بیسابقه ۱۲۴ میلیون لیتر در روز رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت افزایش ظرفیت پالایشی و کیفیسازی فرآوردههای نفتی عنوان کرد: در هیچ کجای دنیا تمرکز بر افزایش عرضه به این خاطر نیست که موضوع ناترازی مرتفع شده تا از این طریق نیازهای سوخت کشور تامین شود؛ براساس سیاستهای ابلاغی در قانون برنامه هفتم پیشرفت، بیشتر تمرکزمان بر روی مقوله مصرف است تا چرخه معیوب تولید و مصرف بیشتر شکسته شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران یادآور شد: گام نخست در مقوله مدیریت مصرف این است که به صورت دقیق و با تحلیل درست محلهای اتلاف و غیربهینه انرژی شناسایی شده و نقاطی که با کمترین هزینه و با کمترین وقت و زمان بیشترین صرفهجویی در حوزه مصرف را رقم میزند، در نظر گرفته میشود.
50 درصد ناوگان کشور فرسوده است
عظیمیفر با اشاره به اینکه بالغ بر ۵۰ درصد ناوگان حمل کشور فرسوده و مصرف خودروهای کشور نیز 2 برابر میانگین جهانی است، عنوان کرد: موضوع مهمی که حساسیت افکار عمومی را تا حد بالایی درگیر کرده، پدیده قاچاق سوخت است که به عینه نیز مشاهده میشود، بخشی ازافزایش مصرف نیز به همین دلیل اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: میانگین افزایش مصرف تقریبا سالانه ۷ درصد است که بخشی از آن به دلیل افزایش ناوگان و عدم خروج ناوگان فرسوده و کاهش سهم سوختهای جایگزین در سبد سوخت کشور، طبیعی است و بخشی هم غیرطبیعی قلمداد میشود؛ تا زمانی که اختلاف قیمت با کشورهای همسایه فزاینده باشد، طبیعتا این پدیده شکل میگیرد و بهدنبال این هستیم تا با ابزارهای موجود بتوانیم پدیده قاچاق را محدود کرده و به حداقل ممکن برسانیم.
هر قطره فرآورده تولیدی را تا تحویل مصرف کننده نهایی لحظهای پایش میکنیم
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه نگاه ما به مقوله قاچاق نگاه مسئولانه است، گفت: ما قاچاق را کتمان نمیکنیم، پدیدهای است که گریبانگیر کشور است و به دنبال به حداقل رساندن و پیشگیری از آن هستیم.
عظیمیفر تصریح کرد: طرح پایش لحظهای و هوشمند سازی زنجیره فرآورده های نفتی در حقیقت راهکاری برای مقابله و پیشگیری با قاچاق سوخت است، در این طرح به دنبال این هستیم تا هر قطره از فرآورده تولیدی را تا تحویل مصرف کننده نهایی به صورت لحظهای پایش کنیم.
وی از این طرح به عنوان نخستین طرح اساسی هوشمندسازی در صنعت نفت یاد کرد و افزود: در حقیقت با جمعآوری دادههای تولید و انتقال امکانی را برای سازمان فراهم کنیم تا بتوان بر مبنای دادههای لحظهای، شفاف و بدون مداخله انسانی از اتلافات جلوگیری کنیم، همچنین از طریق طرح پایش لحظهای، از یک مدیریت شهودی و مبتنی بر نگاه سنتی به یک مدیریت دادهمحور ارتقا یابیم و بر مبنای دادههای درست و دقیق و استفاده از ابزارهای کارآمد بیشترین بهرهوری را از این زنجیره فعالیت، دریافت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: در این طرح از پیشرفتهترین سیستمها تحلیل استفاده شده است، البته به این معنی نیست که اکنون سیستم اندازهگیری وجود ندارد، بلکه زحمات زیادی در سنوات قبل کشیده شده و سیستمهای متعدد اندازهگیری در پالایشگاهها و شرکتهای خطوط لوله و مخابرات نفت و پخش فرآوردههای نفتی وجود دارد، لذا بنا داریم سیستم موجود را ارتقا داده و نقیصهها را برطرف کنیم.
عظیمیفر یادآور شد: امیدوارم طرفین این تفاهمنامه بتوانند با همافزایی مسئولانه هرچه سریعتر این طرح را درکوتاه مدت به نتیجه برسانند و تا از عواید و برکات طرح بهرهمند شویم.
چهار کمیته در بحث قاچاق سوخت فعال هستند
علیرضا رشیدیان، نماینده رئیس جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آئین امضای تفاهمنامه طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی:
در زمینه فرایند قاچاق سوخت در کشور گزارش مبسوطی تهیه و ارائه شد، اما براساس تدابیر ریاست جمهوری به جای برخورد با معلول، برخورد هوشمندانه و سیستمی داشته باشیم.
شبکه توزیع سوخت را به نحوی ساماندهی کنیم تا متقاضیان بر اساس الگوهای مصرف به نحو مقتضی سوخت در اختیارشان قرار بگیرد.
چهار کمیته در بحث مقابله با قاچاق سوخت پیشبینی شده است که بنا است این موضوع رصد و پیگیری شود که تاکنون به دستاوردهای بسیار خوبی دست پیدا کردیم.
امیدواریم با اقدامهای در حال اجرا بهزودی شاهد تحولی جدی در پایش و کنترل نظارت در تولید و پخش فرآوردهها و حفظ و حراست از سرمایه ملی باشیم.
عزم پلیس برای مبارزه با قاچاقچیان سوخت بسیار جدی است
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادیفراجا در آئین امضای تفاهمنامه مشترک «طرح پایش لحظهای زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کشور» گفت:
روزانه بخش زیادی از منابع ملی کشورمان توسط قاچاقچیان به یغما میرود و این عزم و اراده وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش به ویژه در شرایط ناترازی قابل تقدیر است. همچنین مصرف بهینه باید توامان با پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت باید مدنظر قرار گیرد.
در وزارت نفت کار بزرگی برای پایش توزیع فرآورده در حال انجام است؛ پلیس امنیت اقتصادی نیز عزم خود را برای مبارزه با قاچاق سوخت جزم کرده است؛ در ده ماه گذشته بالغ بر ۲۳۴ میلیون لیتر معادل ۸ همت حجم کشفیات ما بوده است که رشد ۶۰ رصدی را نشان میدهد.
مبارزه با قاچاق فراوردههای نفتی یکی از اولویتهای اصلی ما است و در دو هفته گذشته قرارگاه ویژهای برای این منظور تشکیل شده و ۳۹ میلیون لیتر نیز حجم کشفیات ما در همین مدت کوتاه بوده است.
گفتنی است، آئین امضای تفاهمنامه مشترک «طرح پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کشور روز گذشته با حضور محمدصادق عظیمیفر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور، سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، مدیران عامل شرکتهای ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت طراحی و ساختمان نفت ایران، ایرانسل، مپنا و جمعی از مدیران شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در سالن شهید نواب صفوی این شرکت برگزار شد.
-
تله پاتی چیست؟ + فیلم
ارسال نظر